reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

wydaje mi sie, ze sol morska mozesz zastosowac wylacznie do noska a sol fizjologiczna ma wiele zastosowac np. do przemywania oczu itd.

reklama
Die powiem Ci ze pierwsze slysze o tym, i zrozumialam ze chodzi Ci o sol morska :D

Sól emska – biały suchy jednorodny proszek o słonawym smaku złożony z siarczanów i chlorków sodu i magnezu oraz węglanu sodowego. Jest to środek o działaniu wykrztuśnym i alkalizującym, stosowany w nieżytach dróg oddechowych i astmie oskrzelowej.
Roztwór 4,5 g soli w litrze wody ma skład zbliżony do naturalnej wody emskiej (źródła której znajdują się pobliżu kurortu Bad Ems) i może być stosowany jako woda mineralna o wysokim stopniu zmineralizowania. Poprzez podrażnianie błony śluzowej dróg oddechowych pobudza do wydzielania śluzu, po czym alkalizuje i rozrzedza wydzielinę. Rozpuszczalny w wodzie, najczęściej występuje w postaci tabletek.

Paulinek - prawie cala. wiadomo zawsze cos sie przypomni i trzeba kupic.
Z wazniejszych rzeczy brakuje mi jeszcze wozka ktory bedzie w sierpniu dopiero, termometr a chce kupic taki lepsiejszy raczej, aspirator do noska, no i kilka ciuszkow na 56, nie mam wogole pajacykow :< wiec jeszcze troche sie tego znajdzie a i dla siebie nie mam nic :D

paulinek jesli chodzi o bodziaki to ja mam wszystkie z dlugim rekawkiem. Mam narazie tylko po jedej sukienusila malych z krotkim i zaloze body pod albo sweterek na :) twoje zaupy sa super!! Zwlaszcza ten sweterek w kwiatki!! Piekny

die ja mam liste gotowa moge zeskanowac i wyslac i zobaczysz co masz a co nie bo to taka i dla dzieciatka i mamy :) w jakiejs gazetce ja mam :)
Co do mycia mlekiem mamy raczej nie slyszalam. Wczoraj czytalam o czyszczeniu uszu i pisalo ze gazikiem malzowinke albo tym grubym patyczkiem i trzeba myc dokladnie bo czaswm mleko mamy zbiera sie za uszkiem i tam sie gromadzi.. raczej swoim mlekiem nie mylabym dzieciaczkowi nic bo mleko slodkie, i przyciagac bakterie bedzie.

Co do pepka to czytalam juz 3artykuly ze odchodzi sie od stosowania spirytusu ew moxna odkazic octaniseptem, a tak bardziej zaleca sie o dbanie na sucho bo szybciej odpada kikut a przy spirytusie nie dosc ze skora malucha sie wysusza to jeszcze moga pojawic sie infekcje.

Rajani fajne zakupy

Co do soli emskiej nie slyszalam. Do noska mam sol morska a do przemywania oczu sol fizjologiczna i rumianek w razie jakby cos sie dzialo z oczkiem.

Kupilam ostatnio stanik do karmienia w hm i powiem wam ze bardzo wygodny! Mam zamiar kupic jeszcze jeden ale w innym kolorze:)

o naprawdę nie słyszałyście o soli emskiej?? hmmm najpopularniejsza nazywa się chyba emsar :p

ale faktycznie to co innego nich roztwór fizjologiczny :)

- u nas jeszcze z grubszej artylerii został materac do bollerwagena:p i ten termometr
reszta to już chyba drobiazgi

reklama
Do góry