reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

A ja właśnie przejrzałam gazetkę superpfarm i np. mleczko do prania 1,5L i proszek 1,8kg są po 19,99zł. Produkty Oilatum przecenione o -30%

reklama
Wyszłam pooglądać ramki w jysk, bo promocja była i wróciłam z fridą do noska za 15 zł :-)
Ramki jednak kupię w Ikea są lepsze i ładniejsze.

Takhisis chyba mówimy o tym samym sprzedawcy, bo właśnie byłam oglądać ten wózek we Wrocławiu i też mi ten Pan polecał właśnie ten wózek, który Ty kupiłaś :)

Ja kupiłam używany Emmaliunga 2w1 (400zł) i osobno fotelik Maxi-cosi, też używany (100zł) z adapterem do wózka. Wybrałam tę firmę, bo mają chyba najdłuższe gondole na rynku (80cm), a chciałam żeby mi na 100% dziecko za szybko z niej nie wyrosło;-)
Nasz chłopiec akurat zapowiada się chudy i długi, a zimą dziecka "przybywa":tak:

tosieńka... ja ogólnie to pojechałam do nich po inny wózek coś w stylu Zagmy, chyba Capri...ale na żywo wydał mi się mało konkretny. Przede wszystkich to, że nie miał konkretnej gondoli, tylko zastępowało ją wkładane nosidełko. Ten który kupiłam wydaje mi się dosyć mocy. W mieszkaniu na spokojnie go złożyłam jeszcze raz i powiem Ci, że jestem zadowolona. W sklepie mówili, że koloru nie można wymieniać, a ja napisałam do producenta i napisali mi, że gdyby np. urodził się chłopiec zamiast dziewczynki to można wymienić kolor wózka, który nie był używany.
A tak na marginesie...lekarz mi powiedział, że pomyłki w płci zdarzają się tylko wtedy kiedy lekarz sam nie jest pewny co widzi. Doświadczony ginekolog nie pomyli się:) Pokazał nam na wizycie wargi sromowe i naprawdę nie wiem co musiałoby się stać żeby coś z tego urosło:p

Takhisis ten baby merc qvipo, podoba mi się ale czy łatwo będzie go czyścić? bo ten materiał chyba jakiś lniany

tosienka bardzo chciałam tą zagme w grochy ale jednak stwierdziłam ze za bardzo będzie się brudzić, za dużo białego

joanna nie wiem szczerze mówiąc...ale pierwszy wózek miałam taki standardowy i wcale rewelacyjnie się nie czyścił, więc teraz jakoś tak nie zwracałam na to uwagi. Taco też ma serię z lnianą tapicerką i w sklepie mówili, że można czyścić...Gondola raczej nie będzie tak się brudzić.

reklama
Ja kupiłam materac 8cm z pianki firmy Amy. Nie wiem czy to dobry wybór, ale lateksu nie chcieliśmy, a kokos i gryka ciężko się suszą w przypadku przemoczenia...

Do góry