reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

joanna ja mam materac kokosowo - gryczany i spisuje się ok. Po ponad roku użytkowania nadal wygląda jak nowy, zero odkształceń.

pannacota przy Kubie wkładki laktacyjne miałam z johnsona, spisywały się dobrze. Teraz w Biedronie były wkładki z Dady, wzięłam na spróbowanie paczkę.

Jak tak czytam o Waszych L4 za granicą, to widzę, że w Pl z tym jednak nie jest tak źle. Ja na moje L4 nie narzekam. SMutniej będzie jak na macierzyńskim będzie 80%.

Deli ładne te gatki dla małego :)

reklama
Pomocy. Bede kupowala kocyk taki gruby mieciutki i chce by on sluzyl i do lozeczka i do wozka na chlodne dni i wymiar to 100x140 uwazacie ze bedzie dobry, nie bedzie za duzy? czy warto kupic mniejszy? np. 70x110?

hmmm rajani ciezka sprawa ztym kocykiem...ja w ogole nie patzrylam na takie rzeczyu kupialm kocyki takie jakie mi sie spodobaly- jeden jest maly i taki bardzo grubycos ala taka mata miekki i puchaty , a drugi jest normalnym duzym kocem ale leciutkim- i tylko na toz wraclam uwage czy ejst odpowiednio lekki i miekki. ja do wozka mam caly zestaw na zime- specjalny wkald i taka obudowe wiec dzidiaka ubranego w kombinerek wkjaldam do takiego wkładu/worka i potem zakaldam obudowe wiec koca raczej nie ebde potrzebowac- a jak bedzie bardzo zimno no to owine jeszcze kocem- aczkolwiek wydaje mi sie ze koc do lopzeczka nie powinien byc tym samym co do wozeczka

Rajani my dla Ali mieliśmy kocyk 100/140 i spisywał się ok. Nie był moim zdaniem za duży. Teraz też kupimy w takim wymiarze.
Ja wczoraj kupiłam w rossmanie 2pac chusteczek huggis za 14zł. wychodzi 7gr za chusteczke. Uważam, że cena przystępna. Nie byłam do nich przekonana, ale po tych z babydream wszystkie będą lepsze tylko nie te:p Z bambino wychodzi 19gr za sztukę więc już drożej.

Paulinek mnie sie wydaje ze każda gondola ma matematyk ale na 100% nie wiem... Bynajmniej tak powinno być.

Sony ja tez zastanawiam sie nas ta poduszka;) na ten moment jeszcze daje radę spać na boku a ja będzie za chwile to nie wiem:/ daj znać jak sie sprawuje poducha;)

Piekna szyszunia ja nie kupuje pościeli do lozeczka. Sa kombinezony, ciepłe koce i każda gondola ma osłonke więc jeszcze pościel jak dla mnie byłoby za dużo;) oczywiście jak kto woli;)

Pannacota ja nie mam pojęcia jak z tymi bateriami:/

Ja czytam książkę "bliźnięta atakują" i bardzo fajna książka;) jak czytam to widzę ile ludzi popełnia błędy przy posiadaniu bliźniaków i traktują bliźniaków jak jedność a to dwie inne osobowości. Wywiady z lekarzem, super niania i mamami bliźniaków :) fajna książka:)
A co do książki typu pierwszy rok życia dziecka kupować nie chce bo żadne dziecko nie rozwija sie tak jak napisano w książce i jedno wcześniej zaczyna coś robić drugie pózniej o potem mamy niepotrzebnie sie martwią .

Rajani trochę duży mi sie wydaje jak do wózka ten kocyk:/ bo potem zima jak zalozysz małemu kombinezon, koc i jeszcze ochraniacz na nogi to będzie scisniety jak sardynka bo koc musisz jakoś upchac w wózku, ale szczerze w sklepie gdzie maja wózki i koce wzielabym i wpasowali taki koc do wózka i zobaczylabym jak wyglada ;)

Ja wczoraj w promocyjnych cenach kupiłam pościel i rozki z glucka. I tak za pościele składające sie z ochroniacza, poszewki na pościel i poduszkę zamiast np 139zl dałam 79zl ;) rozki do kompletu kupiłam za 32zl zamiast za.50zl:) pokazuje zdjęcia;)
Takie kupiłam dwie żeby miały równe ;)
image.jpg

No i oczywiście moja siostra która prezentuje mi dwie już rozdzielona która dostaje jaka pościel więc
Dla Marysi :
image.jpg
image.jpg

I dla Antosi:
image.jpg
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 28
  • image.jpg
    image.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 25
  • image.jpg
    image.jpg
    9,3 KB · Wyświetleń: 22
  • image.jpg
    image.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 27
  • image.jpg
    image.jpg
    11,8 KB · Wyświetleń: 25
Pieknaszyszunia Nela jest ze stycznia, ale i tak nie używałam żadnej poscieli- jest śpiwór, dziecko leży w kombinezonie i jeszcze są te osłonki na gondolę. Uważam że to w zupełności wystarczy. Ten śpiwór co mamy można później do spacerówki zamontować, więc wg mnie to lepszy zakup niż sama pościel.
Pannacota ja chyba używałam wkładek z belli i j&j, ze wszystkich byłam zadowolona.

Piękne zakupy, Natalie. :)

Dzisiaj z mamą rozmawiałam i sprezentuje nam materacyk do łóżeczka kokosowo-lateksowy. :) Doszłyśmy do wniosku, że to będzie najlepszy wybór, warstwa lateksowa jest antyalergiczna i antybakteryjna, więc dla maleństwa będzie odpowiedni, ponieważ ja niestety cierpię na alergię całoroczną, a ta może być przechodnia w pokoleniach (przejęłam od taty; mój bratanek przejął od brata, ech). No i podoba mi się, że warstwa kokosowa nie jest cienka. Tak mniej więcej pół na pół tej i tej. :) Każdy oczywiście wybiera według swoich potrzeb. Z moją alergią i astmą wolę wybrać lateks i kokos.

Materac lateksowo – kokosowy BabyMat

Pieknaszyszunia Nela jest ze stycznia, ale i tak nie używałam żadnej poscieli- jest śpiwór, dziecko leży w kombinezonie i jeszcze są te osłonki na gondolę. Uważam że to w zupełności wystarczy. Ten śpiwór co mamy można później do spacerówki zamontować, więc wg mnie to lepszy zakup niż sama pościel.

Mysle dokladnie tak samo, nawet nie wiedzialam ze istnieje cos takiego jak posciel do wozka.

Nnatali fajne dziewczynskie zakupy. Rozku jednak nie zamierzam kupowac.

Ostatnia edycja:
reklama
paulinek ja kupuje bo wiem ze jak np przyjedzie kuzyn z dziećmi to w rozku dam małemu aleksowi mała na kolanka bo on sie bardzo cieszy ze będzie kuzynem i on dziewczynki będzie bronił i sie opiekował;) (a ma 5lat) więc rozek ma usztywnienie więc będę spokojna:) wiadomo będę przy nim siedzieć:) i to samo w sumie dorosłym... Wiem ze każdy wie jak dziecko trzymać ale w rozku będą plecki bezpieczniejsze:)

Co do materacy to co sądzicie o materacach kokosowo piankowych? Bo ja mam takie w zestawie z lozeczkiem i nie wiem czy brać te czy dzwonić i pytać sie czy jest możliwość innych materacy za dopłata...

Do góry