reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Pannacota jak chcesz to napisz mi na priv swojego maila to wyślę Ci moją wyprawkę z orientacyjnymi cenami. I ja np. będę kupować na 62, no może jeden komplet na 56, ale niekoniecznie. Jeśli dziecko byłoby małe - to na drugi dzień Mąż by mi coś do szpitala podrzucił, ale myślę, że nie będzie miało mniej niż 56 ;)
PS: I nie żebym taka mądra była - wyprawkę zrobiłam na podstawie 3 innych, które wrzuciły tu Dziewczyny - wzięłam i ujęłam w jedno ;)

reklama
kocyk dzisiejszy zakup i komplecik zamowiony z allegro bez czapeczki za cale 10 zl :) P1100703.jpgP1100704.jpgP1100705.jpg

Załączniki

• P1100703.jpg
    P1100703.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 43
  • P1100704.jpg
    P1100704.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 42
  • P1100705.jpg
    P1100705.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 45
Ja tez ocipiałam, że tak się wyrażę na temat ciuszków.
No bo tak pajacyk, a śpioszki to, to samo?? Tylko, że jedno się zakłada na noc, a drugie na dzień? Czy jak?
pajacyk.jpgto pajacyk
śpioszki.jpgto śpioszki
Różnicy nie widzę.

Rajani śliczny zestaw i kocyk piekny.

Załączniki

• pajacyk.jpg
    pajacyk.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 35
  • śpioszki.jpg
    śpioszki.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 44
Pajacyk i spioszki jak i polspiochy maja stopki, tyle ze pajayka sie zaklada glownie na noc jest z dlugim rekawkiem i wyglada jak pidzamka :D a spiochy zaklada sie na kaftanik na przyklad w dzien :) taka moja opinia moge sie mylic :)

No a ten pajacyk na zdjęciu ma stópki :)
No a ten zestaw
body+półśpiochy.jpg Body + półśpiochy to też tylko do spania w nocy?? Czy jak??

Niech mi ktoś wytłumaczy jak krowie na rowie, bo zgłupieje. Chyba się na szkolenie zapiszę, trochę to śmieszne, że nie wiem. No ale nie miałam styczności z maleństwami jakoś przez tyle lat.

Załączniki

• body+półśpiochy.jpg
    body+półśpiochy.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 36
:p pedze z wyjasnieniami cod opr roznicy miedzy pajacem a spioszkami- sony oba zdjecia jakie wkleilas to pajace- czyli spiochy z dlugim rekawem i stopkami, same spiochy sa na ramiączkach takie ło: spioch.jpg
roznica praktyczna jest taka ze pod spiochy trzeba zlaozyc albo koszulke albo bodziaka z dlugim lub krótkim rekawem- a pod pajaca juz nie koniecznie. co do uzytku w nocy czy dzine- oba sie nadaja pod warunkiem ze sa dostosowane do temepratury- nie z agrube nie za cienkie- i bez jakichs tam wiekszych zdobien- bo w nocy maluszkowi moz ebyc srednio wygodnie jak bedzie mial sztywny material pod dupcią czy pleckami.

natomiast te pajace bez stópek- przewaznie nazywaja sie "rampersy" - najczesniej maja krótsze nogawki- taka letnia wersja, ale sa tez rampersy z dlugimi nogawkami- trzeba pod nie zpaodac rajstuzki albo skarpetki (te male cudne skarpetunie doprowadzaja kazda matke di szlu bo ciagle spadaja z wierzgajacych syrek..ale za to łątwo sie dobrac do takiej syrmonki i ja wycalowac - bez rozbierania dzieciecia:p )

jakbyscie mialy jeszcze jakies pytania co dor roznic miedzy jakimis czesciami skomplkowanej garderoby niemowlcecj- to jak bede znac odpowiedz to sie napewno podziele:)

co do odzienia nocnego a dziennego- to nie ma sztywnego podzialu ze spochy- mimo nazwy sa na noc a np. rampersy na dzien czy na odwrot- zasada jest jedna- na noc ubranko powinno miec jaknajmniej ozdob, szwów, tloczen, no i w zasadzie nie musi byc sziki miki- bo to pizama- wiec trzeba takiego "spiocha" wziasc obejzec dotkanac i ocenic czy to wersja nocna czy checmy np. w takim pieknym ciuszku ogladac dzidzie tylko w dzien. z kolei polspochow na noc nie polecam bo sie moga podwinac w pasie i uwierac malucha..ciezej tez z przewijaniem bo trzeba je cale zdjac w nocy- a po co dziecko rozbudzac- lepiej miec pajaca albo spiocha ropinanaego w kroku ewentualnie z klapka na dupeczce.

Załączniki

• spioch.jpg
    spioch.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry