reklama
Landrynka_80
Fanka BB :)
DiE heheh czas leci matka... 6 miesiac stuk puk
Racje masz kazda sobie sama obierze sposób ubierania.
Grunt zeby znalezc swój wlasny sposób.
Joanna prosze bradzo za warsztaty ale DIE jest najlepsza w te klocki.
natalia... to chyba sie półspiochy bez stopek nie nazywa... a getry albo leginsy... czy cos takiego... półśpioch to spioch w gume albo sciagacz bez szelek.
Racje masz kazda sobie sama obierze sposób ubierania.
Grunt zeby znalezc swój wlasny sposób.
Joanna prosze bradzo za warsztaty ale DIE jest najlepsza w te klocki.
natalia... to chyba sie półspiochy bez stopek nie nazywa... a getry albo leginsy... czy cos takiego... półśpioch to spioch w gume albo sciagacz bez szelek.
nnatalie04
Landrynka Hm one wyglądają tak samo jak moje pól spiochy tylko stopek nie maja tez są na szerokiej gumie ale może to leginsy
a mi teściowa kupiła spiworki mimo ze mówiłam ze nie chce bo będę mieć pościele :/ eh z nią się dogadać:/ mogłaby zapytać co potrzebujemy a nie... Wiem ze powinnam się cieszyć ze kupuje ale teraz bedą leżeć te spiworki:/
a mi teściowa kupiła spiworki mimo ze mówiłam ze nie chce bo będę mieć pościele :/ eh z nią się dogadać:/ mogłaby zapytać co potrzebujemy a nie... Wiem ze powinnam się cieszyć ze kupuje ale teraz bedą leżeć te spiworki:/
Generalnie na metkach przy rozmiarze 62 jest napisane 3-6mies.
Na początku tez myślałam, że głównie w te się tylko zaopatrze bo podejrzewam, że dzieciątko może być długie, ja się urodziłam 61, mąż 59 - więc raczej z tych większych
Ale... Rozmawiałam z mamami ok. trzymiesięcznych dzieci i mówiły mi np. że przy porodzie pomiar był na np. 57, a ubranka 56 były luźne. Bo oni to mierzą jakoś po krzywiźnie (nie wiem, jak i co to znaczy) Ale wychodzi zawsze więcej niż jest naprawdę :?
Kupuję więc na początek 56 i jeśli body to tylko te kopertowe, muszę jeszcze jeszcze kilka śpiochów dokupić i bodziaków z krótkim rękawkiem pod pajace np.
Na początku tez myślałam, że głównie w te się tylko zaopatrze bo podejrzewam, że dzieciątko może być długie, ja się urodziłam 61, mąż 59 - więc raczej z tych większych
Ale... Rozmawiałam z mamami ok. trzymiesięcznych dzieci i mówiły mi np. że przy porodzie pomiar był na np. 57, a ubranka 56 były luźne. Bo oni to mierzą jakoś po krzywiźnie (nie wiem, jak i co to znaczy) Ale wychodzi zawsze więcej niż jest naprawdę :?
Kupuję więc na początek 56 i jeśli body to tylko te kopertowe, muszę jeszcze jeszcze kilka śpiochów dokupić i bodziaków z krótkim rękawkiem pod pajace np.
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Ja jestem wogole troche w szoku, ze zamierzacie zaczynac od rozmiaru 62. Spiochow, czy kaftanikow wogole nie mialam z pierworodny. Nawet polspiochow jak na lekarstwo. Generalnie na noc zakldadalam body+pajac, a na dzein body+miekkie spodenki i podkoszulek z dlugim rekawem (on jest z listopada).
Natali a ja wlasnie chwale sobie spiworki. Ja sie balam malego w posciel wkladac, a ze nie uzywalam rozka, ani innych "motaczy", spiworek spelnial nam wszystkie te funkcje. O cos takiego
i moze jeszcze jeden z bez rekawow.
Natali a ja wlasnie chwale sobie spiworki. Ja sie balam malego w posciel wkladac, a ze nie uzywalam rozka, ani innych "motaczy", spiworek spelnial nam wszystkie te funkcje. O cos takiego
i moze jeszcze jeden z bez rekawow.
Ostatnia edycja:
Landrynka_80
nataliee jak zwał tak zwał grunt ze na tyłeczki bedzie pasować.
