reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

reklama
Kamcia zainstalowałam Chroma i mi śmiga :p

O jakie fajne te śpiworki :) ja jeden zestaw pościeli na pewno będę miała, bo jest w zestawie z pościelą do łóżeczka.

Leżaczek został złożony przez męża i mam pytanie do posiadaczek leżaczka Tiny Love: do leżaczka potrzebne są 3 baterie AAA i jedna C1. Czy ta C1 jest dostępna w PL? To zwykła R14?

No właśnie Kamcia google też mi podpowiedziało, że c1 to do telefonów :/ spróbuję z R14, może się włączy, ale trochę się martwię, bo jest napisane na stronie i w instrukcji "Leżaczek wymaga: do wibracji - 1 baterię C (1.5V)"

Dzisiaj kupiłam sobie do poczytania najnowszy numer "M jak Mama" i jest w nim garść ciekawych artykułów:

- jak wytrzymać w ciąży w gorące dni - coś dla nas :p
- o chustach - rodzaje, ceny, korzyści z noszenia w nich dzieci itd.
- jak ulżyć piersiom
- propozycje ćwiczeń dla ciężarnych
- o paciorkowcach
- jak walczyć z zaparciami
- o zmysłach dziecka w życiu płodowym
- rola taty :)

Ostatnia edycja:
SonySony i jak podoba Ci się książka "Pierwszy rok życia" - mam o ciąży tego samego autora i jak dla mnie bardzo przejrzysta. Zastanawiam się nad zakupem tej drugiej ;)
Joanna dzięki za info - jak tylko wyjdę z pracy, to lecę do TESCO, bo przy okazji szukania promocyjnych cen na artykuły dla Ktosia, wpadłam na płyn do spryskiwaczy - 5 L za całe 1,99 zł ;) - zapytałam się szefa brata czy nie chce do naszych firmowych busików i tak oto mam kupić aż 15 sztuk ;p No a przy okazji może uda mi się kupić gazetkę, bo po zakupach idę do doktorowej, co by mi Ktosia pomierzyła (a wiadomo jak to jest na poczekalni- gazetka będzie idealna) ;D

reklama
Tosienka, szczerze to jeszcze do niej nie zaglądnęłam, bo mam drugą książkę o ciąży i ją muszę przeczytać pierwszą.

Tak na szybko:
-ma ponad 700 stron:szok: i nie ma dużo obrazków:) więc jest co czytać
- jest w niej wszystko, nawet jak wybrać lekarza rodzinnego dla maleństwa
- każdy miesiąc dziecka opisany osobno ( co dziecko potrafi robić, co może cię niepokoić. itp.)
- pierwsza pomoc, reanimacja
- karmienie dziecka, ile co i jak
- co powinna jeść mama
- antykoncepcja
- choroby (objawy, leczenie i dieta w czasie choroby)

Ogólnie chyba wszystko napisali.

Dużo tego, szczegółowo opisane i konkretnie.

Niech się wypowie może ktoś kto ją przeczytał, ale czuję się pewniej mając ją pod ręką, bo w google można wszystko przeczytać. Myślę, że będę do niej często zaglądać w razie problemu. Wiadomo nie trzeba jej czytać od razu od a do z, tylko systematycznie ze wzrostem maleństwa.

Die a maż nie zazdrosny, że ty tak ten kojec tarmosisz w nocy :cool2: między nogami?? Po twoim opisie jeszcze bardziej czekam z niecierpliwością na podusię, może mi chłopa zastąpi :))

Ja znalazłam taki materac latexowo-kokosowy, rodzice kupują łóżeczko to w materac mogę więcej zainwestować :)
http://dino.sklep.pl/nowy/danpol-materac-sprezynowy-latexowokokosowy-140x70cm-lattex-p-8477.html

Ostatnia edycja:
Do góry