reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Landrynka niestety w Polsce większość matek ubiera dzieci tak jak napisałaś. Ja osobiście wolę jak jest mi zimno niż gorąco i tak starałam się Oliwię ubierać, by nie marzła, ale by też nie było jej za ciepło. Strasznie ciężko było na początku.
Do tego trafił mi się egzemplarz gdzie ubierałam się cieplej niż ją, bo ona ciepła w ogóle nie lubi, a ja kocham. Zobaczę jak synek będzie i mam nadzieję, ze też szybko się nauczę co lubi. Temperaturke w domu mamy 19-21 więc w sama raz dla dzieci :-).

reklama
No ten wątek to sie miło nadrabia, idzie szybko :) Pooglądałam sobie Wasze zakupione rzeczy - są piękne!!!
Ja zaszalałam, poleciałam po bandzie jak to się mówi... ;)

W piątek weszłam sobie na gumtree bo tak sobie przeglądam używane wózki. My mamy juz wybrany, taki który będziemy mieć na 100% (chriot cougar), ale stwierdziłam że na początek jednak lepsza zwykła gondolka. Kupowanie nowej po to aby potem po pól roku wydać znowu 4 tyś - jakoś mnie nie przekonywało. Dlatego podjęłam decyzję o kupnie używanego wóżka na początek i fotelik ten pierwszy też używany.

Myślałam, że akurat wózek będzie ostatnim zakupem, ale stało się inaczej... :)
Po prostu jak zobaczyłam - to musiałam go mieć! Znalazłam akurat w Łodzi (to było przeznaczenie) i po 20 minutach już byłam u Pani go oglądać. Wózek w bardzo dobrym stanie! Wiadomo jakieś tam lekkie obtarcia na stelażu, kółko do wymiany (pęknięta dętka i opona), ale materiały miękkie jak nowe!

Oto i mój wózek:
DSC_0947.jpgDSC_0942.jpgDSC_0938.jpgDSC_0949.jpg

Załączniki

• DSC_0947.jpg
    DSC_0947.jpg
    47,4 KB · Wyświetleń: 42
  • DSC_0942.jpg
    DSC_0942.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC_0938.jpg
    DSC_0938.jpg
    44,7 KB · Wyświetleń: 50
  • DSC_0949.jpg
    DSC_0949.jpg
    41,6 KB · Wyświetleń: 45
Bosmanko, wózek rewelacyjny! Piękne kolory. Też jestem za kupowaniem rzeczy używanych, jeśli są w idealnym stanie. Po prostu lubię zjeść ciastko i mieć ciastko - zaoszczędzić i być zadowoloną z jakości.

Dotarła dziś do mnie pościel do łóżeczka i wózka! Ręcznie szyta. :-) Jestem zachwycona jakością i wykonaniem! Jest mięciutka, milutka, w pięknych barwach. Do tego gratis dostałam szeleszczącą żabkę do ciućkania. :) Pościel do łóżeczka jest 3-elementowa - poszewki: kołderka i podusia, ochraniacz. Pościel do wózka już ma wkład. :) Rewelacja po prostu. Do tego ceny są niskie. Większą pościel zakupiłam po promocyjnej cenie 20 zł (normalna cena to 100 zł, ale i tak na ręczną robotę nie jest wysoka w porównaniu z pościelami u innych osób), a mniejsza do wózka/kołyski kosztuje 40 zł. Szyją też na zamówienie. :)

http://www.naszawyspaskarbow.republika.pl

Załączniki

• IMG_7190.jpg
    IMG_7190.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 40
joanna ile zapłaciłaś za ten komplet: poszewka na kołdre i podusie + ochraniacz? Ochraniacz wydaje się taki "flakowaty", cienki a jaki jest na zywo?

Bosmanka woooowwww super cara dla groszka kupiłaś:) Gratulacje.

joanna
fajna posciel. Super wzór.

Deli właśnie był problem taki ze ja uważałam ze dziecie przegrzewam. Ale jak tylko mamuska wchodziła co ty go tak wietrzysz. Weż go przykryj... i to samo ciotki i babki...

Tłumaczyły ze dziecie musi miec jedna warstwe wiecej niz ja.
Ja to w skrócie olewłam jak wychodziły...
Sama bym w bieliznie po domu biegała bo było mi goraco a co dopiero dziecie z body na to kaftanik i jeszcze bluza...
Masakra...

Ale teraz nie słucham sie nikogo... Oprucz P. Moze cos tam podpowiedziec. ale my tu sie neglizujemy. podkoszulki spodenki... bez skarpetek biegamy.
W zime grzalismy do 19 st. czasami bylo 17 w salonie a w sypialniach 19. było wystarczajaco. ( czasami nawet za goraco) Teraz w salonie mamy jakies 19-21 zalezy od pogody... a w sypialni po 21-23 wietrze non stop przed spaniem zeby zeszła temperatura.
Salon na parterze a sypialnie na pierszym pietrze mamy. Ogrzewanie juz dawno wyłączone.

joanna 20,- wow super :-) 100,- też nie dużo, ale jakoś nie podobają mi się ich propozycje a samej nie chce mi się wymyślać.

reklama
Są też inne handmade'owe propozycje u innych. :) Na Allegro u kogoś innego widziałam też takie fajne z sówkami, ale ceny zazwyczaj wysokie niestety. Jednak polecam Wam ręczne wykonanie obok fabrycznie szytych pościeli. To zawsze coś oryginalnego i solidnie uszytego. Moja mama też szyła ręcznie pościele i do dzisiaj służą. :)

Do góry