reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Ja właśnie muszę kupić jeszcze jakąś porządną deskę do prasowania i też myślę nas Viledą :-)

reklama
Udalo mi sie tez dzisiaj zrobic zakupy i zlozyc liste z wyprawka w sklepie dzieciecym. Jutro postaram sie cos wkleic.

Sliczna ta grafitowa sukieneczka, ale mam pytanie, bo widze ze kupujecie duzo z krotkim rekawem. Niby mozna ubrac bodziaka z dlugim pod spod, no ale jednak, nie lepiej z dugim? Kurcze z dziewczynkami nie mam doswiadczenia, ale dla chlopca na pazdziernik z krotkim bym nie kupila nic (moze poza bodziakami).

Fajnie, że temat zszedł na pralki, bo przymierzam się do zakupu - tyle tylko, że we wrześniu, bo będą przeceny. Nnatalie i Oska zgłoszę się po dokładne info do Was o tych buble czy jak im tam :-D

szyszunia ja mam chyba wszytkie akcesoria :higieny" domu z viledy- i generalnie polecam- faktycznie suszarki sa przemyślniejsze- i dużo trwaldsze niż " no name" deska do prasowania jest bardzo fajna- ja mam taka podłaczana do kontaktu- z taką wajhą która ułatwia składania i rozkładania z regualcja wysokość deski- polecam, miotle z gąbką, zmiotki oraz wiadro z "mopem" tez polecam z viledy.
suszara vileda Wäschetrockner Viva Dry Max - Lidl Deutschland - lidl.deszczotka do zamiatania- bije na łeb wszystkie tradycyjne szczotki imo vileda Superfeger Classic mit Teleskopstiel - Lidl Deutschland - lidl.dedeska vileda Bügeltisch Viva Express Comfort + - Lidl Deutschland - lidl.de
wiadra z mopem do mycia nie mogę znaleźć takiego jak ja mam.

Witajcie.
Co do Viledy to mam tą suszarkę co Die wstawiła, no i mam wiadro i mopa tego podłużnego :) Deskę do prasowania mam najtańszą z Reala i jakoś się sprawuje ;)
Pralka.....mój się uparł na Bosch i już ją użytkuję kilka lat, mam tą z mniejszym wsadem. Fajnie że ma sygnał informujący o zakończeniu pracy, z funkcji opóźniania pranie jeszcze ani razu nie skorzystałam.

dziewczyny wiem ze dużo z was już ma zakupione środki do pilegnacji i higieny siebie i malucha- ja tylko kosmetyki kupiłam dla dziecka (jeszcze musze dokupić tylko krem na wiatr i mroz) ale dalje nie wiem co jeszcze ;/ wczoraj kupiłam tez w lildu taka lampke z poswiata do kontaktu żeby łatwiej było karmic i mieć oko na gorcha przez pierwszy miesiąc - cobym się niestresowala ze go niedokładnie widze w coy czy oddycha itp.
i tak mysle co tam jeszcze trzeba..jakies waciki? patyczki do uszkow , te odcigarke do noska-aspirator chyba się to zwie...husteczki...jeju co jeszcze??

reklama
Die ja mam cały zestaw do pielęgnacji (nożyczki, obcinacz, mała gruszka, szczotkę i grzebyk, termometr i pilniczki) kupiłam z Fryda ten jak to się tam zwie aspirator do nosa, szczota do mycia butelek, waciki do uszu.
Piszą jeszcze o jałowych gazikach. Za dużo też nie kupuję, bo na cholerę mi ;) jak coś to sklepy są otwarte.

Do góry