reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

Mi to chyba sporo jeszcze brakuje do ubran ciazowych... Pewnie tylko za jakis czas chetniej bede wskakiwac w leginsy, bo spodnie juz teraz ledwo mi sie dopinaja. A dzisiaj sie zwazylam... i schudlam prawie kilogram, chociaz nie wymiotuje duzo, po prostu na nic nie mam apetytu, mimo ze glodna jestem co 2h :baffled:

Za to juz na pewno zecydowalismy sie, ze bedziemy uzywac pieluch wielorazowych :tak: tylko ze... chinskich :-p no niestety, nie stac mnie na wszystkie polecane certyfikowane pieluchy, zwlaszcza ze z tego co przeczytalam, noworodek powienien miec jednak inny rozmiar... czyli okolo 2x1500zl (ze wzgledu na wygode bierzemy pod uwage tylko kieszonki, skladania zadne z nas nie wytrzyma). A chinskie beda nas w calosci kosztowac ok. 600zl :-)

Link do najbardziej znanych chinskich pieluszek:
ALVA baby

Ciekawe tez, ze wszyscy sie od nich odzegnuja tylko w Polsce, na blogach anglojezycznych zbieraja bardzo dobre opinie :tak:

reklama
Ja wczoraj dużo o pieluchach czytałam.. mnie przeraża już tylko to suszenie..nie mam elektrycznej suszarki..a jak sobie wyobrażę że co 2 gi dzień jest jeden wielki wór do wyprania to ..:baffled: ja chyba pas..a przecież będzie jeszcze masę ubranek dziecięcych do prania..+ jakieś nasze rzeczy:cool:.

amethyst z tymi pieluszkami to na początku może kup kilka na próbę bo nie masz pewności jakie się sprawdzą u was...u nas dziewczyny narzekały że chińskie przeciekają...Nie robiłabym zapasów tylko na bieżąco w mairę wzrostu malucha i patrzeć na to co się sprawdza...można kupić też pieluszki używane, na pewno będzie taniej a z nich podobnie jak z ubranek szybciutko wyrastają...

Julianna, my wczoraj sprawe bardzo dokladnie przemyslelismy.
1. Na pewno wolimy wielorazowe
2. Wygoda w uzytkowaniu musi byc zblizona do jednorazowek - odpadaja otulacze z pieluchami skladanymi
3. Nowe kieszonki, aio, sio z polecanych sklepow sa zdecydowanie za drogie
4. Uzywane pieluchy mnie nie przekonuja, czytalam o ich przygotowaniu, praniu i ze tam ani pol bakterii nie zostaje, ale zwyczajnie nie umialabym sie przelamac. Uzywany wozek, lozko, ubranka jak najbardziej.
5. Ergo albo chinskie, albo niestety jednorazowki ;-)

Chinskie tez chinskim nierowne, Alva ma teraz rozne modele, ich ostatni 4.0 zbiera w necie bardzo dobre opinie :tak: Najwyzej, jesli beda przeciekac, to bedziemy ich uuzywac tylko po domu albo w ogrodzie ;-)

A powiedz mi prosze, bo nie wiem czy dobrze zrozumialam, ze do otulacza zamiast skladanej pieluchy moge wkladac np. zlozony w prostokat na 3 reczniczek z Ikei, jako taki rodzaj wkladu? I juz nic wiecej wtedy dla noworodka nie trzeba, tylko kilka otulaczy + reczniczki z Ikei czy inne male kwadratowe pieluszki?

Paulinek, ciekawe kiedy Polska zacznie myslec o ekologii i poszanowaniu srodowiska :-( dla mnie ta decyzja o pieluchsch by byla zdecydowanie latwiejsza, gdyby ktos mi chcial je sfinansowac ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny z większych miast myślące o wielorazowych pieluchach - rozejrzyjcie się bo np w Warszawie są firmy świadczące usługi prania pieluch wielorazowych. Nic nie kupujecie same tylko wybieracie opcję ile pieluch i ile razy w tygodniu mają przyjechać zabrać brudne i dostarczyć czyste. Finansowo wychodzi bardzo korzystnie!

Ja używam normalnych Pampersów ale jak odpieluchowyję to przechodzę na tetrę + otulacz - niedrogo a skutecznie, dziecko szbciutko załapuje kiedy siusia i że mokro znaczy nieprzyjemnie (a ja nie biegam z mopem). Moja strasza córa 2 miesiące przed 2 urodzinami ostawiła pieluchy na dobre :)

reklama
ja zostaję przy normalnych pieluchach jednorazowych pampers. nie jestem przekonana do tych wielokrotnego użytku.

Do góry