reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Deli, to mnie zaskoczyłaś. Nawet nie pomyślałam, że materacyki mogą mieć różne grubości... I szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaka jest najlepsza.

A czy któraś z Was kupuje może to kółko poporodowe do siedzenia, żeby nie urażać krocza po porodzie? Z dziewczyn, które mają już dzieci, czy używała któraś z Was tego poprzednim razem i czy się sprawdziło?

reklama
Ja kupiłam bardzo tanie łóżeczko i bardzo drogi materac (do 5 roku życia) firmy Traumland. Oddychający, nieprzemakalny, antybakteryjny itd.. Już leży rozpakowany i się wietrzy;-).

Chciałam Wam też pokazać fajną aukcję- ta koszula przyszła do mnie w zeszłym tygodniu i jest naprawdę śliczna i mięciutka- POLECAM: NOWOSĆ !!! KOSZULA CIĄŻOWA I DO KARMIENIA RADOŚĆ_L (3464939353) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Ja kupiłam w promocji z pasującym cienkim szlafrokiem z rękawkiem 3/4 (żeby nie zachaczać o kroplówkę) :tak:

Antiope ja nie kupowałam tego kółka...w sumie jeśli jest nacinane kroczę to kwestia męczenia się przez tydzień, później jest ok...więc dla mnie zbędny wynalazek.

Deli Jeśli chodzi o materacyk to jeszcze nie kupiłam,ale poprzednim razem chyba nie zwracałam uwagi na grubość. Wiem na pewno, ze będzie to gryka-kokos.

martocha koszulka ładna, ale dla mnie za drogo:) mam jeszcze z poprzedniej ciąży dwie koszule nocne, takie normalne, tylko tak dobrane, że można w nich karmić swobodnie:) Nie kupowałam specjalnie oznaczonych do karmienia...wystarczyła taka zwykła z dużym dekoltem na kopertę:)

martocha fajna koszula, ale ja ogólnie nie lubię koszul więc kupiłam najtańsze 2 na allegro + jedną kupiła mi kiedyś mama w lidlu za dychę, niestety więcej nie było a jest najlepsza

Dziewczyny ja mam tak samo z koszulami... to jakaś masakra jest nienawidzę ich...
Do porodu to chyba mam jedną zwykłą bawełnianą w domu i pewnie ja przeznaczę na straty a potem w razie czego mam piżamy z kopertowym dekoltem więc chyba dam radę...ale sama myśl o koszuli nocnej jest dla mnie traumatyczna :-D

P.S co do materaca to kupiliśmy pianka+kokos bo wyczytałam gdzieś że gryka bardzo szybko łapie wilgoć z otoczenia... natomiast położna na szkole rodzenia mówiła ostatnio że tak naprawdę nie ważne z czego jest materac najważniejszą jego cechą ma tyć to że po uciśnięciu na 1,5 cm natychmiast powraca do swojej poprzedniej formy... a nad grubością się w ogóle nie zastanawiałam, wzięłam jaki był ale na oko stawiam że może być 9-12 cm i oczywiście że zdejmowanym pokrowcem

Ostatnia edycja:
hehe widzę że wszystkie nie lubimy koszul:-p no trzeba będzie się przemęczyć.. mnie w nich najbardziej denerwuje to że zawsze rano budzę sie zmarźnięta,bo okazuje się że cała koszulę mam zrolowaną pod biustem:-p.

reklama
A ja to już zaczynam pomału myśleć o czymś bardziej sexi do spania i doczekać się nie mogę:-)
Co do koła to nie będzie mi potrzebne, ale moja bratowa siedziała na kole .... do pływania :-D

Do góry