reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

reklama
Pannacota super zakupy;) ja lezaczkow narazie nie kupuje:) kupię po porodzie jak pierwszy szał zakupowy minie i przybędzie kasy bo odrazu i tak nie będę małych wkładać do lezaczkow:)

Die słyszałam już rownież o tych kolorach:) ja oczywiście mam różowe ciuszki dla dziewczynek ale nie zamierzam mieć wszystkiego w różu:) niebieski tez ładny kolor dla dziewczynki:)

Tosienka fajny spioch:) ja jeszcze nie mam żadnego spiocha:/ ogólnie wole pól spiochy ale na początek spiochy sie przydadzą:)
Ja tez pedagogikę robię ma studiach do filologii i dodatkowo pracuje metoda montessori ;) a co do kolorow to nawet jakbyśmy unikała różu dla dziewczynki to pójdzie do przedszkola o zacznie sie rozomania xD

Co do wkladek laktacyjnych to ja kupiłam w zestawie z tt :)ale czekają aż je wyprubuje :)

Ja dziś zrobiłam listę czego jeszcze nie mam. Trochę tego jest ale do 11lipca chce mieć zamknięta listę :) jedyne co zostawiam na koniec to lozeczka (już mam wybrane) foteliki i wózek:) to zamówie po 11sierpnia jak S wróci do polski ;)

Jeny wy to już wszystko macie. Ja to chcę systematycznie z wypłaty kupować, bo z oka nie chcę kaski ruszać. Teraz się martwię czy ja zdarzę.

Sony nie martw się, ja też jeszcze nic nie mam. Jak zaglądam na ten wątek, to aż dostaję zawrotów głowy od tej ilości.

Ja kupowałam co tydzień jak dostawałam tygodniówki, nie duże ilości. Nie chcę potem iść do sklepu i stracić nagle kilka tys, albo żeby mi tyle uciekło z konta naraz. A jak powolutku tracę to tak nie zauważam. I tak będzie biednie sierpień/ wrzesień jak będzie trzeba droższe akcesoria kupić typu fotelik, wózek, łóżeczko, materacyk itp. Za to ciuszków mam tylko kilka z ciucholandu, ale one się nie liczą, bo na krótki rękawek są.

Mamuśki które już mają dzieci to wiedzą co im się przyda, a co nie. Ja to się zamartwiam, że nakupuje i nie przyda się, albo czegoś nie kupię, a mi będzie potrzebne.

Sony nie martw się. Zawsze można dokupić, a co do ilości to spytaj doświadczonych Mam :) i tak chyba się nie da trafić z ilością, zawsze jest czegoś za dużo/ za mało. Ja np wiem, że mam za dużo flanelowych pieluszek, bo mam 8 zwykłych + 5 z ceratką na podkłady. Tak samo z tetrowymi, mam 30szt aż. Ale to akurat nie majątek i wolę mieć za dużo jak za mało. A taka dzidzia najpierw ulewa mlekiem a potem pluje marchewką więc powinny się jednak przydać wszystkie.

SonySony to musiałabyś mnie wczoraj widzieć w tym PEPCO - jak oglądałam ciuchy i myślę (o body) Jak to się zakłada? Ale co pod to, a co na to? ;p Boszeee jaka ja niedoswiadczona ;/
PięknaSzyszunia - PRÓBKI?! Chętna o każdej porze dnia i nocy ;p
Nnatalie a Montesori bardzo lubię i popieram ;D

reklama
No niestety co do ciuszków to się zgodzę, też kompletnie nie wiem ile czego... A te listy wyprawkowe mnie dobijają, bo skoro rodzimy na zimę to po co nam ubranka na krótki rękaw, itp itd. Ale to się będę martwić przy kupowaniu w lipcu/sierpniu... Zresztą nie wiem ile jakich rozmiarów... czy na 56 czy od razu na 62, ech...

Do góry