reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

hmm to ja już zgłupiałam jakie pieluchy kupować a nie mam doświadczenia :szok: kiedyś było dużo pozytywnych wpisów o pieluszkach DADA zwłaszcza na początek jak potrzeba ich dużo, zdam się na żonę brata która ma wysłać pieluchy z anglii + pampersy i jedną paczkę DADY lub z LIDLA

reklama
Mam do sprzedania ubranka po mojej córce. Ubranka są większości firm Carters, First Impresions, które są wspaniałej jakości. Ubranka otrzymałam od rodziny z USA. Większość ubranek, z racji ilości, była użyta jedynie raz. Ubranka podzieliłam na wiek:
0-3 Miesiące Ubranka 0 - 3 miesiące - Dzieci - Fotosik.pl
3-6 miesięcy Ubranka 3 - 6 miesięcy - Dzieci - Fotosik.pl
6-9 miesięcy Ubranka 6 - 9 Miesięcy - Dzieci - Fotosik.pl
12 miesięcy Ubranka 12 Miesięcy - Dzieci - Fotosik.pl
ubranka zimowe Ubranka zimowe - Dzieci - Fotosik.pl

Jeśli ktoś byłby zainteresowany to ceny są podane w opisie. Możliwość negocjacji !!!
Zapraszam na priva lub e-mail dominika_zakowska@wp.pl

Co do pieluszek ja osobiście kupiłam już DADY małą paczkę do szpitala i dużą do domu. Uważam,ze jeśli się boicie to normalne pampersy się na początek sprawdzą jak nic a potem można testować inne czy pasują wam,a przede wszystkim czy dziecko nie ma zadnej alergii. Ja sie sama nastawiłam na kupno większej ilości pieluch ale sama się boję ,że nakupię i coś nie będzie pasowało dlatego wolę odłożyć kaskę i kupić jak już mały się urodzi :tak:

Widzę,że w tym wątku obgadałyście z 90% produktów dostępnych na dzisiejszym rynku :tak: Ja juz można powiedzieć mam prawie wszystko dla maluszka,moge wam podpowiedzieć jedynie o moich przetestowanych produktach,które kupiłam już bo wiem,ze są niezawodne :-)

Do higieny dziecka :
*oliwka bambino
*johnson's baby łagodny płyn do mycia ciała i włosów 3w1
*nivea baby krem na każdą pogodę (polecam również krem krem na buzię z ziajki)
*nivea baby aksamitne mleczko nawilżające
* sudocrem
myślę,że ma początek taki zestaw wystarczy,ja przy córce używałam tych produktów i byłam bardzo zadowolo bardzo :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co do pieluch ja polecam pampers active baby oraz premium care,new borny tez są ok. Dada też jest fajna. Jak dla mnie porazka to happy-sztywne, a na huggisy Aluska miala uczulenie, a pampers sleep and play nierozciagliwe.
Co do chusteczek to polecam z pampersa,nivea,bambino,lidlowe. Nie polecam babydream, huggisy, clinic kind(cnie pamietam dokladnie nazwy).
Oliwki nie lubie bo tlusta,ale do brzucha używam bambino.
Polecam krem bambino,sudocrem,ale tylko w razie odparzen.

ja z pieluch to z oliwia uzywalam pampersow...teraz tez kupiłam pampers new baby (cos ostatnio czytałam ze niemieckie pampersy sa zupełnie inne czyt. lepsze od polskich- nie wiem ile w tym prawdy) dziś przeczytałam opinie ze na równym poziomie do pampersow stoja pieluchy z aldiego..ale ja ich nie znam..może kupie mala paczke do wypróbowania. u nas jest etz spory wybor bio -eco pieluch które sa duuuuuuuzo droższe od pampersow- ale jak czytałam opinie to ponoc bija na łeb nawet pampersa....no nic zobaczymy na razie mam 1 i 2 z pampersa new baby- łącznie 5 paczek- na razie starczy, husteczki mam z hippa- migdlowe- i te polecam zdecydowanie- choć droższe od innych- sa naprawdę wow! z kosmetykow mam wszytkie z weledy - jak dla mnie numer jeden z ekologicznych antyalergicznych i naturalnych produktów do pielgnaci- zobaczymy co groch o tym sadzi:p

A ja już po zakupach w LIDLU - o matko co tam się działo!!!! Ile ludu przy tych dresikach :-D Ja oczywiście nie brałam, bo one typowo albo dziewczęce albo chłopięce, ale wzięłam pozytywkę (kwiatuszka) - melodia taka, ze chyba :-)i mnie uśpi i 2 lampki LED

reklama
A u mnie w lidlu bylo pusto :o termometrow bylo sporo ale niestety kaski teraz brak a takto bym kupila, jedyny moj zakup to cyckonosz. O i sie pochwale co dostalam od znajomej a raczej Adas dostal :p

DSC_0259[1].jpgDSC_0260[1].jpgDSC_0261[1].jpg

Załączniki

• DSC_0259[1].jpg
    DSC_0259[1].jpg
    30 KB · Wyświetleń: 45
  • DSC_0260[1].jpg
    DSC_0260[1].jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC_0261[1].jpg
    DSC_0261[1].jpg
    35 KB · Wyświetleń: 37
Do góry