reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

reklama
Piękne ubranka dziewczyny. Ja wczoraj kupiłam kilka bardzo fajnych, ale ze zdjęciami muszę poczekać, bo główny komputer padł (do wymiany procesor i RAM :/) i korzystam z małego niezbyt wygodnego netbooczka.

Edit:

A jeszcze sobie przypomniałam, że w sklepach z sieci Textil Market można zakupić biustonosze do karmienia - w stylu tych z Canpol Babies. U mnie były czarne, białe, jasnobrzoskwiniowe. Cena ok. 12 zł. :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, jakie będziecie kupować kosmetyki dla swoich dzieciaczków? Mi koleżanki polecają Oillatum Baby emulsję do kąpieli i ona podobno zastępuje już oliwkę i mydełko a dziecko ma śliczną skórę. Czy któraś to stosowała albo ma zamiar stosować? Myślę o zakupie bephantenie na odparzenia i na sutki no i jeszcze może jakiś kremik na jesień i zimę. Dajcie znać proszę, bo w sobotę chciałabym wyskoczyć na zakupy i się rozejrzeć :) z góry dziękuję!!!!

Malta_23 sprawdziłam tych Sprzedawców!!! Mają wyższe ceny niż gapa_kids. Zresztą właśnie u Rodzyneczki będę kupowała wanienkę, bo nie ma jej u gapa_kids.
Właśnie dostałam odpowiedź od gapa_kids, że powyżej 400 zł przesyłka gratis (wysłałam im zapytanie, bo tyle mi wyszło ZA WSZYSTKO, oprócz wanienki i butelek)

Ewelinkowska ja kupiłam 3w1 płyn do kąpieli i oliwkę z Johnsona (w Superpharm jest promocja 30%taniej na ich produkty) i krem ochronny na każdą porę roku z NIVEA 50ml za 10 zł (też promocja w SuperPharm). (przy zakupach powyżej 29,99zł dobrałam sobie antyperspirant REXONA za 4,99 zł ;p)A do pupy stosować będę chyba Sudocrem, ale nie wiem co na co dzień- zastanawiam się nad jakimś pudrem, ale nic jeszcze o nim nie czytałam....

Tosienka ja będe kupować u tego sprzedawcy Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. chyba, że sprawdze jeszcze rodzyneczke co pokazała malta. Pamiętam, że przy Ali własnie u nich zamawialam dużo rzeczy. Jak sprawdziłam Twojego sprzedawce i tego maciej...coś tam to ceny wyższe niż u tego Twojego.
Ewelinkowa ja zmaierzam kupić do kąpieli z hippa chyba, ze coś innego wpadnie mi w oko. Napewno nie j&j ani nivea, do pupki krem bambino (sama używam do twarzy i jest rewelacyjny) i bepanthen i będe go stosować na sutki i odparzenia, a do buzi krem na każdą pogode z nivea albo z hippa. Pieluchy newborny z pampersa, chusteczki różne dla wypróbowania.
Ja w lipcu planuje kupić smoczki,butelki i mase takich pierdółek jak np pieluchy tetrowe, ręczniki kąpielowe, dla siebie podkłady, wkładki laktacyjne,majtki poporodowe itp. Mam dostać ubranka na rozmiar 56 więc będe mieć rozeznanie. Może też fotelik,ale niewiem jak z kasą.

dziewczyny mam do odsprzedania sterylizator do mikrofali CHICCO coś takiego tylko z szarym a nie fioletowym środkiem... za ok 40zł
CHICCO Sterylizator do kuchenki mikrofalowej NOWY (3325647528) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
mnie się bardzo sprawdził z córka... ale teraz nie mamy mikrofali w domu wiec nie potrzebuje... sporo butelek tu wchodzi i smoczków .. ja wsadzalam butelki aventu i tt wiec dobry do każdego rodzaju butelek :)

ja też mam zamiar kupić 3w1 johnsonsa... :) do tego krem nawilzajacy i na każda pogode BAMBINO bo wg mnie najlepszy jest i w atrakcyjnej cenie...
z córką na początku kupowałam Oliatum Soft - przyznam bardzo dobre ale drogie...

reklama
_6282677.jpg_6282679.jpg_6282680.jpg_6282678.jpg

Reszte wysyłam w linkach bo mi padł aparat :| :
Spodnie Niemowlęce 5M2404 - 5.10.15
Spodnie Niemowlęce 5M2405 - 5.10.15
Body 5T2409 - 5.10.15
wszystko jest z wyprzedazy za 2 pajace z H&M zapłaciłam 30 zl :) szkoda że nie było więcej w tych małych rozmiarach bo bym jeszcze 2 komplety wzięła reszta była na 86.

Dziewczynki teraz mam w sumie wątpliwości co do rozmiarów bo każda firma ma inną rozmiarówkę, np 5.10.15 w rozmiarze 56 są wg mnie małe a H&M wieksze...
Co do kosmetyków to ja chyba będę używać Hipp'a a jeśli wystąpi uczulenie albo AZS (tak jak u mnie) to emolium, mi wyskakuje wysypka po olliatum :confused2:

Załączniki

• _6282677.jpg
    _6282677.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 46
  • _6282679.jpg
    _6282679.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 39
  • _6282680.jpg
    _6282680.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 46
  • _6282678.jpg
    _6282678.jpg