reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Landrynka fajne kapciuszki :)

Rajani a nie lepiej by było kupować ciuszki na rozmiar 62? Wydaje mi się, że po 5-6 body, spioszków itp.w rozmiarze 56 w zupełności wystarczy. Lepiej inwestować w ciut większe ciuszki. Ja skorzystam z rad Deli i będę ubierać od razu z rozmiar 62 tylko rękawki będę podwijać. 56 mam tylko na wyjście ze szpitala i pierwsze dni. Mnie przeraża kupno tego wózka i mebelków zwłaszcza, że na remont poszło już 7 tys. a gdzie tam jeszcze- końca nie widać ;/

reklama
Kamcia ciuszki na 62 juz mam i wiecej nie kupuje tylko na 56 do tej pory mam tylko dwie pary spiochow. O remoncie nic nie mow... Jak pomysle ze musimy piec zalozyc i zmienic licznik a to 2,5 tys ktorych jeszcze nie mamy :-( takze jest wesolo.

2,5 to nie tak źle ... My w tym roku zaraz po sylwestrze (może w połowie stycznia) musieliśmy wywalić 5 tys. na piec bo całkowicie skapitulował. Byłam tak wściekła na teściów, że szkoda gadać. Całe lato trułam im dupę, że trzeba go wymienić puki jest ciepło a oni "nie jeszcze tą zimę wytrzyma" kuźwa tak wytrzymał, że w te największe mrozy mieliśmy lód na ścianach i to aż 4 dni.

No niestety wiem co to znaczy... Mnie ta zima lekko przerasa zreszta jak wszystko do tej pory. No 2,5 bo jakis remont to dopiero w przyszlym roku gdy i ja zaczne pracowac. Teraz za cholerke nie damy rady.

Kurczę dziewczyny jestem zła... Od tygodnia przeczesuję internet w poszukiwaniu łóżeczka i myślałam, że już znalazłam- komplet HENSVIK Łóżko dziecięce - IKEA plus Archiwalne: Komoda-przewijak Hemnes (IKEA) Gdynia • Tablica.pl ale to nie jest ta oferta. I z tej komody przewijak jest zdejmowany jak już nie jest potrzebny. Całość 220zł. I nie wiem czy to dobra cena. Myślałam, że ok, że to wezmę, ale nowe łóżeczko kosztuje 199, a ta komoda nie jest mi niezbędna w sumie to nie mam gdzie jej postawić...
Nie wiem :(

bosmanka fajne zakupy
Landynka sliczne kapcioszki !
Kamcia ah te remonty..... ja miałam w październiku ubiegłego roku i co z tego, ściany już poobijane, trzeba zaszpachlować i wymalować, na jednej ścianie chyba założę tapetę bo się od foteli brudzi, muszę dokupić piecyk elektryczny eh bo ubiegła zima dała nam w kość, miewałam w domu po 15 stopni jak zgasł piec nad ranem, tego boję się najbardziej przy dziecku
Pannacota cena jest niezła, zarówno za łóżeczko jak i komodę, ale jak ci nie jest potrzebna to może nie ma sensu zwłaszcza że chyba nie jest jakaś bardzo pojemna, ja w pierwszej wersji chciałam komodę na rzeczy dla małej ale że mam mało miejsca to zainwestuje w pojedynczą wąską, wysoką szafę, mniej miejsca zajmie, tylko dokupię do niej ze 2 pułki do środka
Szafa OLA 1D2S DR 40cm biała, wenge, olcha, śliwa (3317976426) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
chciałam białą do białego łóżeczka, ale że dostanę łóżeczko i pewnie będzie brązowe to dopasuje do niego

hej :-) Dziewczyny dziś na Limango promocja toreb limango - klub zakupowy
Pamiętam, ze któraś z Was była nimi zainteresowana. A są piękne.

A ja dziś idę buszować na allegro. Muszę kupić sobie pidżamkę ciążową, bo już mi ciasno w nocy :-D

Oskaaa fajne te torby do przewijania, ale cena nawet po przecenie dla mnie za wysoka. A szkoda.

Kupiłam jednak to łóżeczko i komodę z przewijakiem. Mąż mnie przekonał, że zmieścimy :) teraz jeszcze kupno materaca. Jaki materacyk kupujecie? Ja się waham, ale chyba wezmę gryka kokos pianka, bo noworodek powinien spać na twardym. Myślałam o lateksie, ale jest średniotwardy....

Kupujecie komody kąpielowe czy zwykłe wanienki? Czy nic takiego? Ja dostałam zwykłą wanienkę i jedno wyjście jest takie, że dokupię stelaż... Natomiast drugie jest takie, że rodzice upierają się, że kupią nam komodę kąpielową. Mi się wydaje, że szkoda kasy... O taką: Komoda kąpielowa BRITTON bath&change **OD RĘKI (3416771107) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zarezerwowałam też sobie pościel feretti. Niby używana, ale wygląda jak nowa podobno- jutro obejrzę. 3 komplety za 100zł (jedna z ochraniaczem). Znacie firmę?

reklama
a my dziś lidlowo zakupowo :p

super baby i born in 2013 bodysman.jpg

oraz up up in the way baby-schlupfhose--4.jpg

Załączniki

• bodysman.jpg
    bodysman.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 65
  • baby-schlupfhose--4.jpg
    baby-schlupfhose--4.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 56
Do góry