reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

reklama
Ja jak pisałam wczesniej pozostaje przy pieluchach jednorazowych. Prac nie trzeba i wydają mi sie bardziej higieniczne ;)
Ale dziewczyny jak juz maluszki przyjdą na świat to piszcie jak sie używa wielorazowych i czy zdają egzamin;)

Pisałyśmy o spaniu dzieci z nami czy nie...
ja zakochałam się w takim pomyśle:
indeks.jpg
łóżeczko tzw dostawne , dostępne m.in na allegro. Oryginał kosztuje oczywiście kupę kasy, natomiast można kupić już Polskie odpowiedniki za 200zł. Fajne rozwiązanie dla małej sypialni z pomysłem, że później dziecko będzie spało już w swoim pokoju, a na początku przy rodzicach. Łóżeczko ma kilkanaście ustawień wysokości, więc spokojnie można dopasować do wys. naszego łóżka.... dla mnie bomba:)

Załączniki

• indeks.jpg
    indeks.jpg
    8,3 KB · Wyświetleń: 43
Fajne to łóżeczko dostawiane. Tylko troche krótkie jeśli chodzi na długosc, no i jak na początek zmieszczą mi sie 2w1 tak potem bede musiała kupic dwa osobne lozeczka:/ wiec inwestuje w nie odrazu, a najwyżej bede do bablow wstawać w nocy na karmienie . Chociaz moze beda grzecznie spac ;););)

Też oglądałam takie łóżeczka, ale powiem Wam szczerze, że ja jednak będę chciała aby dziecko spało w swoim łóżeczku, w swoim pokoju. Pewnie będzie mi ciężko na początku i emocjonalnie i ze względu na wygodę. Wstawanie w nocy do karmienia, pewnie, że wygodniej byłoby nie wstając z łóżka podać cyca, czy utulić jak płacze, no ale cóż. Dam radę. Mój pierwszy pies kiedy przybył do naszego domu w wieku 8 tyg przesypiał całą noc i nie siusiał. Drugi też 8 tyg bardzo szybko nauczył się siusiać na zewnątrz i budził mnie 3/4/5 razy w nocy i dawałam radę się ubrać i wyjść na siusiu (tak mniej więcej 3 tyg). Przy dziecku plus, że z domu nie trzeba wychodzić :)

Ja miałam przy małym na początku kosz mojżeszowy przy łóżku i też się świetnie sprawdził nie musiałam wstawać w nocy bo był tuż obok spał w nim do 2 mscy a potem w swoim łóżeczku.

witajcie kolezanki!!!!
zapraszam ponownie na moje aukcje,dla kolezanek z bb daje rabat 5% na wszytsko!!!!
wystarczy,ze po zakonczeniu aukcji napiszesz do mnie ze jestes z bb a dolicze rabat na koncu!!!!

ponadto zapraszam na inne moje aukcje-mam super levisy na czas "po ciazy",nówki jedynie za 40zl...wysoki stan zakrywa brzuch,a marki tez nie musze reklamowac...rozmiar 40-42...zapraszam

popatrzcie tez na inne moje ciuszki,robie mega mocne zblizenia zebyscie zobaczyly jakosc ubranek,a mam ich naprawde bardzo duzo

99% z USA...

zapraszam drogie kolezanki,wiele mam z bb juz kupowało u mnie ciuszki i nadal kupuje

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Mari, dzięki za link, przeglądałam go wczoraj dokładnie. Niestety akurat ten serwis do najtańszych nie należy, zwłaszcza, że otulacze, wkładki, itp. musisz mieć swoje. Za ponad 250zł/miesiąc to już bym wolała noworodkowi kupować ekologiczne pieluchy jednorazowe niż się użerać z wielo :-p

Co do łóżeczek, mi się bardzo podobają dla maluszków kołyski albo takie tradycyjne, albo takie super nowoczesne (niestety cena tych drugich już trochę mniej). Kosze mniej mi się podobają, ale plusem jest to, że faktycznie można je łatwo przenosić. Ja na pewno na początek zdecyduję się na coś w tym stylu, dopiero potem kupię takie typowe łóżeczko 60x120.

KOŁYSKA z szufladą i stylowa SUPER NOWOŚĆ!2MODELE (3107533284) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - ta z szufladą

Kołyska bukowa+materac kokos-pianka-gryka KOMPLET (3103687832) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - ta z sercem

KOŁYSKA ŁÓŻECZKO firmy LULULAJ różne kolory! (3077711455) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Cudna i wygodna kołyska firmy Leander PROMOCJA (3067625176) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kolyska MONTE nowoczesna z LOZECZKO Przescieradlo (3050549456) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A poza tym zakochałam się w hamaczkach, podobno są też bardzo zdrowe dla maluchów, bo nie zmuszają do rozprostowywania naturalnej krzywizny kręgosłupa noworodka, jak typowe twarde płaskie materacyki. Tylko jak na noc dziecko w czymś takim opatulić?

Hamak niemowlęcy Koala + wkładka Sunny Amazonas (3104276577) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry