reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Kurde, to teraz już nie wiem z tym kombinezonem. Ja chciałam kupić taki w rozmiarze 62-68, bo wtedy mały miałby szansę oblecieć w nim całą zimę. Jeśli miałabym wybierać, żeby kupić kombinezon, albo śpiworek do zapinania w pasach, to wybrałabym kombinezon, bo śpiworek zwykły już mam.

reklama
Antiope jabym poczekala az faktycznie bedzie ci potrzebny i kupila wtedy odpowiedni rozmiar. Bo moze sie okazac ze 62-68 bedzie szybko za maly. Najlepiej upatrzyc sobie jakis na alegro lub w sklepie i kupic w razie potrzeby. Osobiscie uwazam ze nie ma co malenswa przegrzewac. A na wychodne ze szpitala to mozesz nawet kocem przykryc, bo to tylko zeby dojsc do samochodu. a pozniej masz jeszcze ok 2 tygodni czasu (w zaleznosci od pogody moze i wiecej) zeby zaczac wychodzic na spacery.
Powiem tak, dla T mialam spiworek bo dostalam i w sumie byl nieuzywany. Teraz go wypralam i zobaczymy jak bedzie. U mnie sprawdzil sie wlasnie ten koc do maxi cosi co wklejalam wyzej. Ale oczywiscie decyzja nalezy do ciebie:tak:

Ja mam śpiworek 62 grubszy i cieńszy i jeden na 68, ale to tylko dlatego, bo dwa dostałam. tak bym zapewne jeszcze nie kupowała na zimę, no nie wiem jaki Maksym będzie.

Może macie rację. Po co niepotrzebnie wydawać kasę, zwłaszcza kiedy się jej nie ma. na wyjście ze szpitala coś wykombinuję, a potem zobaczę.

patrzewniebo ja miała i mam kilka modeli (akurat żaden z wymienionych) z firmy alles, ale wszystkie dobierała mi profesjonalna braffiterka (tak to się chyba nazywa); dokładnie przymierzone, dobrane rozmiarowo i pod względem kroju.
Niemniej teraz nie radzę Ci kupować staników do karmienia (jeden do szpitala wystarczy, przy czym wybrałabym najtańszy z możliwych, bo....) - dopiero jak ruszy lakatacja, piersi nabiorą nowych kształtów, a najpewniej dopiero po jej ustabilizowaniu czyli ok. 6 tygodnia po porodzie.
Ja mam staniki z czasu karmienia syna i teraz już się w nie nie mieściłam i dlatego nie miałam wyjścia i musiałam się już teraz zaopatrzyć w cokolwiek, żeby mieć co na siebie włożyć. Z miseczki G/H, jakie miałam poprzednio wylądowałam (z zapasem) w powiększonym I

wiem ze nie zakupowo, ale mam pare fot z sesji, jak spamuje to wywale ;)
DSC_0101-3.jpgDSC_0155.jpgDSC_0282.jpgDSC_0340.jpgDSC_0428.jpg

Załączniki

• DSC_0101-3.jpg
    DSC_0101-3.jpg
    53,4 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC_0155.jpg
    DSC_0155.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 56
  • DSC_0282.jpg
    DSC_0282.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC_0340.jpg
    DSC_0340.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 54
  • DSC_0428.jpg
    DSC_0428.jpg
    40,5 KB · Wyświetleń: 52
:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Dziewczyny, mam bardzo ważną sprawę!

Zlikwidowano we wszystkich przedszkolach zajęcia dodatkowe. Dzieci nie mogą już uczyć się języków, plastyki, muzyki, a nawet mieć zajęć korekcyjnych. Zbieramy z rodzicami podpisy pod petycję, żeby przywrócić te zajęcia, które były na niezłym poziomie i naprawdę w rozsądnych cenach. Proszę pomóżcie, to dla mnie bardzo ważne.

::::::www.petycje.pl::::::Zajęcia dodatkowe w przedszkolach

:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Piaska za moich czasów większość takich "zajęć" była realizowana po prostu przez... przedszkolanki. Może więc pora, żeby do tego wrócić, zamiast wyciągać z portfeli rodziców dodatkową kasę? A panie będą się znowu zajmować dzieciakami, zamiast kawkować ;-)

reklama
Do góry