reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

reklama
Deli w Zabrzu byłam. Dosłyszałam, że dziś jeszcze maja dostawę, ale nie wiedzą co w niej przyjdzie, bo jakiś chłop się o podgrzewacze do butelek pytał. Były jeszcze chusty w promocji do karmienia.
Martocha śliczna torba, ale cena jak dla mnie za wysoka. Nie na moje progi.

Ostatnia edycja:
no ja mam super, bo praktycznie nic nie muszę kupować (szwagierka we wszystko mnie zaopatrzyla.. więc nawet mebelków nie kupuje;-)). Ubrankami to mnie chyba zasypie.. więc my chyba tylko kupimy tapetę..bo wózek mi firma kupuje:-p.
Ubranka zacznę kupować pewnie dopiero na 6+ jak dzidzia będzie wolniej rosła i trochę 'pochodzi' w kreacjach ;-)

Dal mojej deluszki :* DELI2.jpgDELI.jpg

Załączniki

• DELI2.jpg
    DELI2.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 30
  • DELI.jpg
    DELI.jpg
    35,3 KB · Wyświetleń: 29
Die supcio. Powiem wam, że czasami się zastanawiam ile rzeczy mi się przyda z tych co kupiłam. Czy coś pominęłam. To moje pierwsze dziecko i tak myślę, że i tak większość czasu będzie w domu, bo to zima więc po co mi tyle spodni. Przecież z początku to tylko pajacyki bedą i body. Czy mam rację??

Perle dziękuje ślicznie :*:*:*:

Sony ja na początek pajacyki na noc. W dzień dresik, pół śpiochy lub pajacyk.
Co do spodni wyjściowych to dwie pary wystarczą na początek, sweterek, bluza, ciepły kombinezon jeden z misia mam nadzieję, że polska jesień ciepłą będzie, a drugi zimowy wiem, ze dostanę.
Nie ukrywam, ze przy córki wariowałam bardziej, ale tak to chyba już jest przy pierwszym no i ona z sierpnia to potem mogłam przebierać dowoli. Teraz tylko to co się przyda, bo tak jak piszesz jesień zima i tak nie skorzystamy. Od wiosny zacznę ubierać przystojniaczka bardziej wyjściowo.

Jutro kończy mi się aukcja na spodnie dla chłopca jak wygram to się pochwalę, bo istne cudo jak dla mnie. Drugie kupie ogrodniczki i na tym koniec kupowania spodni.

reklama
Perle super bodziaki:)

Sony ja tez uwazałam ze pajac, bodziaki powinny do domu wystarczyć.
Ale jak znalazłam mozliwosc zakupienia wielkiej paki za grosze i tam jest 16 par spodni to kupilam. I masa podkoszulek.
Nie ma za to wielkiej ilosci pajaców albo bodziaków. Nie zabardzo chce dokupywać ale moze jeszcze pare szt gdzies za grosze znajde.

Steierdziłam ze młodego bede ubierac w podkoszulke, do tego bluza albo sweter skarpety i spodnie. Dersowych jest sporo wiec to na dzien.
A w nocy pajac... i otulacz... jak bedzie zimniej.

Tutaj dzieci sie nie przegrzewa. w zime biegaja bez skarpetek. z gołymi stopami.
Ja az taka radykalna nie bede ale dziecie bedzie miało zawsze czape i kaptur. Ale juz rajtek na zime nie załoze jak w polsce... bo mnie lekarz pogoni.

Matowi zakładałam spiochy na to spodnie i jeszcze bluze...
i obowiazkowo czape... do tego sparpety ciepłe albo buty...
wiec teraz musze zmienic moje nastawienie troche.

Do góry