reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

reklama
PięknaSzyszunia pracuje w firmie, która zajmuje sięodpadami przemysłowymi niebezpiecznymi i innymi niż niebezpieczne i olejami.Ale mam styczność z firmami transportowymi, spedycje i te sprawy ;)
SonySonychyba się skuszę – za 3 tygodnie mam obronę mgr , a później będę miała mnóstwo czasu więc wezmęsi Zdjęcie0338.jpgZdjęcie0339.jpgę za czytanie ;)
Nnatali ja mimoskończenia pedagogiki to nie mogę się oprzeć, żeby dodatki w pokoju dla chłopcabyły niebieskie, a dla dziewczynki różowe – no nie mogę ;) (a to jest podobniejak z bliźniakami – żeby nie szufladkować, że każdy ma swoją osobowość itd.,itp.) A póki co wczoraj był ten historyczny dzień i pierwszy raz kupiłam coś doubrania Ktosiowi ;) Za czapunie dałam 6,99zł,a za śpiochy 5,99 zł. I tak do porodu kolor przewodni – beżowy (któryzresztą kocham) I kupowałam w PEPCO, bo były kiecki w promocji (i to one mnietam ściągnęły) (są na pierwszej stronie gazetki promocyjnej) po 14,99, którąteż kupiłam – polecam – cieniutka, wygodna – w sam raz na upał ;D

Załączniki

• Zdjęcie0338.jpg
    Zdjęcie0338.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 36
  • Zdjęcie0339.jpg
    Zdjęcie0339.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 36
tosienka a ja powiem nawet wiecje a propo's kolorystyki niebieski dla chlopca rozwy dla dziewczynki- pod wzgledem religijnym, katolik powinien te kolry zamienic bo to różowy jest zgodnie z bibliom kolorem dla chlopca (w taka sztake owiniety byl maly jezusek) a w blekitnej szacie chodzila maryja- stad dziewczynki powinny miec blekity :p to tak z ciekawostek ktrore kiedys mnie zaksoczyly :)

paulinek ja fiorme la millou znam juz dosyc dawno- mucha robi costam dla nich od niedawan dopiero :) La Millou by Anna Mucha

po czym te kolory odwrocono, bo rozowy zaczal kojarzyc sie z odmienna orientacja plciowa:-)

Dzieki Die, myslalam ze to na odwrot z ta Mucha. Tak czy siak przejrzalam rzeczy na stronce i podobaja mi sie niektore motywy, ale skusic sie chyba nie dam.

Kamea nie narzekaj na L4:p i na macierzyński. Teraz bedziesz miała rok... a u nas tylko 9 miesiecy razem z tym co wybierzesz przed porodem. I tez płacą procentowo od pensji. Nie wiecej niz chyba ok. 500 f miesiecznie. A tu to grosze.
ale trzeba przetrwać to.
Potem nie da rady tez normalnie. Do złobka dziecko moze isc ale za 16 h płaci państwo... a za reszte trzeba samemu płacić. A opiekunke brać ko koszmar.
Wiec musze cos wymyslić. i wyliczyc zeby miec kaske po tych 9 miesiacach.

Rajani Kocyk 100X110 nie bedzie za duzy. mysle ze w sam raz.

Nataliee ale fajne komplety.

Zakup poscieli do wózka... uważam za zbędny. W gondoli zazwyczaj jest materac albo specjalna pianka.
Wiec dzisko mozna normalnie bez niczego położyć. A jak nie jest ok. to mozna połozyć kocyk cienki.
Śpiwory i inne na zime mysle ze to fajna sprawa ale wtedy gdy nie ma osłony na nogi do spacerówki.
Dla Mata miałam śpiwór dokupiony ale dopiero jak miał 2 lata bo nie mielismy własnie osłony na nogi.

Paulinek ja rożka też nie kupuje. Z Matem uzywałam rozka z tydzień. Potem się darł że nie wygodnie. i używałam go jak kocyka. Teraz wypróbuje otulak pomysłu DIE... Ale dlatego ze nie dokupuje zadnych kombinezonów, ani zadnych kocy.

Szyszunia fajny kolorowy kocyk:)

Tosieńka fajne taniusie zakupy.

Ale dostałam własnie niespodzianke...
No i co do moich skonczonych zakupów:pP tesciowa powiedziała ze mam dokupic co mi brakuje w PL. I ona zapłaci za to i nam przywiezie jak bedzie nas odwiedzac... super ( własnie z nią gadałam) A brakuje mi czapek i polspiochów:p
Wiec zamówiłam przez net... fajosko. kochana kobieta... wie kiedy nam kaski zaczyna brakowac. Zamówie dla Sebusia. I smoczki nuk. Czapki piersza za 10 zł, druga za 7 a spiochy sa 9 ( kupie 2 pary) ale to w przyszłym miesiacu.

3320025485.jpg3269741126.jpg3306301197.jpg

Załączniki

• 3320025485.jpg
    3320025485.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 29
  • 3269741126.jpg
    3269741126.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 28
  • 3306301197.jpg
    3306301197.jpg
    10,1 KB · Wyświetleń: 25
reklama
Die wlasnie tam przegladalam, bo na pl stronce znalazlam tego linka, ale widze ze po przeliczeniu, w pl jednak taniej. Potraktuje to najwyzej w sensie kaprysu (jak mnie najdzie), bo tak naprawde, ani kocyka, ani poscieli, a tym bardziej poduszek czy co tam jeszcze nie potrzebuje.

No wlasnie Landrynka tu cudow na zwolnieniu i macierzynskim tez nie ma. Ja to moge nawet o tych 9 miesiacach zapomniec. Cale szczescie ze system zlobkow i tzw. onthaalmoeder (opiekunek, zajmujacych sie niemowlakami i dziecmi do 2,5 - 3 lat, u siebie w domu) jest bardzo dobry i miejsce zawsze sie znajdzie. Ladne czapeczki, szczegolnie ta pierwsz:tak:.

Panacota ja najbardziej to jestem zadowolona wlasnie z tego lezaczka:tak:

Do góry