reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

reklama
PięknaSzyszunia pracuje w firmie, która zajmuje sięodpadami przemysłowymi niebezpiecznymi i innymi niż niebezpieczne i olejami.Ale mam styczność z firmami transportowymi, spedycje i te sprawy ;)
SonySonychyba się skuszę – za 3 tygodnie mam obronę mgr , a później będę miała mnóstwo czasu więc wezmęsi Zdjęcie0338.jpgZdjęcie0339.jpgę za czytanie ;)
Nnatali ja mimoskończenia pedagogiki to nie mogę się oprzeć, żeby dodatki w pokoju dla chłopcabyły niebieskie, a dla dziewczynki różowe – no nie mogę ;) (a to jest podobniejak z bliźniakami – żeby nie szufladkować, że każdy ma swoją osobowość itd.,itp.) A póki co wczoraj był ten historyczny dzień i pierwszy raz kupiłam coś doubrania Ktosiowi ;) Za czapunie dałam 6,99zł,a za śpiochy 5,99 zł. I tak do porodu kolor przewodni – beżowy (któryzresztą kocham) I kupowałam w PEPCO, bo były kiecki w promocji (i to one mnietam ściągnęły) (są na pierwszej stronie gazetki promocyjnej) po 14,99, którąteż kupiłam – polecam – cieniutka, wygodna – w sam raz na upał ;D

Załączniki

• Zdjęcie0338.jpg
    Zdjęcie0338.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 29
  • Zdjęcie0339.jpg
    Zdjęcie0339.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 29
tosienka a ja powiem nawet wiecje a propo's kolorystyki niebieski dla chlopca rozwy dla dziewczynki- pod wzgledem religijnym, katolik powinien te kolry zamienic bo to różowy jest zgodnie z bibliom kolorem dla chlopca (w taka sztake owiniety byl maly jezusek) a w blekitnej szacie chodzila maryja- stad dziewczynki powinny miec blekity :p to tak z ciekawostek ktrore kiedys mnie zaksoczyly :)

paulinek ja fiorme la millou znam juz dosyc dawno- mucha robi costam dla nich od niedawan dopiero :) La Millou by Anna Mucha

po czym te kolory odwrocono, bo rozowy zaczal kojarzyc sie z odmienna orientacja plciowa:-)

Dzieki Die, myslalam ze to na odwrot z ta Mucha. Tak czy siak przejrzalam rzeczy na stronce i podobaja mi sie niektore motywy, ale skusic sie chyba nie dam.

Kamea nie narzekaj na L4:p i na macierzyński. Teraz bedziesz miała rok... a u nas tylko 9 miesiecy razem z tym co wybierzesz przed porodem. I tez płacą procentowo od pensji. Nie wiecej niz chyba ok. 500 f miesiecznie. A tu to grosze.
ale trzeba przetrwać to.
Potem nie da rady tez normalnie. Do złobka dziecko moze isc ale za 16 h płaci państwo... a za reszte trzeba samemu płacić. A opiekunke brać ko koszmar.
Wiec musze cos wymyslić. i wyliczyc zeby miec kaske po tych 9 miesiacach.

Rajani Kocyk 100X110 nie bedzie za duzy. mysle ze w sam raz.

Nataliee ale fajne komplety.

Zakup poscieli do wózka... uważam za zbędny. W gondoli zazwyczaj jest materac albo specjalna pianka.
Wiec dzisko mozna normalnie bez niczego położyć. A jak nie jest ok. to mozna połozyć kocyk cienki.
Śpiwory i inne na zime mysle ze to fajna sprawa ale wtedy gdy nie ma osłony na nogi do spacerówki.
Dla Mata miałam śpiwór dokupiony ale dopiero jak miał 2 lata bo nie mielismy własnie osłony na nogi.

Paulinek ja rożka też nie kupuje. Z Matem uzywałam rozka z tydzień. Potem się darł że nie wygodnie. i używałam go jak kocyka. Teraz wypróbuje otulak pomysłu DIE... Ale dlatego ze nie dokupuje zadnych kombinezonów, ani zadnych kocy.

Szyszunia fajny kolorowy kocyk:)

Tosieńka fajne taniusie zakupy.

Ale dostałam własnie niespodzianke...
No i co do moich skonczonych zakupów:pP tesciowa powiedziała ze mam dokupic co mi brakuje w PL. I ona zapłaci za to i nam przywiezie jak bedzie nas odwiedzac... super ( własnie z nią gadałam) A brakuje mi czapek i polspiochów:p
Wiec zamówiłam przez net... fajosko. kochana kobieta... wie kiedy nam kaski zaczyna brakowac. Zamówie dla Sebusia. I smoczki nuk. Czapki piersza za 10 zł, druga za 7 a spiochy sa 9 ( kupie 2 pary) ale to w przyszłym miesiacu.

3320025485.jpg3269741126.jpg3306301197.jpg

Załączniki

• 3320025485.jpg
    3320025485.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 17
  • 3269741126.jpg
    3269741126.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 22
  • 3306301197.jpg
    3306301197.jpg
    10,1 KB · Wyświetleń: 19
reklama
Die wlasnie tam przegladalam, bo na pl stronce znalazlam tego linka, ale widze ze po przeliczeniu, w pl jednak taniej. Potraktuje to najwyzej w sensie kaprysu (jak mnie najdzie), bo tak naprawde, ani kocyka, ani poscieli, a tym bardziej poduszek czy co tam jeszcze nie potrzebuje.

No wlasnie Landrynka tu cudow na zwolnieniu i macierzynskim tez nie ma. Ja to moge nawet o tych 9 miesiacach zapomniec. Cale szczescie ze system zlobkow i tzw. onthaalmoeder (opiekunek, zajmujacych sie niemowlakami i dziecmi do 2,5 - 3 lat, u siebie w domu) jest bardzo dobry i miejsce zawsze sie znajdzie. Ladne czapeczki, szczegolnie ta pierwsz:tak:.

Panacota ja najbardziej to jestem zadowolona wlasnie z tego lezaczka:tak:

Do góry