reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Malta to chyba zależy od szpitala, u mnie chcą 3 koszule, 2 paczki podpasek poporodowych i tyle, oczywiście dokupiłam siatkowe majtki
Antopie ja nar azie mam taki zwykły właśnie do pupy i pod pachę, w lepszy zainwestuje w grudniu bo fundusze się kończą
te w smoczku ponoć to straszna lipa i nie sa polecane
Rajani zazdroszczę no ale u ciebie czasu dużo mniej :) ja łóżko złożę i spakuje się za miesiąc, żeby tylko zima szybko nie przyszła :/

eh dziewczyny ja wciąż nie wiem jaki wózek wybrać, na pewno chce 3w1 z fotelikiem, ale co czytam opinie o jakimś wózku to w każdym coś jest nie tak a to za mała gondola, a to bardzo ciężki, a to rączka się rusza, a to koła złe i już nie wiem co robić, mam ograniczone fundusze, chce taki do 1300 zł, czy coś polecacie?

reklama
joanna co do wózka, to na forach/ocenach zawsze będą plusy i minusy... Najlepiej idź do kilku sklepów, pooglądaj, wypróbuj i posłuchaj opinii kilku sprzedawców. Ja wózek dostałam od siostry, więc w ogóle się nie orientuję w cenach i wózków nie oglądałam.

joanna tak jak oska napisała...zawsze będą plusy i minusy. Ja w końcu kupiłam wózek, który w poprzedniej wersji miał złe opinie...teraz wyszła nowa seria i nawet nie wiem jak się sprawuje, ale stwierdziłam, że co tam...przy synku miałam wózek za 700zł i było ok, więc i teraz będzie. I tak szybko przechodzi się na lekką spacerówkę, więc na spokojnie. Ja zapłaciłam 1250 za wózek 3 w 1
3W1 WÓZEK BABY MERC QVIPO+FOTELIK ALUMINIOWY (3495022483) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

joanna dokładnie - do sklepu i pomacać z wszystkich stron ;)
Z doświadczenia Ci powiem, że wózek głęboki nie będzie potrzebny długo - spacerówka znacznie dłużej.
Też miałam wózek 2w1 (bo akurat bez fotelika - kaps3 polskiej firmy; kosztował 700zł w sklepie; nowy), miał mi w założeniu służyć "do końca" i mocno się przeliczyłam. Jego lekkość (16kg) okazała się jednak wagą cieżką, kiedy trzeba było pakować go do auta - zwłaszcza w okresie zimowym. W końcu zdecydowałam się na lekką parasolkę (oczywiście w odpowiednim czasie).
Gdybym dziś jeszcze raz wybierała wózek od podstaw/miała to doradzić komuś innemu ;-) to powtórzyłabym radę, z której sama nie skorzystałam (głupia ja :sorry2:)
Wózek głęboki, jakikolwiek, najtańszy, używany - bo na jakieś pół roku tylko. A potem inwestycja w dobrą spacerówkę - lekką, małą i wygodną (ja kupiłam używaną - bo pierwszy wózek był nowy - długo się wahałam, ale to była najlepsza decyzja; nie żałuję ani odrobinę, a wózek choć używany i wiem, że jesteśmy co najmniej trzecimi właścicielami, to nie do zdarcia dla mnie).

co do baby merc moja koleżanka miała i średnio zadowolona... no ale wiadomo każdemu odpowiada co innego ;]
teraz też bym kupiła jakąś najtanszą gondole i zainwestowała w dobrą spacerówke...
xlander super wózek jako gondola ale ciezka i marna w podróżowaniu i dobrze ze to okres zimowy :) a jak Oliwka wyrośnie z gondoli od razu idzie pod młotek ;] mamy spacerówke maclarena questa kupiłam używaną i jest rewelacyjna lekka w kg i do prowadzenia :)

Ja na szczęście termometr juz mam, ale wiem, ze też długo wybierałam.

Co do wózka nigdy się w 100% nikomu nie dogodzi. Ja jak na razie dalej odstawiam Maxi Cosi Mura choć ostatecznie co kupie to nie wiem.

Spacerówkę mam po Oliwii, akurat czerwona więc dla Łazika może być.

Dżaga właśnie o to chodzi...na czym komu zależy. Ja nie traktuje wózka jako kołyski, nie bujam dzieci w wózku, nie pakuje na wózek więcej niż zaleca producent- bo później właśnie są pretensje, że koło odpada, coś skrzypi. Wózek spełni swoją rolę odpowiednio wykorzystywany. Gondola ma mi posłużyć przez 6 miesięcy, po tym czasie wózek jest mi jeszcze potrzebny przez jakieś kolejne 6-8 miesięcy jako spacerówka, aby dziecko mogło wygodniej spać (bo wiadomo duże koła, lepiej amortyzowane niż w spacerówkach). Także myślę, że rok wytrzyma każdy wózek:) a później to lekka spacerówka i będzie ok. Ja nie kupuję wózka nastawiając się na 2 czy 3 lata używania.
Baby Merc miał wadliwą serię Q, ale ta którą kupiłam jest niby udoskonalona względem poprzednich usterek i tak naprawdę nie ma jeszcze o niej opinii. Jednak i tak ja się tym nie sugeruję, bo wiem, że każdy oczekuje czegoś innego...a dwa, wiem jak niektóre mamy używają wózków, wkładają sporo za dużo kilogramów do kosza niż przewiduje to producent, a później są pretensje. Bądźmy też realistami...Kupując wózek jak ja za 1250 3 w 1 nie ma co oczekiwać, że będzie to "hiper, mega wypas". Ma po prostu jeździć:)

Joanna ja mam 2 całkiem różne typy - oba wózki widziałam i wpadły mi w oko. Jeśli będzie Dziewczynka to oczywiście grochy (Ewelina dla swojej Oliwki też wybrała ten model) ZAGMA X6 3w1 KOLEKCJA 2013 + PARASOL + 4 x POMPA (3506070612) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. A jeśli będę miała Synka to chyba jednak zrezygnuję z grochów i kupię ten wózek GRANDER DECO kolor błękitno - kremowy :tak: Oczywiście mi odpada jakieś 100zł, bo fotelik już mamy, więc będę kupować bez niego.

reklama
Uhhh a ja wlasnie zamowilam fotelik samochodowy ala nosidelko. I tak sie przyda i tak nawet jak nie posiadam samochodu, ale a to na wyjscie ze szpitala, czy gdzies pojechac czy do sklepu wyskoczyc a nie tachac wozek 15 kg, a ze byla promocja -50% to stwierdzilam, ze kupie.

Do góry