reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

deli słodkie bodziaki :D
bosmanka extra wózek !
joanna lol 20 zł dobr cena, jeżeli jeszcze mówisz ze wykonanie dobre i materiał też no to tylko pogratulować zakupu :)

ja kompletnie nie wiem jak będę ubierać dziecko zimą w domu, ostatniej zimy strasznie w domu marzłam i chorowałam 3 razy, stopni mieliśmy max 18-19, ale nad ranem spadało do 15-16 i kosa :( i nie dało się bardziej nagrzać (a jest centralne), nie wiem czy przez to że mieszkanie 20 lat nie grzane i na winklu, z wujkiem mamy jeden piec i u niego zawsze 5 stopni więcej, on w podkoszulku chodzi a my w swetrach :(, na tą zimę dokupuje grzejnik elektryczny na ścianę tak na wszelki wypadek i mam nadzieje że będzie cieplej :/

reklama
joanna_84 wiem o czym mowisz, my w mieszkaniu u A mamy nadal przeklety piec na wegiel wiec to jest dopiero masakra. Dlatego zastanawiamy sie nad jednym wyjsciem, i u Ciebie tez to podpowiem. Grzejnik elektryczny duzo pradu Ci zje a jak dogrzejesz to i tak cieplo szybko ucieknie. Mysleliscie moze o piecu badz malutkim piecyku akumulacyjnym? Zaklada sie taryfe nocna, drugi licznik i w godzinach 22-6 rano placi sie polowe ceny. My do elektrowni pojdziemy w czwartek sie o to dokladnie dowiedziec i bedziemy myslec o tym moze juz na ta zime chociaz ja z dzieckiem i tak ta zime bede u swoich rodzicow ale za rok to juz bankowo musi byc inne ogrzewanie.

Joanna, wykonanie naprawdę w dobrej jakości. Pościel w 100% bawełniana. Mam jeszcze drugą pościel niemowlęcą, drukowaną, ale sama jakość szycia to już nie to. Myślę, że dwa komplety wystarczą.

U nas też czasem chłodnawo, ale dodatkowo w te wakacje pokoik dziecięcy będzie okładany warstwą izolacyjną. Normalnie to musiałam dogrzewać go dodatkowym grzejnikiem. :/ Jeszcze Ci doradzę zakup nawilżacza powietrza dla maluszka. W zimę powietrze jest suche, dzieci (no i dorośli) niestety łapią szybciej infekcje. Mój bratanek jako jeszcze niemowlę bardzo się pochorował, bo było strasznie sucho w jego pokoju i pożyczał potem brat od nas nawilżacz. Problem z chorowaniem znikł. Tak piszę z doświadczenia rodzinnego. :)

Z mamą rozmawiałam na temat materaca do łóżeczka. Chyba kupimy ten lateksowo-kokosowy:
Materac lateksowo – kokosowy BabyMat
Drogi jest, ale z opisu wynika, że to dobry wyrób. Mama mówi, że połowę kosztów sfinansuje. :D

Kupiłam sobie książki fizjoterapeuty Zawitkowskiego - super facet jest! Byłam na jego wykładzie i teraz podczas warszawskich targów też będzie. On poleca grykę-pianka-kokos :)

Dziewczyny zostawić was na chwilkę i nawet wątku zakupowego nie idzie nadgonić

Bosmanka co za zakup. Gratuluje piękne kolory.

Ja zakupiłam spodnie - ogrodniczki i komplecik pół śpiochy + bluzka. Zdjęcia jak przyjdzie paczka :-).
Jutro jeszcze drugie spodnie i tyle ze spodni tzw. wyjściowych.

Ja wstępnie rozmawiałam z P i tez chyba kupimy lateksowy materacyk, ale to dopiero koniec września początek października.

ja juz tez po ustaleniach materacowych i plan jest taki ze najpierw kupujemy materac do wózka wiklinowego taki w kształcie jaja :p lateksowy z firmy traumeland za niecale 40 euro, lozeczko dostawne ma juz materacyk lateksowy , a jak bedziemy zmanieniac kosz i lozeczko doatwane na to wieksze kupily materaz lateksowy o wymiarach 70x140 - za 140 e.

reklama
Do góry