reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Pannacota jak chcesz to napisz mi na priv swojego maila to wyślę Ci moją wyprawkę z orientacyjnymi cenami. I ja np. będę kupować na 62, no może jeden komplet na 56, ale niekoniecznie. Jeśli dziecko byłoby małe - to na drugi dzień Mąż by mi coś do szpitala podrzucił, ale myślę, że nie będzie miało mniej niż 56 ;)
PS: I nie żebym taka mądra była - wyprawkę zrobiłam na podstawie 3 innych, które wrzuciły tu Dziewczyny - wzięłam i ujęłam w jedno ;)

reklama
kocyk dzisiejszy zakup i komplecik zamowiony z allegro bez czapeczki za cale 10 zl :) P1100703.jpgP1100704.jpgP1100705.jpg

Załączniki

• P1100703.jpg
    P1100703.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 37
  • P1100704.jpg
    P1100704.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 36
  • P1100705.jpg
    P1100705.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 37
Ja tez ocipiałam, że tak się wyrażę na temat ciuszków.
No bo tak pajacyk, a śpioszki to, to samo?? Tylko, że jedno się zakłada na noc, a drugie na dzień? Czy jak?
pajacyk.jpgto pajacyk
śpioszki.jpgto śpioszki
Różnicy nie widzę.

Rajani śliczny zestaw i kocyk piekny.

Załączniki

• pajacyk.jpg
    pajacyk.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 31
  • śpioszki.jpg
    śpioszki.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 31
Pajacyk i spioszki jak i polspiochy maja stopki, tyle ze pajayka sie zaklada glownie na noc jest z dlugim rekawkiem i wyglada jak pidzamka :D a spiochy zaklada sie na kaftanik na przyklad w dzien :) taka moja opinia moge sie mylic :)

No a ten pajacyk na zdjęciu ma stópki :)
No a ten zestaw
body+półśpiochy.jpg Body + półśpiochy to też tylko do spania w nocy?? Czy jak??

Niech mi ktoś wytłumaczy jak krowie na rowie, bo zgłupieje. Chyba się na szkolenie zapiszę, trochę to śmieszne, że nie wiem. No ale nie miałam styczności z maleństwami jakoś przez tyle lat.

Załączniki

• body+półśpiochy.jpg
    body+półśpiochy.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 29
:p pedze z wyjasnieniami cod opr roznicy miedzy pajacem a spioszkami- sony oba zdjecia jakie wkleilas to pajace- czyli spiochy z dlugim rekawem i stopkami, same spiochy sa na ramiączkach takie ło: spioch.jpg
roznica praktyczna jest taka ze pod spiochy trzeba zlaozyc albo koszulke albo bodziaka z dlugim lub krótkim rekawem- a pod pajaca juz nie koniecznie. co do uzytku w nocy czy dzine- oba sie nadaja pod warunkiem ze sa dostosowane do temepratury- nie z agrube nie za cienkie- i bez jakichs tam wiekszych zdobien- bo w nocy maluszkowi moz ebyc srednio wygodnie jak bedzie mial sztywny material pod dupcią czy pleckami.

natomiast te pajace bez stópek- przewaznie nazywaja sie "rampersy" - najczesniej maja krótsze nogawki- taka letnia wersja, ale sa tez rampersy z dlugimi nogawkami- trzeba pod nie zpaodac rajstuzki albo skarpetki (te male cudne skarpetunie doprowadzaja kazda matke di szlu bo ciagle spadaja z wierzgajacych syrek..ale za to łątwo sie dobrac do takiej syrmonki i ja wycalowac - bez rozbierania dzieciecia:p )

jakbyscie mialy jeszcze jakies pytania co dor roznic miedzy jakimis czesciami skomplkowanej garderoby niemowlcecj- to jak bede znac odpowiedz to sie napewno podziele:)

co do odzienia nocnego a dziennego- to nie ma sztywnego podzialu ze spochy- mimo nazwy sa na noc a np. rampersy na dzien czy na odwrot- zasada jest jedna- na noc ubranko powinno miec jaknajmniej ozdob, szwów, tloczen, no i w zasadzie nie musi byc sziki miki- bo to pizama- wiec trzeba takiego "spiocha" wziasc obejzec dotkanac i ocenic czy to wersja nocna czy checmy np. w takim pieknym ciuszku ogladac dzidzie tylko w dzien. z kolei polspochow na noc nie polecam bo sie moga podwinac w pasie i uwierac malucha..ciezej tez z przewijaniem bo trzeba je cale zdjac w nocy- a po co dziecko rozbudzac- lepiej miec pajaca albo spiocha ropinanaego w kroku ewentualnie z klapka na dupeczce.

Załączniki

• spioch.jpg
    spioch.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry