reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

reklama
ja mam juz 3 paczki pampersów jedynek i 2 dwójek ;] a w piatek dostane duzą pake 2 i 3 paczki chusteczek a mam juz dwie :)

nula a wiadomo od jakiego rozmiaru?? bo nie kazda promocja jest na numery 1-2 tylko do 3 w góre...

EDIT:
no chyba że chodzi o DADĘ to ja też pasuje .... córka miała po nich mega odparzoną pupę,... wolę rossmanowe :) mam dwie paczki 1 jedne za 11zł a drugą za 14zł :p

Ostatnia edycja:
pampersy w biedronce w promocji od 2. Najmniejsze nie sa w promce. A wiecie ze one sa tez robione przez pampers...pisze o tych dada oczywiscie. Ja pozniej tez zaczne je stosowac ale na sam poczateczek żółte pampersiki lub te białe premium-tych nie uzywałam, ciekawe ktore lepsze :confused:

Ja testowałam już chyba wszystko co możliwe u mojej dwójki dzieciaków.
I co mogę powiedzieć:
- po 1 - Dada biedronkowa - pieluchy do bani (odparzenia,przesikiwania), chusteczki tylko do wycierania buźki i rączek (do pupci absolutnie nie!),
- po 2 - oryginalne pampersy - tylko te zielone (slep&play tańsza podróba=przesikiwanie + odparzenia, a te żółte new baby mają taką siateczkę, która przykleja się do pupci), a chusteczki z kolei tylko te z rumiankiem - biało-zielone (po ciemnozielonych i slep&play mega odparzenia),
- po 3 - pampersy lidlowskie TOJOURS - jak dla mnie rewelacja! Niedrogie i skuteczne :) Chusteczki też mogą być
- po 4 - rosmanowskie Babydream pieluchy takie sobie, chusteczki mogą być (niebieskie), pieluchomajtki do pływania - beznadziejne..
- po 5 - Huggies pieluchy na poczatki OK, potem dzieciaki przesikiwały, chusteczek nie używałam
- po 6 - HAPPY - beznadzieja, sztywne i okropne,bleee, chusteczki z aloesem OK
- po 7 - najlepsze chusteczki według mnie to: BAMBINO i NIVEA

A teraz zaskoczę wszystkich :-)- ja przez pierwsze 2-3 miesiące zamierzam trzymać dziecię na pieluchach tetrowych :tak::tak: Tylko pampers na noc i na wyjście. Pewnie wydaje się to co niektórym dziwne,ale tetrowe pieluchy wspaniale działają na stawy biodrowe.

Co do zakupów drobiazgowych...
Ja zamówiłam właśnie z apteki internetowej kolejną porcję leków (witaminy,magnez,żelazo), a przy okazji:
- podkłady poporodowe Bella Mamma
- wkładki laktacyjne Baby Ono
- maść Bepanthen
- smoczek anatomiczny świecący w nocy CANPOL Produkty - Canpol + łańcuszek do smoczka z autkiem -> Łańcuszek do smoczka z klipsem "Autko"
- szczoteczkę + grzebyszek dla dziecia
- płyn do kąpieli z oliwką NIVEA -> Nivea Baby, Nutri Sensitive, Płyn do kąpieli z oliwką - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
- herbatkę z kopru włoskiego po 1 tygodniu życia
- podgrzewacz Baby Ono -> BabyOno, Podgrzewacz elektryczny do butelek, uniwersalny - Ono Paweł Antczak - Świat niemowlaka - Smyk.com
i tyle ;)

Zostanie jeszcze dokupić butlę NUK (innej nie chcę :p -> Akcesoria dla niemowląt marki NUK - Smoczki do butelek NUK), pampersy (ja kupuję od razu rozmiar 2, bo jest od 3-6kg), chusteczki oliwkowe z pudełkiem (bo potem nie wysychają) i łóżeczko.
Ręczniki z kapturkiem, kocyki i jaśki mam po dzieciach.

Persefona podziwiam wyczynu z pieluchami tetrowymi :p
ja zamierzam pieluchę tetrową zwijać i od poczatku wkladac w nogi :)

co do pieluch:
- HUGGIES masakra jak dla mnie, gorszych nie używalam :p za to lubie ich zielone chusteczki szkoda ze drą sie jak kartka papieru...
- DADA żeby nie te odparzenia u córki by byly nieżłe :p
- LIDLOWYCH nie używałam ale też slyszałam dobra opinie :)
- HAPPY też nie używałam
- PAMPERS uwielbiam PREMIUM CARRE ale są dość drogie chyba ze jest jakas dobra promocja... żółte 1 i 2 się sprawdziły najbardziej :) chusteczki uwielbiam niebiesko-zielone BABY FRESH są super nawilożone i elegancko usuwają kupki ;]
- BABYDREAM (rossmanowe) bylam zadowolona z nich przy większych rozmiarach jak bedzie z małymi wyjdzie w praniu ale przy tak częstym zmienianiu pampersów to się opłaca.... chusteczki MASAKRA

więc pewnie każda z nas musi podpasować pod siebie pampersiaki i chusteczki :)

reklama
Ja Wam powiem, że pieluch i chusteczek nie ma co na zapas kupować, dopóki się właśnie nie przetestuje - każda pupa inna i to, co się sprawdza na jednej rewelacyjnie, na innej może być masakrą ;-)

Z mojego doświadczenia pieluchowego:
DADA całkiem w porządku (chusteczek nie próbowałam), ale ostatnio jakby trochę spadła jakość w porównaniu np. sprzed roku....
Huggies u nas kompletnie nie podpasowały
Babydream z rossmana - niby ok, ale miałam wrażenie, że małemu w nich źle (teraz podobnych odczuć nie zauważam)
Lidlowskie - ok, ale bez rewelacji; poza tym jak wyliczyć dokładnie za szt. to cenowo rewelacji nie ma
PAMPERS - premium care (białe z siateczką - ta, do rozmiaru 3) sprawdzały się u nas na początek właśnie rewelacyjnie
zielone - w porządku (zakupy na promocjach, bo wtedy cenowo = jak DADA)
pomarańczowe (sleep&play) jak dla mnie porażka zupełna
Fitti (tańsza wersja z biedronki) - ODRADZAM; zapinane na przylepce - jednorazowego użytku (a jak np. idziemy do lekarza i trzeba tylko rozpiąć pieluchę?), sztywne, przesikiwanie bokiem było na porządku dziennym
Vibelle (ALDI) dla mnie rewelacja (szkoda tylko, że najbliżysz aldi 50 km ode mnie, zupełnie nie w tę stronę, gdzie jeździmy); chusteczki akurat mi nie podpasowały
I TETRA - tak, tak, persefona - nie Ty jedyna; ja też tetry używałam, ale raczej z uwagi na to że w tetrze lepszy przewiew. Teraz też na pewno będzie w użyciu od czasu do czasu, a jak się pierwsze stolce unormują, to tym razem dopilnuję, co by w wielorazowe zainwestować (przy Rafale tak długo się zastanawiałam, aż doszłam do wniosku, że już nie warto)

Fajne i szczere opinie można też znaleźć tutaj - zresztą ogólnie bardzo polecam tego bloga ;-)

Dzieciowo mi! | Recenzje artykułów dziecięcych

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry