reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Mnie w sumie przekonuje kilka aspektow. Po pierwsze zdrowotny dla dziecka ( wyobrazacie sobie nosic taka wielka plastikowa nazelowana podpaske przez 2 lata 24h/ dobe non stop?). Bleee :oo2: Po drugie, aspekt finansowy. Po trzecie, wolalabym jednak zaoszczedzic srodowisku tej tony pieluch rozkladajacych sie przez 500 lat... ale jeszcze nie pytalam meza, co sadzi o tym pomysle, zobaczymy :-p

reklama
wiem ze u jednych sie sprawdzaja te pieluszki a u innych nie... na poczatku te kupki tez nie sa raczej tresciwe a nie wrzucisz przecież pieluchy z zawartoscia w srodku ?? tylko raczej wieksza zawartosc wrzucisz do toalety ;]

Kupkę się zmywa albo ściąga papierem z pieluszki, więc nie ma problemu z zatkaniem pralki.

ooo mój ulubiony temat ;D ja jestem wielką fanką wielorazowych pieluszek już od jakiegoś czasu ;) potem zaraziłam mojego i jemu też się to bardzo podoba :) na początku, przez jakieś 3-4 miesiące będziemy używać jednorazówek i okazyjnie wielorazowe bo wiadomo na początku troche inaczej wyglądają kupy ;) i oczywiście nie pierze się kup w pralce, są specjane papierki które zatrzymują kupe i wyrzuca się je do toalety, w razie jakby coś zostało spłukuje się prysznicem :)

Ja nie jestem jakoś zafiksowana na eko macierzyństwo ale akurat wielorazowe pieluszki bardzo mnie przekonują pod każdym względem tak samo jak wilorazowe myjki, zamiast chusteczek nawilżanych :)

Tutaj polecam Wam filmiki pewnej Mamy, która bardzo fajnie opowiada o pieluszkach Pieluchy wielorazowe (kieszonki) - PRZEWIJANIE I PRANIE - YouTube

Carla, a domyslam sie, ze ty sama ich uzywalas? Sprawdzily sie?

Toyka, jak pisalam, nie zauwazylam jeszcze twojej odpowiedzi, dzieki :-) ja ie bardzo szybko nudze i zniechecam przy wymagajacych czasu i poswiecenia rzeczach, wiec nie dla mnie skladanie itp. Musze poszukac jakiejs niedrogiej i praktycznej alternatywy :-)

Ostatnia edycja:
Filmik spoko- dużo tłumaczy. Myślę że warto się nad tym zastanowić..tylko ciekawią mnie te koszty związane z ilością prania..
Bardzo fajne są kolory tych pieluszek- bardzo mi się podobają :tak:. Jak to jest lepsze dla skóry maluchów niż zwykłe pieluchy to chyba wybór jest prosty.

reklama
Tu mozna dostac dofinansowanie w ramach ecoprogramow od gminy i powiem ze tez sie zatanawialam nad tymi pieluchami. Ale wlasnie tak jak Martoocha ciekawi mnie koszt prania. Zreszta prania i bez tego mam sporo.

Do góry