reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Tosienka ta kurteczke i spodenki wygralam licytacje za cale 10 zl :-) a kocyk kupilam na ryneczku za 35 a jest cudny. A ten zestaw startowy jest na all podesle jutro linka i do jednego sprzedawcy gdzie bede zamawiac takie rzeczy jak spioszki kaftaniki polspiochy w niskich cenach a gatunkowo super. Bo widzialam te same w sklepie w.Lodzi a ceny maja dwa razy takie jak na allego wiec ze spokojnym sumieniem zamowie bo wiem ze sie nie zawiode.

reklama
śliczności.... ale nie za tą cenę... dla mnie odpadają . teraz poluje na wyprzedaże w mothercare mam pare upatrzonych zestawów pajacyków i bodziaków. :)

dziewczyny widze że uWas zakupy pełną parą

pajacyki , śpioszki, kocyki pościele cudne jedno od drugiego ładniejsze....

czytam że nie kupujecie tez rozm 62 co nie które ja wam powiem że na moja Darię to pasowały przez 1 miesiąc ubranka od lalek były idealne nawet 56 byly za duze

No to i tu na szybko. Zappy dziewczyny robicie piękne.

Natalii
pościel śliczna i jaka promocja :-).

Rajani
no to udała ci się zakup.

Co do śpiworka to ogólnie fajna rzecz. Przy Oliwii nie miałam, bo panna z tych gorących kobiet i najlepiej by jej było spać w samej pieluszce nawet w nocy więc poczekam najpierw jaki panicz będzie i jak co to zakupię. Na początek w otulaczek będę zawijać.

Ciuszki z linka super, ale ceny faktycznie powalają.

Co do rozmiaru, bo widzę że dyskusje nadal trwają. Jeśli komuś przeszkadza, ze ciuszki są lekko za duże i nie chce np. podwijać rękawka to może kupić roz 56. Ja na pewno tak jak przy Oliwii taki teraz nie będę kupować 56 jak dla mnie szkoda kaski na kupowanie. PO za tym zobaczycie na ciuszkach i tak jedne 62 są mniejsze inne większe. Pamiętam jak dwa pajace 68 były większe niż pajace na 74 co raz dostałam.
Co do ubierania to dowolność. Osobiście wolę pajace i dresiki.

A ja jako ze urodziłam sie malutka i mój S tez za duży nie był mam pare ciuszkow na rozmiar 50. Głownie tez dlatego ze pomiędzy małymi jest 19%roznicy i jedna jest malutka i ta różnica najprawdopodobniej zostanie do końca ;)

Poza tym bliźnięta chyba nawet jak są donoszone i przyjdą na świat w 38tyg. to są mniejsze nie?
Super Nnatalie, że nie będziesz robiła tego co większość matek bliźniąt i nie będziesz ich non stop identycznie ubierać, w końcu nie muszą lubić tego samego i trzeba o tym pamiętać, że to dwa rożne istnienia

bosmanka tak dwujajowe w 38;) bo np jednojajowe jednoowodniowe w 34tyg bo potem są za duże i jest spore ryzyko ze przydusza sobie pępowinę. Całe szczęście moje dwujajowki więc dłużej je potrzymam:) a no i co mam takie same to kocyki bo były tylko w jednym kolorze no, białe dwie czapeczki i białe body:) tak to wszystko inne i nie mam zamiaru kupować takich samych rzeczy a już w ogóle tak samo je ubierać. Tak jak mówisz dwie osobowości a moje to juz w ogóle jest szansa ze pochodzą z dwóch rożnych owulacji więc tymbardziej :)

reklama
Dziewczyny w SMYKU super promocje :-). Dużo dla dziewczynek (Katowice).

C&A w Katowicach fajne ciepłe i niedrogie pajace i znów dla dziewczynek niestety dla chłopca nie znalazłam :-(.

Do góry