reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Landrynka fajne kapciuszki :)

Rajani a nie lepiej by było kupować ciuszki na rozmiar 62? Wydaje mi się, że po 5-6 body, spioszków itp.w rozmiarze 56 w zupełności wystarczy. Lepiej inwestować w ciut większe ciuszki. Ja skorzystam z rad Deli i będę ubierać od razu z rozmiar 62 tylko rękawki będę podwijać. 56 mam tylko na wyjście ze szpitala i pierwsze dni. Mnie przeraża kupno tego wózka i mebelków zwłaszcza, że na remont poszło już 7 tys. a gdzie tam jeszcze- końca nie widać ;/

reklama
Kamcia ciuszki na 62 juz mam i wiecej nie kupuje tylko na 56 do tej pory mam tylko dwie pary spiochow. O remoncie nic nie mow... Jak pomysle ze musimy piec zalozyc i zmienic licznik a to 2,5 tys ktorych jeszcze nie mamy :-( takze jest wesolo.

2,5 to nie tak źle ... My w tym roku zaraz po sylwestrze (może w połowie stycznia) musieliśmy wywalić 5 tys. na piec bo całkowicie skapitulował. Byłam tak wściekła na teściów, że szkoda gadać. Całe lato trułam im dupę, że trzeba go wymienić puki jest ciepło a oni "nie jeszcze tą zimę wytrzyma" kuźwa tak wytrzymał, że w te największe mrozy mieliśmy lód na ścianach i to aż 4 dni.

No niestety wiem co to znaczy... Mnie ta zima lekko przerasa zreszta jak wszystko do tej pory. No 2,5 bo jakis remont to dopiero w przyszlym roku gdy i ja zaczne pracowac. Teraz za cholerke nie damy rady.

Kurczę dziewczyny jestem zła... Od tygodnia przeczesuję internet w poszukiwaniu łóżeczka i myślałam, że już znalazłam- komplet HENSVIK Łóżko dziecięce - IKEA plus Archiwalne: Komoda-przewijak Hemnes (IKEA) Gdynia • Tablica.pl ale to nie jest ta oferta. I z tej komody przewijak jest zdejmowany jak już nie jest potrzebny. Całość 220zł. I nie wiem czy to dobra cena. Myślałam, że ok, że to wezmę, ale nowe łóżeczko kosztuje 199, a ta komoda nie jest mi niezbędna w sumie to nie mam gdzie jej postawić...
Nie wiem :(

bosmanka fajne zakupy
Landynka sliczne kapcioszki !
Kamcia ah te remonty..... ja miałam w październiku ubiegłego roku i co z tego, ściany już poobijane, trzeba zaszpachlować i wymalować, na jednej ścianie chyba założę tapetę bo się od foteli brudzi, muszę dokupić piecyk elektryczny eh bo ubiegła zima dała nam w kość, miewałam w domu po 15 stopni jak zgasł piec nad ranem, tego boję się najbardziej przy dziecku
Pannacota cena jest niezła, zarówno za łóżeczko jak i komodę, ale jak ci nie jest potrzebna to może nie ma sensu zwłaszcza że chyba nie jest jakaś bardzo pojemna, ja w pierwszej wersji chciałam komodę na rzeczy dla małej ale że mam mało miejsca to zainwestuje w pojedynczą wąską, wysoką szafę, mniej miejsca zajmie, tylko dokupię do niej ze 2 pułki do środka
Szafa OLA 1D2S DR 40cm biała, wenge, olcha, śliwa (3317976426) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
chciałam białą do białego łóżeczka, ale że dostanę łóżeczko i pewnie będzie brązowe to dopasuje do niego

hej :-) Dziewczyny dziś na Limango promocja toreb limango - klub zakupowy
Pamiętam, ze któraś z Was była nimi zainteresowana. A są piękne.

A ja dziś idę buszować na allegro. Muszę kupić sobie pidżamkę ciążową, bo już mi ciasno w nocy :-D

Oskaaa fajne te torby do przewijania, ale cena nawet po przecenie dla mnie za wysoka. A szkoda.

Kupiłam jednak to łóżeczko i komodę z przewijakiem. Mąż mnie przekonał, że zmieścimy :) teraz jeszcze kupno materaca. Jaki materacyk kupujecie? Ja się waham, ale chyba wezmę gryka kokos pianka, bo noworodek powinien spać na twardym. Myślałam o lateksie, ale jest średniotwardy....

Kupujecie komody kąpielowe czy zwykłe wanienki? Czy nic takiego? Ja dostałam zwykłą wanienkę i jedno wyjście jest takie, że dokupię stelaż... Natomiast drugie jest takie, że rodzice upierają się, że kupią nam komodę kąpielową. Mi się wydaje, że szkoda kasy... O taką: Komoda kąpielowa BRITTON bath&change **OD RĘKI (3416771107) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zarezerwowałam też sobie pościel feretti. Niby używana, ale wygląda jak nowa podobno- jutro obejrzę. 3 komplety za 100zł (jedna z ochraniaczem). Znacie firmę?

reklama
a my dziś lidlowo zakupowo :p

super baby i born in 2013 bodysman.jpg

oraz up up in the way baby-schlupfhose--4.jpg

Załączniki

• bodysman.jpg
    bodysman.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 63
  • baby-schlupfhose--4.jpg
    baby-schlupfhose--4.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 49
Do góry