reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

to i racja :) mpja polzona cos tam wspominala ze ma clay zestaw "startowy" utynsyliow do pielgnacji pepka oczkow itp. dla dziecka i go daje- jakeis tam sol fizjologiczna waciki jalowe- no takie "bio produkty" czy cos. ale musz edokupic ten zestaw z oobcinaczkami itp. no i termometr...

reklama
Szyszunia taka VILEDA Viva Dry Cascade (138193) | MALL.PL jest naprawde super, ja ja z poczatku jak zobaczylam to stwierdzilam z ironia ze duzo sie na niej zmiesci, a potem jak zrobilam dwa duze prania odziezy dla nas doroslych nie dzieci i powiesilam na niej i jeszcze wolne miejsce zostalo to az sie zdziwilam. A ciuszkow dzieciecych piore dzis trzecia pralke ktora tam powiesze ^^

o fajna taka pionowa- trzeba by pomyslec coby takiej niedokupic- mało miejsca w poziomie zajmuje - do mieszkania akurat na male ciuszki 1 superasna!

die ja mam taką listę (skontrolowaną przez doświadczoną Mamę ;) )
- pieluchy- chusteczki nawilżające
- krem na odparzenia (do codziennej pielęgnacji z Johnson Baby, a jak by się pupka odparzyła to Bebe Clorane)
- waciki i patyczki higieniczne (takie specjalne dla maluszków)
- płyn do kąpieli dla niemowląt (Oilatum i już wtedy nie trzeba oliwki czy balsamu)
- krem do twarzy Oilatum (a na zimę jakiś dobrany do pogody)
- sterylne gaziki + spirytus (do pępka) - na spirytus mam taki przepis: mała buteleczka spirytusu, zostawić w butelce 60% i dolać przegotowanej wody.
- termometr bezdotykowy (ponoć najlepszy Microlife) - mierzy temp. maluszka z daleka, temp. w pomieszczeniu, temp. wody w wanience, temp. jedzenia czy picia
- aspirator frida - do usuwania nadmiernej wydzieliny z nosa
- izotoniczny roztwór wody morskiej - do pielęgnacji nosa
- szczotka z naturalnego włosia (grzebyk można sobie podarować)
- nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami
No i to tyle :-)

Vileda, obok brabanti to najlepsze marki ze sprzetem do sprzatania itd. Tez zachwalam.

Die patyczki sobie odpusc, lepiej uszka wycierac samym recznikiem i tylko sama malzowine. A jesli juz to te "grubsze". Mysle ze wiecej niz napisalas nie trzeba. Mozesz najwyzej zakupic przybornik, ze szczotka lub grzebieniem do wlosoc, obcinaczem i pilniczkiem do paznokci itd.

asset-1000144128.jpg

Oskaa zapomnialabym o roztworze wody solnej do noska. A jesli chodzi o spirytus do pepka to lepiej sie spytac w szpitalu. O ile w de jest tak jak u mnie to nie bedzie potrzebny. PIerworodny mial peprek ladnie przyciety przy skorze i wystarczylo go dobrze osuszyc i uwazac przy zakladniu pampersa aby ten go niepodraznil.

Ostatnia edycja:
die ja mam taką listę (skontrolowaną przez doświadczoną Mamę ;) )
- pieluchy- chusteczki nawilżające
- krem na odparzenia (do codziennej pielęgnacji z Johnson Baby, a jak by się pupka odparzyła to Bebe Clorane)
- waciki i patyczki higieniczne (takie specjalne dla maluszków)
- płyn do kąpieli dla niemowląt (Oilatum i już wtedy nie trzeba oliwki czy balsamu)
- krem do twarzy Oilatum (a na zimę jakiś dobrany do pogody)
- sterylne gaziki + spirytus (do pępka) - na spirytus mam taki przepis: mała buteleczka spirytusu, zostawić w butelce 60% i dolać przegotowanej wody.
- termometr bezdotykowy (ponoć najlepszy Microlife) - mierzy temp. maluszka z daleka, temp. w pomieszczeniu, temp. wody w wanience, temp. jedzenia czy picia
- aspirator frida - do usuwania nadmiernej wydzieliny z nosa
- izotoniczny roztwór wody morskiej - do pielęgnacji nosa
- szczotka z naturalnego włosia (grzebyk można sobie podarować)
- nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami
No i to tyle :-)

-pieluchy i chusteczki musze kupic
-krem na odparzenia mam już kupiony z weledy- wszystkie kosmetyki pielęgnacyjne kupiłam z tej firmy (płyn do kąpieli nowordka, krem do pupy, krem do twarzy, oliwke)- jeszcze musze dokupić tylko ten na wiatr i mróz
-waciki i patyczki- sobie musze zanatowac i kupic !!!!
-gaziki sterylne kupie w aptece- ale chyba takie od razu nasaczone tym czyms do pielgnacji pępuszka- bo u nas spirytusu się nie stosuje- w Polsce dalje się roztworem spirytusu pepek pielgnuje?? tutaj woda z mydlem i utrzymywać w suchości- ew. tym sterylnym wacikiem nasaczonym czymstam (ale nie spirytusem) w razie jakby się slimaczyl
-termometr mam taki upatrzony Chicco Therm. Easy Touch Plus » Jetzt online kaufen | windeln.de ale jeszcze się zastanawiam i rozglądam
-aspiratorek musze kupic- chyba tez z chicco- fajny znalazłam za 7 euro i chyba go zmaówie
- ooooooo woda morksa!!! wlasnie wlasnie!!!
-szczoteczka
- nożyczki

chyba faktycznie to wszystko prawda?? :)

a dla siebie???? poporodowy zestaw dla mamy karmiącej i gojącej się?

Załączniki

• HPIM6142.jpg
    HPIM6142.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 38
  • HPIM6143.jpg
    HPIM6143.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 43
  • HPIM6144.jpg
    HPIM6144.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 37
  • HPIM6145.jpg
    HPIM6145.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
reklama
tez patrzyłam na ten elktroniczny wlasnie ....ale stwierdzialm ze nie ebde tyle inwestować w narzedzie tortur:p
moja kolezanka mi wczoraj powiedziała ze ona praktycznie do wszystkiego - zakrapiania noska, przemywania oczkow, uszków pępuszka..używa..SWOJEGO MLEKA...slyszalyscie takie cos może???

Paulinek - ubranka sliczne a i ja tez praktycznie nie kupowałam nic z krótkim rękawem dla GROCHA poza kilkoma bodziakami :)

Do góry