Kamea nie narzekaj na L4
i na macierzyński. Teraz bedziesz miała rok... a u nas tylko 9 miesiecy razem z tym co wybierzesz przed porodem. I tez płacą procentowo od pensji. Nie wiecej niz chyba ok. 500 f miesiecznie. A tu to grosze.
ale trzeba przetrwać to.
Potem nie da rady tez normalnie. Do złobka dziecko moze isc ale za 16 h płaci państwo... a za reszte trzeba samemu płacić. A opiekunke brać ko koszmar.
Wiec musze cos wymyslić. i wyliczyc zeby miec kaske po tych 9 miesiacach.
Rajani Kocyk 100X110 nie bedzie za duzy. mysle ze w sam raz.
Nataliee ale fajne komplety.
Zakup poscieli do wózka... uważam za zbędny. W gondoli zazwyczaj jest materac albo specjalna pianka.
Wiec dzisko mozna normalnie bez niczego położyć. A jak nie jest ok. to mozna połozyć kocyk cienki.
Śpiwory i inne na zime mysle ze to fajna sprawa ale wtedy gdy nie ma osłony na nogi do spacerówki.
Dla Mata miałam śpiwór dokupiony ale dopiero jak miał 2 lata bo nie mielismy własnie osłony na nogi.
Paulinek ja rożka też nie kupuje. Z Matem uzywałam rozka z tydzień. Potem się darł że nie wygodnie. i używałam go jak kocyka. Teraz wypróbuje otulak pomysłu DIE... Ale dlatego ze nie dokupuje zadnych kombinezonów, ani zadnych kocy.
Szyszunia fajny kolorowy kocyk
Tosieńka fajne taniusie zakupy.
Ale dostałam własnie niespodzianke...
No i co do moich skonczonych zakupów
P tesciowa powiedziała ze mam dokupic co mi brakuje w PL. I ona zapłaci za to i nam przywiezie jak bedzie nas odwiedzac... super ( własnie z nią gadałam) A brakuje mi czapek i polspiochów
Wiec zamówiłam przez net... fajosko. kochana kobieta... wie kiedy nam kaski zaczyna brakowac. Zamówie dla Sebusia. I smoczki nuk. Czapki piersza za 10 zł, druga za 7 a spiochy sa 9 ( kupie 2 pary) ale to w przyszłym miesiacu.