Mnie w sumie przekonuje kilka aspektow. Po pierwsze zdrowotny dla dziecka ( wyobrazacie sobie nosic taka wielka plastikowa nazelowana podpaske przez 2 lata 24h/ dobe non stop?). Bleee Po drugie, aspekt finansowy. Po trzecie, wolalabym jednak zaoszczedzic srodowisku tej tony pieluch rozkladajacych sie przez 500 lat... ale jeszcze nie pytalam meza, co sadzi o tym pomysle, zobaczymy
reklama
Carla.
Fanka BB :)
Pieluszki wielorazowe to pomysł wart przemyślenia, jest tu na forum wątek o tych pieluchach https://www.babyboom.pl/forum/eko-rodzina-f471/pieluchy-wielorazowe-59668/
Z pewnością te pieluszki są o wiele ciekawsze od jednorazówek
Z pewnością te pieluszki są o wiele ciekawsze od jednorazówek
toyka19
Zaciekawiona BB
ooo mój ulubiony temat ;D ja jestem wielką fanką wielorazowych pieluszek już od jakiegoś czasu potem zaraziłam mojego i jemu też się to bardzo podoba na początku, przez jakieś 3-4 miesiące będziemy używać jednorazówek i okazyjnie wielorazowe bo wiadomo na początku troche inaczej wyglądają kupy i oczywiście nie pierze się kup w pralce, są specjane papierki które zatrzymują kupe i wyrzuca się je do toalety, w razie jakby coś zostało spłukuje się prysznicem
Ja nie jestem jakoś zafiksowana na eko macierzyństwo ale akurat wielorazowe pieluszki bardzo mnie przekonują pod każdym względem tak samo jak wilorazowe myjki, zamiast chusteczek nawilżanych
Tutaj polecam Wam filmiki pewnej Mamy, która bardzo fajnie opowiada o pieluszkach Pieluchy wielorazowe (kieszonki) - PRZEWIJANIE I PRANIE - YouTube
Ja nie jestem jakoś zafiksowana na eko macierzyństwo ale akurat wielorazowe pieluszki bardzo mnie przekonują pod każdym względem tak samo jak wilorazowe myjki, zamiast chusteczek nawilżanych
Tutaj polecam Wam filmiki pewnej Mamy, która bardzo fajnie opowiada o pieluszkach Pieluchy wielorazowe (kieszonki) - PRZEWIJANIE I PRANIE - YouTube
Carla, a domyslam sie, ze ty sama ich uzywalas? Sprawdzily sie?
Toyka, jak pisalam, nie zauwazylam jeszcze twojej odpowiedzi, dzieki :-) ja ie bardzo szybko nudze i zniechecam przy wymagajacych czasu i poswiecenia rzeczach, wiec nie dla mnie skladanie itp. Musze poszukac jakiejs niedrogiej i praktycznej alternatywy :-)
Toyka, jak pisalam, nie zauwazylam jeszcze twojej odpowiedzi, dzieki :-) ja ie bardzo szybko nudze i zniechecam przy wymagajacych czasu i poswiecenia rzeczach, wiec nie dla mnie skladanie itp. Musze poszukac jakiejs niedrogiej i praktycznej alternatywy :-)
Ostatnia edycja:
Filmik spoko- dużo tłumaczy. Myślę że warto się nad tym zastanowić..tylko ciekawią mnie te koszty związane z ilością prania..
Bardzo fajne są kolory tych pieluszek- bardzo mi się podobają . Jak to jest lepsze dla skóry maluchów niż zwykłe pieluchy to chyba wybór jest prosty.
Bardzo fajne są kolory tych pieluszek- bardzo mi się podobają . Jak to jest lepsze dla skóry maluchów niż zwykłe pieluchy to chyba wybór jest prosty.
reklama
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Tu mozna dostac dofinansowanie w ramach ecoprogramow od gminy i powiem ze tez sie zatanawialam nad tymi pieluchami. Ale wlasnie tak jak Martoocha ciekawi mnie koszt prania. Zreszta prania i bez tego mam sporo.