reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

reklama
DiE heheh czas leci matka... 6 miesiac stuk puk:p
Racje masz kazda sobie sama obierze sposób ubierania.
Grunt zeby znalezc swój wlasny sposób.

Joanna prosze bradzo za warsztaty ale DIE jest najlepsza w te klocki.

natalia... to chyba sie półspiochy bez stopek nie nazywa... a getry albo leginsy... czy cos takiego... półśpioch to spioch w gume albo sciagacz bez szelek.

Landrynka Hm one wyglądają tak samo jak moje pól spiochy tylko stopek nie maja:) tez są na szerokiej gumie ale może to leginsy :)

a mi teściowa kupiła spiworki mimo ze mówiłam ze nie chce bo będę mieć pościele :/ eh z nią się dogadać:/ mogłaby zapytać co potrzebujemy a nie... Wiem ze powinnam się cieszyć ze kupuje ale teraz bedą leżeć te spiworki:/

Generalnie na metkach przy rozmiarze 62 jest napisane 3-6mies.
Na początku tez myślałam, że głównie w te się tylko zaopatrze bo podejrzewam, że dzieciątko może być długie, ja się urodziłam 61, mąż 59 - więc raczej z tych większych
Ale... Rozmawiałam z mamami ok. trzymiesięcznych dzieci i mówiły mi np. że przy porodzie pomiar był na np. 57, a ubranka 56 były luźne. Bo oni to mierzą jakoś po krzywiźnie (nie wiem, jak i co to znaczy) Ale wychodzi zawsze więcej niż jest naprawdę :?

Kupuję więc na początek 56 i jeśli body to tylko te kopertowe, muszę jeszcze jeszcze kilka śpiochów dokupić i bodziaków z krótkim rękawkiem pod pajace np.

Ja jestem wogole troche w szoku, ze zamierzacie zaczynac od rozmiaru 62. Spiochow, czy kaftanikow wogole nie mialam z pierworodny. Nawet polspiochow jak na lekarstwo. Generalnie na noc zakldadalam body+pajac, a na dzein body+miekkie spodenki i podkoszulek z dlugim rekawem (on jest z listopada).

Natali a ja wlasnie chwale sobie spiworki. Ja sie balam malego w posciel wkladac, a ze nie uzywalam rozka, ani innych "motaczy", spiworek spelnial nam wszystkie te funkcje. O cos takiego

pericles-slaapzak-mm-70cm-boboo.jpg

i moze jeszcze jeden z bez rekawow.

Ostatnia edycja:
nataliee jak zwał tak zwał:) grunt ze na tyłeczki bedzie pasować.

Właśnie zastanawiam się czemu ta baba sie nie pyta co chcesz...
Moja tesciowa sie wprost spytała i powiedziała ze tyle kasy chce na ubranka przeznaczyc. Wiec jej powiedziałam ze potrzebuje czapek i polspiochow... i smoczków. A reszte moze sama wybrac. powiedzialam tylko ze eraz to na 68 mozna kupowac bo na 62 mam duzo.
I zeby nie kupowala tylko niebieskiego:))

Powiedziała ze sie cieszy ze ma juz sprecyzowane co mam i co mi potrzeba i ze jak wroci do PL to jak cos fajnego znajdzie to kupi wg swojego uznania:) i kupi mi dokladnie takie smoki jakie chce. bo powiedzialam ze innych nie chce dawac... smsem wszystko wyslalam i jest git.
Za to ta twoja... szkoda gadac...

Bosmanka
dobry plan.

Edit: Pauliek fajny spiwór. JA jednak wole bez:) ale ten który wkleiłaś jest super.
W UK raczej bez rekawów są takie worki na kartofle.zapinane jak śpiochy.

Ostatnia edycja:
Ja przygotowuję ubranka na 56 i 62. Nie byłam długa, gdy się urodziłam, a mój partner to już poniżej przeciętnej, bo w brzuszku nie chciał coś rosnąć pod koniec... Podobnie jak ja mój brat też nie był duży i do tego wcześniak o miesiąc. Zatem ja osobiście (bo tak wynika akurat z predyspozycji genetycznych we wzroście) wolę mieć dwa zestawy startowe.
Myślę w ogóle, że kwestia doboru startowego rozmiaru to już sprawa bardzo indywidualna. :)

Rajani mogę prosić linka? Cudne te Twoje zakupy ;) No chyba, że to była jednorazowa okazja...
W każdym razie dopisane do mojego notesu: " Opis jak ubierać - str. 131 i 132 "zakupy"" ;p (w razie czego wiem gdzie szukać ;D)

reklama
Do góry