reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Deli, to mnie zaskoczyłaś. Nawet nie pomyślałam, że materacyki mogą mieć różne grubości... I szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaka jest najlepsza.

A czy któraś z Was kupuje może to kółko poporodowe do siedzenia, żeby nie urażać krocza po porodzie? Z dziewczyn, które mają już dzieci, czy używała któraś z Was tego poprzednim razem i czy się sprawdziło?

reklama
Ja kupiłam bardzo tanie łóżeczko i bardzo drogi materac (do 5 roku życia) firmy Traumland. Oddychający, nieprzemakalny, antybakteryjny itd.. Już leży rozpakowany i się wietrzy;-).

Chciałam Wam też pokazać fajną aukcję- ta koszula przyszła do mnie w zeszłym tygodniu i jest naprawdę śliczna i mięciutka- POLECAM: NOWOSĆ !!! KOSZULA CIĄŻOWA I DO KARMIENIA RADOŚĆ_L (3464939353) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Ja kupiłam w promocji z pasującym cienkim szlafrokiem z rękawkiem 3/4 (żeby nie zachaczać o kroplówkę) :tak:

Antiope ja nie kupowałam tego kółka...w sumie jeśli jest nacinane kroczę to kwestia męczenia się przez tydzień, później jest ok...więc dla mnie zbędny wynalazek.

Deli Jeśli chodzi o materacyk to jeszcze nie kupiłam,ale poprzednim razem chyba nie zwracałam uwagi na grubość. Wiem na pewno, ze będzie to gryka-kokos.

martocha koszulka ładna, ale dla mnie za drogo:) mam jeszcze z poprzedniej ciąży dwie koszule nocne, takie normalne, tylko tak dobrane, że można w nich karmić swobodnie:) Nie kupowałam specjalnie oznaczonych do karmienia...wystarczyła taka zwykła z dużym dekoltem na kopertę:)

martocha fajna koszula, ale ja ogólnie nie lubię koszul więc kupiłam najtańsze 2 na allegro + jedną kupiła mi kiedyś mama w lidlu za dychę, niestety więcej nie było a jest najlepsza

Dziewczyny ja mam tak samo z koszulami... to jakaś masakra jest nienawidzę ich...
Do porodu to chyba mam jedną zwykłą bawełnianą w domu i pewnie ja przeznaczę na straty a potem w razie czego mam piżamy z kopertowym dekoltem więc chyba dam radę...ale sama myśl o koszuli nocnej jest dla mnie traumatyczna :-D

P.S co do materaca to kupiliśmy pianka+kokos bo wyczytałam gdzieś że gryka bardzo szybko łapie wilgoć z otoczenia... natomiast położna na szkole rodzenia mówiła ostatnio że tak naprawdę nie ważne z czego jest materac najważniejszą jego cechą ma tyć to że po uciśnięciu na 1,5 cm natychmiast powraca do swojej poprzedniej formy... a nad grubością się w ogóle nie zastanawiałam, wzięłam jaki był ale na oko stawiam że może być 9-12 cm i oczywiście że zdejmowanym pokrowcem

Ostatnia edycja:
hehe widzę że wszystkie nie lubimy koszul:-p no trzeba będzie się przemęczyć.. mnie w nich najbardziej denerwuje to że zawsze rano budzę sie zmarźnięta,bo okazuje się że cała koszulę mam zrolowaną pod biustem:-p.

reklama
A ja to już zaczynam pomału myśleć o czymś bardziej sexi do spania i doczekać się nie mogę:-)
Co do koła to nie będzie mi potrzebne, ale moja bratowa siedziała na kole .... do pływania :-D

Do góry