reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

deli słodkie bodziaki :D
bosmanka extra wózek !
joanna lol 20 zł dobr cena, jeżeli jeszcze mówisz ze wykonanie dobre i materiał też no to tylko pogratulować zakupu :)

ja kompletnie nie wiem jak będę ubierać dziecko zimą w domu, ostatniej zimy strasznie w domu marzłam i chorowałam 3 razy, stopni mieliśmy max 18-19, ale nad ranem spadało do 15-16 i kosa :( i nie dało się bardziej nagrzać (a jest centralne), nie wiem czy przez to że mieszkanie 20 lat nie grzane i na winklu, z wujkiem mamy jeden piec i u niego zawsze 5 stopni więcej, on w podkoszulku chodzi a my w swetrach :(, na tą zimę dokupuje grzejnik elektryczny na ścianę tak na wszelki wypadek i mam nadzieje że będzie cieplej :/

reklama
joanna_84 wiem o czym mowisz, my w mieszkaniu u A mamy nadal przeklety piec na wegiel wiec to jest dopiero masakra. Dlatego zastanawiamy sie nad jednym wyjsciem, i u Ciebie tez to podpowiem. Grzejnik elektryczny duzo pradu Ci zje a jak dogrzejesz to i tak cieplo szybko ucieknie. Mysleliscie moze o piecu badz malutkim piecyku akumulacyjnym? Zaklada sie taryfe nocna, drugi licznik i w godzinach 22-6 rano placi sie polowe ceny. My do elektrowni pojdziemy w czwartek sie o to dokladnie dowiedziec i bedziemy myslec o tym moze juz na ta zime chociaz ja z dzieckiem i tak ta zime bede u swoich rodzicow ale za rok to juz bankowo musi byc inne ogrzewanie.

Joanna, wykonanie naprawdę w dobrej jakości. Pościel w 100% bawełniana. Mam jeszcze drugą pościel niemowlęcą, drukowaną, ale sama jakość szycia to już nie to. Myślę, że dwa komplety wystarczą.

U nas też czasem chłodnawo, ale dodatkowo w te wakacje pokoik dziecięcy będzie okładany warstwą izolacyjną. Normalnie to musiałam dogrzewać go dodatkowym grzejnikiem. :/ Jeszcze Ci doradzę zakup nawilżacza powietrza dla maluszka. W zimę powietrze jest suche, dzieci (no i dorośli) niestety łapią szybciej infekcje. Mój bratanek jako jeszcze niemowlę bardzo się pochorował, bo było strasznie sucho w jego pokoju i pożyczał potem brat od nas nawilżacz. Problem z chorowaniem znikł. Tak piszę z doświadczenia rodzinnego. :)

Z mamą rozmawiałam na temat materaca do łóżeczka. Chyba kupimy ten lateksowo-kokosowy:
Materac lateksowo – kokosowy BabyMat
Drogi jest, ale z opisu wynika, że to dobry wyrób. Mama mówi, że połowę kosztów sfinansuje. :D

Kupiłam sobie książki fizjoterapeuty Zawitkowskiego - super facet jest! Byłam na jego wykładzie i teraz podczas warszawskich targów też będzie. On poleca grykę-pianka-kokos :)

Dziewczyny zostawić was na chwilkę i nawet wątku zakupowego nie idzie nadgonić

Bosmanka co za zakup. Gratuluje piękne kolory.

Ja zakupiłam spodnie - ogrodniczki i komplecik pół śpiochy + bluzka. Zdjęcia jak przyjdzie paczka :-).
Jutro jeszcze drugie spodnie i tyle ze spodni tzw. wyjściowych.

Ja wstępnie rozmawiałam z P i tez chyba kupimy lateksowy materacyk, ale to dopiero koniec września początek października.

ja juz tez po ustaleniach materacowych i plan jest taki ze najpierw kupujemy materac do wózka wiklinowego taki w kształcie jaja :p lateksowy z firmy traumeland za niecale 40 euro, lozeczko dostawne ma juz materacyk lateksowy , a jak bedziemy zmanieniac kosz i lozeczko doatwane na to wieksze kupily materaz lateksowy o wymiarach 70x140 - za 140 e.

reklama
Do góry