reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Zapomniałam o szczotce do włosów. Musze dopisać.
Ja patyczków nie kupuje,jestem tego samego zdania co Paulinek.
Jeśli chodzi o czyszczenie pepka to jak rodziłam Alę to trzeba było przemywać roztworem ze spirytusu. Teraz jest nowy trend. Myje się szarym mydłem a po osuszeniu psika octeniseptem.

Paulinek ja mam tylko kilka bodziaków z krótkim rękawem, reszta wszystko z długim. Ubranka fajne.
Die ja nie slyszałam o przemywaniu własnym mlekiem, jakoś nie przemawia to do mnie.

reklama
wcześniej czytnełam ze można z grzebyczka zrezygnować, ale przecież nim delikatnie wyczesuje się z włosków te skórki, łuski itp:eek: a sama szczotka to nie poradzi sobie bo jest za miekka

Die ja to narzedzie tortur wrzucilam na liste, wiec zakladam ze ktos mi w nie zainwestuje:-D

Co do swojego mleka to cos mi sie o uszy obilo, ale ja tam wole sol fizjologiczna.

Pieknaszyszunia chodzi ci o ciemieniuche?

szyszunia z ciemienisuzka naoliwkowana swietnie radzi sobie wlasnie szczoteczka- grzebykiem bym maleństwa nie molestowala zwłaszcza na jeszcze niezrosnietej czaszce

ps. a co do naturlanych dodtakow anty ciemieniuszce i suchej skorze- ja polecam wywar zsiemienia lnianego- rewelacyjny- mloda była przenoszona wiec miała trochę sucha skore z która sobie nie radzily żadne komstyki- polecono mi ugotować kisiel z siemienia- i dodwalc lyzczke die do kapieli- jak reka odjal- rewelacja- skora jak aksamit zadnej ciemieniuchy zerow wypryskow i to już po 2 kapieli

DSC_0206.jpgDSC_0207.jpgDSC_0208.jpg To kombinezonik na zime wylicytowany na allegro, dwa przescieradelka i kosmetyki.

Ostatnie zakupki zlece do zrobienia w PRIMARKU :)

Załączniki

• DSC_0117.jpg
    DSC_0117.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 48
  • DSC_0206.jpg
    DSC_0206.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 54
  • DSC_0207.jpg
    DSC_0207.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 48
  • DSC_0208.jpg
    DSC_0208.jpg