Właśnie zastanawiam się czemu ta baba sie nie pyta co chcesz...
Moja tesciowa sie wprost spytała i powiedziała ze tyle kasy chce na ubranka przeznaczyc. Wiec jej powiedziałam ze potrzebuje czapek i polspiochow... i smoczków. A reszte moze sama wybrac. powiedzialam tylko ze eraz to na 68 mozna kupowac bo na 62 mam duzo.
I zeby nie kupowala tylko niebieskiego)
Powiedziała ze sie cieszy ze ma juz sprecyzowane co mam i co mi potrzeba i ze jak wroci do PL to jak cos fajnego znajdzie to kupi wg swojego uznania i kupi mi dokladnie takie smoki jakie chce. bo powiedzialam ze innych nie chce dawac... smsem wszystko wyslalam i jest git.
Za to ta twoja... szkoda gadac...
Bosmanka dobry plan.
Edit: Pauliek fajny spiwór. JA jednak wole bez ale ten który wkleiłaś jest super.
W UK raczej bez rekawów są takie worki na kartofle.zapinane jak śpiochy.
Właśnie zastanawiam się czemu ta baba sie nie pyta co chcesz...
Moja tesciowa sie wprost spytała i powiedziała ze tyle kasy chce na ubranka przeznaczyc. Wiec jej powiedziałam ze potrzebuje czapek i polspiochow... i smoczków. A reszte moze sama wybrac. powiedzialam tylko ze eraz to na 68 mozna kupowac bo na 62 mam duzo.
I zeby nie kupowala tylko niebieskiego)
Powiedziała ze sie cieszy ze ma juz sprecyzowane co mam i co mi potrzeba i ze jak wroci do PL to jak cos fajnego znajdzie to kupi wg swojego uznania i kupi mi dokladnie takie smoki jakie chce. bo powiedzialam ze innych nie chce dawac... smsem wszystko wyslalam i jest git.
Za to ta twoja... szkoda gadac...
Bosmanka dobry plan.
Edit: Pauliek fajny spiwór. JA jednak wole bez ale ten który wkleiłaś jest super.
W UK raczej bez rekawów są takie worki na kartofle.zapinane jak śpiochy.
Ostatnia edycja:
Ja przygotowuję ubranka na 56 i 62. Nie byłam długa, gdy się urodziłam, a mój partner to już poniżej przeciętnej, bo w brzuszku nie chciał coś rosnąć pod koniec... Podobnie jak ja mój brat też nie był duży i do tego wcześniak o miesiąc. Zatem ja osobiście (bo tak wynika akurat z predyspozycji genetycznych we wzroście) wolę mieć dwa zestawy startowe.
Myślę w ogóle, że kwestia doboru startowego rozmiaru to już sprawa bardzo indywidualna.
Myślę w ogóle, że kwestia doboru startowego rozmiaru to już sprawa bardzo indywidualna.
tosienka88
Rajani mogę prosić linka? Cudne te Twoje zakupy No chyba, że to była jednorazowa okazja...
W każdym razie dopisane do mojego notesu: " Opis jak ubierać - str. 131 i 132 "zakupy"" ;p (w razie czego wiem gdzie szukać ;D)
W każdym razie dopisane do mojego notesu: " Opis jak ubierać - str. 131 i 132 "zakupy"" ;p (w razie czego wiem gdzie szukać ;D)
Zobaczcie dziewczyny jaka stronę z ciuszkami znalazłam Noworodki i Niemowlaki - do 3m | Maluchowi.pl ubranka dla dzieci, ubranka dla niemowląt, odzież dziecięca, odzież dla dzieci, ekskluzywne ubranka dla dzieci,
ale ceny to mają zaporowe!!!
Strasznie mi się podoba ta kolekcja ze słonikami w błękitnych kolorach!
Oczy nacieszyć można!!!
ale ceny to mają zaporowe!!!
Strasznie mi się podoba ta kolekcja ze słonikami w błękitnych kolorach!
Oczy nacieszyć można!!!
reklama
nnatalie04
bosmanka no ubranka ślicznie ale ta cena no ale niektórzy sobie mogą pozwolić na ciuszki w takiej cenie ja niestety nie...