reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Natalie pościele piękne. Ta turkusowo-biala obłędna.
Pannacota ja używałam wkładek z belli. Były ok. zakupysuper.
Pieknaszyszunia śliczny kocyk.
Paulinek ja nie słyszałam o kocykach od Muchy. Popatrzyłam,ale mi jakoś te produkty się nie podobają.
Landrynka super te czapeczki.
Sony lepiej później dokupić niż żeby leżało coś nieużywane.
Natalie co do ilości ubranek to wszystko zależy czy dzieckoulewa itp. W każdej chwili można dokupić. Ja miałam mnóstwo ubrań, ale Itak pranierobiło się kilka razy w tygodniu więc połowa tego by wystarczyła. Pozatym dzieciszybko rosną więc niema co przesadzać z ilościami.
Rajani zakupy śliczne.
Pajacyk jest całościowy:taki kombinezon z rękami,nogami istópkami. Śpiochy to takie spodnie ze stópkami i szelkami i zakłada się nakaftanik lub body. Półśpiochy to spodnie ze stópkami, a rampersy to takiepajacyki tylko bez stópek.

reklama
Czyli najlepiej z rozmiaru 56 to po jednej sztuce kupić??
Lepiej z 62 mieć więcej?

Rampersy są jakieś śmieszne i zaraz mi do głowy weszły ;)

Ostatnia edycja:
anom dokladnie tak jak pisza dziewczyny :) zanacze jeszcze ze mozna miec same pajace, albo same spiochy albo tez same rampersy albo tylko polspiochy- na dobra sprawe kto cow oli- funkcja odzienia jest jenda ma odziewac:) jedyne co moge doradzic to zeby zwraca uwage na te zapiecia- w kroku albo z tylu- bo dzieci nie lubia jak sie je rozbiera i ubiera w kolko - a pieluchy zmienaic trzeba stosunkowo czesto- wiec takie latwe dojscie do dupsztaka jest wazne. wazne sa tez zapiecia w okolicy glowy- niewprawionym mamom polecam np. bodziaki , kaftaniki czy pajace ropinane wzdluz brzuszka- tak np pod ukosem- zebyscie sie nie meczyly z wciskaniem glowki przez dekolt- bo nie ejst to proste na pocztaku zwlaszcza jak ktos nie ma wprawy

mądrosci ciotki die:p

No właśnie, to samo mama mi zaleca, by kupować śpioszki, spodenki, pajace z rozpinanymi dołami (albo po prostu błyskawicznym dojściem do pupiny malca), by nie męczyć dzieciaka przy zmienianiu pieluszki. :) Zaoszczędzi się tym sposobem czasu i nerwów - często obustronnych.

Sony ja wogóle 56 rozmiaru nie kupuje.
Mat urodził sie 55 cm. I ponosił krótko 56 rozmiar. Za to wole załozyć mankiet na bodziaku albo załozyc skarpetki zeby sie nie spadału spodnie:) Wiec wszystko mam rozmiar 62.

Gdyby okazało sie ze dziecko urodzi sie duzo mniejsze. To mój pójdzie do sklepu i dokupi z 3 komplety mniejszego rozmiaru. Ale nie sądze zeby było to potrzebne natychmiast. Bo dziecie przeciez spi lezy... wiec w chodzeniu nie bedzie przeskadzał mankiet z wiekszego rozmiaru.

Co do ubierania... kazdy zakłada jak chce. Pajace rampersy bodziaki z krótkim czy długim rękawem. grunt zeby dziecko miało cos na sobie. I na noc i na dzień...

TO jak ja ubierałam mata pora dnia nie miała znaczenia:
Jak było ciepło:
1. Bodziak z krótkim rekawem + półśpiochy albo spiochy
2. bodziak z dł. rek. + półspiochy albo śpiochy
3. Pajac
4. rampers + skarpetki

Jak było zimniej
1. Bodziak z kr. rek. + kaftanik albo bluzka z dł rekawem + śpiochy albo półspiochy
2. bodziak z dł rek + podkoszulka na to z kr. rek. + spiochy albo półśpiochy
3. pajac i czasami skarpetki do tego np. bluza
4. rampers + skarpety + jakies coś na góre sweter albo bluza

Teraz zamiast półśpiochów i śpiochów ( bo nie kupuje prawie wogole tesciowa da na 2 szt) bede uzywac spodnie dresówki i skarpetki.

bedzie dobrze dziewczyny- nie ma co sie spinac- kazda matka staje sie matka stopniowo:) pomalu- kazda jest inna kazda ma inne priorytety i dla kazdej co innego jest istotne..nie ma co sie spinac i kreowac z siebie idealnej matki polki- w praniu wyjdzie co i jak nam bedzie szlo- ile czego nam potzreba a czego nie potrzeba- jak zabraknie to sie dokupi, jak bedzie za duzo to zostanie dla nastepnego albo na pamiatke...wszelkich zabiegow sie nauczymy (bo kazde dziecko jest inne i to nic ze niektore maja juz dzieci i "doswioadczenie") my nauczymy sie anszych pociech one nas- bedzie fajnie :) ubranka nie sa najwazniejsze:)

podobają mi się te wasze warsztaty :-D są bardzo pomocne w wyborach :-D
dużo już kupujecie i wszystko cudne ja jeszcze poczekam 2 tygodnie co wyzbiera brat po rodzinie :), chociaż na allegro zamówię wkrótce jakies pieluchy,butelki,smoczki itp. bo wychodzi taniej z tego co widzę

reklama
ja mam jedne półśpiochy bez stópek :) białe w żółte paseczki i jedne całe białe :)

ehhh coś chciałam pytać i kurczę zapomniałam :/

Do góry