reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

Tosienka można ją stosować i na pewno jest delikatniejsza. Po za tym tez jest dobra na piersi jakbyś potrzebowała, bo różnie bywa.

reklama
Ładne ciuszki pokupowałyście dziewczyny.
Ja też chciałabym w lipcu pokupować zdecydowaną większość. Na sierpień może zostawię sobie tylko kosmetyki + podgrzewacz. Jeszcze się zobaczy. Muszę zrobić sobie listę co mi jeszcze brakuje. I pooglądam polecanych przez Was sprzedawców na allegro.
Zastanawiam się jedynie nad butelkami. Nie wiem czy wybrać avent natural, tommee tippee czy lovi...

Kamea większość Dziewczyn będzie kupowała Tommee Tippee - idę za nimi i też je wybieram ;)
Deli dziękuję za odpowiedź, więc i ja chyba skoczę do Rosmana po tę maść na odparzenia

Kamea ja kupiłam sobie zestaw startowy z TommeeTippee i mam nadzieję, że się sprawdzi.

Sony ten zestaw pielęgnacyjny dość ciekawe wygląda.

Ja wczoraj byłam w rossmannie i kupiłam bepanthen w promocji (super ta promocja). Niestety nie było już 4paków chusteczek. Kupiłam za to nivea krem na każdą pogodę, bo wiem, że jest dobry.

Bepanthen można stosować zapobiegawczo, dobry jest dla nas do piersi w razie problemów, a sudocrem w razie większych odparzeń. Nic innego nie zamierzam stosować.

Oilatum u mnie w rossmannie 66,99 za 500ml emulsji do kąpieli. Kiedyś w super pharmie była kiedyś promocja na oilatum, muszę pilnować :) ale nie wiem czy jest sens kupować taką butlę, czytałam gdzieś, że ktoś miał na to uczulenie. W sumie nie zdecydowałam jeszcze czy będę używać zwykłych tanich kosmetyków czy tych emolientów.

Jakby kogoś interesowało tu są składy emolientów, wraz z komentarzem: KREMY- Sroka o.... czyli zapiski podwojonej: Kremy "Emolienty" , EMULSJE DO KĄPIELI- Sroka o.... czyli zapiski podwojonej: Kąpiel Emolienty

u mnie bardziej niz Nivea to Bambino się sprawdził na każda pogode :) od Nivea córka dostala alergii,... za to maz jest z niego bardzo zadowolony bo mu czasem na rekach jakas dziwna alergia wyskakuje i tylko po tym mu się goi.. nic tak nie działa nawet maści na recepte czy sterydy :p

Ja jeszcze nie myślałam czego będę używać do kąpieli i pielęgnacji, myślę że wyjdzie w praniu. Zacznę od tych rossmanowych i zobaczymy co dalej.

Na szczęście 15zł to nie majątek, pewnie gdyby kosztował więcej to bym sobie darowała i użyła najpierw próbki. Kilka znajomych dzieci to używało i luzik no zobaczymy, nie zmarnuje się :p

reklama
Sony ostatnio oglądałam go w TKMaxx i na pewno taki kupię. Oliwia miała z innej firmy tez w opakowaniu i ma do dziś :-).

Musiałabym skoczyć do Rossmana i tez zakupić kremik, ale jakoś czasu brak :-(.

Do góry