reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

bosmanka no ja tez, dlatego te kupił tatuś :-D
pannacota a miałaś wybrane z endo?
aaa i ja tez czekam na opinie joanny o materacu, sledze ten temat Wasz bo w łóżeczko turystycznym będę wymieniać na kokos/grykę czy coś takiego:eek:

reklama
Właśnie, interesują mnie bardzo Wasze opinie na temat materacyka do łóżeczka. :) Moje posty już są gdzieś w głębi, więc by zaoszczędzić czasu na szukaniu, przytoczę fragmenty z nich:

Dziewczyny, zwłaszcza doświadczone mamy - jaki materacyk wybrać do łóżeczka dla maluszka? Może jakieś linki do sprawdzonych producentów? Mam książkę zredagowaną i napisaną przez lekarzy (profesorów i doktorów różnych specjalizacji), i dotarłam w niej do informacji, że nie wolno korzystać z używanego materacyka, bo zwiększa się ryzyko SIDS. :szok: Nie wiedziałam o tym i dobrze, że dotarłam do tego działu (przeglądając książkę na razie pobieżnie), bo inaczej pewnie bym skorzystała z materacyka po bratanku, a tak to tylko łóżeczko wezmę.

Zeskanowałam info z tej książki (Pierwsze 2 lata życia dziecka Medycyna Praktyczna MP OnLine - Pierwsze 2 lata życia dziecka) dla Was.

Zobacz załącznik 565391

Ja jednak na pewno kupię nowy materacyk. Ten bratanka wyglądał na naprawdę wysłużony, więc jak wyżej napisałam, nie będę ryzykować.
Jak to jest z tą gryką w materacyku? Tutaj znalazłam taką rewelację: KAFETERIA - Drogie mamy uważajcie na materace kokosowo-gryczane - Forum dla kobiet (...)

No i znalazłam propozycje:

* materac kokosowy - moim zdaniem i mamy jednak może być za twardy:

Materac Danpol kokosowy 120 x 60 cm | Pokoik dziecięcy \ Materace i prześcieradła Pokój dziecka \ Materace nie tylko dla dzieci | Sklep dla dzieci - Avent, Medela, Recaro, akcesoria dla niemowląt, wózki, laktator, wyprawka dla noworodka

* materac kokosowo-piankowy:

materac RADIR KOKOSOWO-PIANKOWY 120x60, Sklep internetowy smerfland.pl: artykuły dziecięce

* materac kokosowo-lateksowy (na razie mój faworyt):

Materac lateksowo – kokosowy BabyMat

Miałam dokończyć pracę mgr, ale nie - weszłam na forum zakupowe i 40 minut poleciało ;) Dodałam do ulubionych zestaw startowy z TT i czekam na opinię o ciuszkach z SELGROS. Tak patrząc po zdjęciach ciuchów to chyba większość mamy tu jednak chłopców ;)

Ostatnia edycja:
Szyszunia tak wybrałam kilka ciuszków z endo, ale typowo dziewczęcych. Zaryzykuję i poczekam. A może w międzyczasie śmignę do Poznania to sprawdzę czy w sklepie mają też promocje :D Ten link co ja wklejałam na allegro to właśnie ta niska cena mnie zastanawia. Bo 110zł z przesyłką za kokos-lateks (zazwyczaj powyżej 200 są...)? Obawiam się jakiegoś haczyka...

O matko, nie mam bladego pojecia o materacach:zawstydzona/y: nawet sie jeszcze nad tym nie zastanawialam. Mam zamiar uzywac tego samego co z pierworodnym. Jedynie go wyprac. No ale on juz dobre 3 lata lezy na poddaszu wiec tak naprawde to nie wiem w jakim jest stanie. Dopiero w lipcu zamierzam sie tam wybrac i poprzegladac co sie nadaje, a co nie.

reklama
Do góry