reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Termometry mam zwykle elektroniczne, z miekka koncowka i z twarda i jeden co mierzy temp w 10 secund. Ale widzialam taki w smoczku. Ma ktoras moze doswiadczenia z takim termometrem?

microlife-mt-1751-14763752.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Paulinek tak się zastanawiałam nad tymi w smoczku, czy to praktyczne. No bo wyobraziłam sobie dziecko, które ma katar; przecież albo wypluje ten smoczek, albo się udusi. Tak mi się wydaje, ale może się mylę.

Paulinek ja odnośnie termometru w smoczku, to mogę tylko tyle, że na szkole rodzenia położne mówiły, ze są do d...

persefona no to ten sam, co mi znajoma polecała :-) W Super Pharm czyham na promkę, bo wtedy nawet za 80,- można go kupić.

Malta ja biorę dwie koszule - bo tylko dwie mam :-D (nie licząc męskiej koszuli do samego porodu)
Majteczek jednorazowych mam 5 sztuk (nie takie one znowu jednorazowe, bo trochę wytrzymują ;-) ); zostały mi z poprzedniego porodu; dość szybko wskoczyłam w zwykłe, bawełniane. Podpasek tych poporodowych mam 2 paczki (też z zapasów starych); w razie potrzeby dokupię jeszcze.

Antiope już pisałam, ale się powtórzę - ja mam zwykły termometr z miękką końcówką (koszt: 20 zł z wysyłką albo i mniej - nie pamiętam już) i mierzę nim zawsze pod paszką - wcale nie jest to takie trudne do zrobienia ;-) Taką decyzję podjęłam po tym, jak mi same położne w spzitalu powiedziały, że te bezdotykowe mało dokąłdne są (bo miałam nadzieję że mi coś dobrego polecą - no i poleciły: zwykły)

Co do tych w smoczku, to ja przy Rafale miałabym problem - bo on zupełnie bezsmoczkowy jest, od urodzenia ;-)

reklama
Antiopie ja mam taki termometr i jestem zadowolona termometr bezdotykowy thermoflash lx-26

Rajani super, że wszystko już masz gotowe. Ja w przyszłym tyg planuje spakować torbe. M jęczy żeby już łóżeczko złożyc,ale myśle , że to za wcześnie. Gdzieś pod koniec miesiąca złożymy chyba, że M od jęczenia przejdzie w czyny to postawi mnie przed faktem dokonanym.

Do góry