reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

reklama
Kamcia zainstalowałam Chroma i mi śmiga :p

O jakie fajne te śpiworki :) ja jeden zestaw pościeli na pewno będę miała, bo jest w zestawie z pościelą do łóżeczka.

Leżaczek został złożony przez męża i mam pytanie do posiadaczek leżaczka Tiny Love: do leżaczka potrzebne są 3 baterie AAA i jedna C1. Czy ta C1 jest dostępna w PL? To zwykła R14?

No właśnie Kamcia google też mi podpowiedziało, że c1 to do telefonów :/ spróbuję z R14, może się włączy, ale trochę się martwię, bo jest napisane na stronie i w instrukcji "Leżaczek wymaga: do wibracji - 1 baterię C (1.5V)"

Dzisiaj kupiłam sobie do poczytania najnowszy numer "M jak Mama" i jest w nim garść ciekawych artykułów:

- jak wytrzymać w ciąży w gorące dni - coś dla nas :p
- o chustach - rodzaje, ceny, korzyści z noszenia w nich dzieci itd.
- jak ulżyć piersiom
- propozycje ćwiczeń dla ciężarnych
- o paciorkowcach
- jak walczyć z zaparciami
- o zmysłach dziecka w życiu płodowym
- rola taty :)

Ostatnia edycja:
SonySony i jak podoba Ci się książka "Pierwszy rok życia" - mam o ciąży tego samego autora i jak dla mnie bardzo przejrzysta. Zastanawiam się nad zakupem tej drugiej ;)
Joanna dzięki za info - jak tylko wyjdę z pracy, to lecę do TESCO, bo przy okazji szukania promocyjnych cen na artykuły dla Ktosia, wpadłam na płyn do spryskiwaczy - 5 L za całe 1,99 zł ;) - zapytałam się szefa brata czy nie chce do naszych firmowych busików i tak oto mam kupić aż 15 sztuk ;p No a przy okazji może uda mi się kupić gazetkę, bo po zakupach idę do doktorowej, co by mi Ktosia pomierzyła (a wiadomo jak to jest na poczekalni- gazetka będzie idealna) ;D

reklama
Tosienka, szczerze to jeszcze do niej nie zaglądnęłam, bo mam drugą książkę o ciąży i ją muszę przeczytać pierwszą.

Tak na szybko:
-ma ponad 700 stron:szok: i nie ma dużo obrazków:) więc jest co czytać
- jest w niej wszystko, nawet jak wybrać lekarza rodzinnego dla maleństwa
- każdy miesiąc dziecka opisany osobno ( co dziecko potrafi robić, co może cię niepokoić. itp.)
- pierwsza pomoc, reanimacja
- karmienie dziecka, ile co i jak
- co powinna jeść mama
- antykoncepcja
- choroby (objawy, leczenie i dieta w czasie choroby)

Ogólnie chyba wszystko napisali.

Dużo tego, szczegółowo opisane i konkretnie.

Niech się wypowie może ktoś kto ją przeczytał, ale czuję się pewniej mając ją pod ręką, bo w google można wszystko przeczytać. Myślę, że będę do niej często zaglądać w razie problemu. Wiadomo nie trzeba jej czytać od razu od a do z, tylko systematycznie ze wzrostem maleństwa.

Die a maż nie zazdrosny, że ty tak ten kojec tarmosisz w nocy :cool2: między nogami?? Po twoim opisie jeszcze bardziej czekam z niecierpliwością na podusię, może mi chłopa zastąpi :))

Ja znalazłam taki materac latexowo-kokosowy, rodzice kupują łóżeczko to w materac mogę więcej zainwestować :)
http://dino.sklep.pl/nowy/danpol-materac-sprezynowy-latexowokokosowy-140x70cm-lattex-p-8477.html

Ostatnia edycja:
Do góry