reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

Prawda jest taka,że co byśmy nie kupiły to i tak co ma być to będzie..i jedne śpioszki tego nie zmienią..
Ja na razie okropnie się jeszcze boję..ale wiadomo jest bardzo wcześnie..

Życie jest ogromnie kruche i krótkie. W każdej chwili może się COŚ zdarzyć..tym bardziej trzeba cenić każdą pozytywną chwilę.

Dokładnie :) No ja na razie tak jak napisałam, też nic nie kupuję. Chciałam tez utrzymać jeszcze w tajemnicy to, że jestem w ciąży, ale się nie udało. Ciężko mnie i mężowi było kłamać, ze w pracy wszystko ok i wymyślać dlaczego już kolejny weekend z rzędu nie wpadniemy do rodziców na obiad. Wśród znajomych na początku było kilka imprez i moje tłumaczenie, że nie mam ochoty pić, że ustaliliśmy z mężem że to ja prowadzę (mimo, że mieliśmy propozycje zostania na noc, z której do tej pory zawsze korzystaliśmy :) ) od razu wywołało pytania i podejrzenia ;)

Trochę nam sie z tematu zeszło ;)

reklama
Zastanawiam się nad czymś takim język migowy dla niemowląt Słyszałyście coś na ten temat? Macie osobiste doświadczenia? Kurcze ja generalnie szkolę psy i naprawdę się zastanawiałam czy pewnych elementów poprawiających komunikację nie mogę wyuczyć u takich leżących jeszcze maluszków. Okazuję się, że nie wymyśliłam niczego nowego i są na to patenty - chyba się skuszę :)

Co Wy na to?

Nawet ostatnio w tv leciał, ale jakoś tego akurat nie pamiętam :( chyba, ze nie ta część mam na myśli. To ta z bliźniakami tak? Z bystra dziewczynką i mniej bystrym braciszkiem?

My z zakupów na razie nie planujemy bo i nie musimy bo całą wyprawkę praktycznie mamy po Maciusiu schowaną w szafie wystarczy wyjąc wyprasować i gotowe kolorki śpiochów pajaców uniwersalne mamy jest też troszkę różowych i sporo niebieskich (ale też się w razie co na córę nadają) bo długo nie wiedzieliśmy kto mieszka w brzuszku aż do prawie 8 miesiąca :-)

Ja raczej zacznę od zmiany własnej garderoby, czyli spodnie i pare bluzeczek;) a potem powoli zacznę rozglądać sie za ciuszkami dla malenstw;) pewnie cos po 20tyg ;) kuzynka zostawi mi cos po swoim synusiu wiec zawsze cos bede miec mniej do kupienia;)

nnatalie ja garderobę ciążową też już mam kilka par spodni i bluzek typowo ciążowych no ale pewnie nie powstrzymam się przed zakupem jeszcze czegoś bo widziałam świetne ciuchy w H&M

reklama
Ja jak tylko wyjdę ze szpitala i bede na zakupach to wskocze właśnie na dział hm mama;) mam juz upatrzone rzeczy tam wiec nic tylko jechac i kupic :)a jako zes blizniakami za chwile mieścić sie w nic bede to musze zrobic to szybko ;)

Do góry