reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

reklama
No zaznaczyłam, że jestem w ciąży, a i tak mnie nie zarejestrowało, bo daty porodu nie wpisałam, bo się nie da w przód. Jeszcze raz spróbuję.

Też będę chciała naturalnie karmić :), ale butelki czasem mogą okazać się potrzebne, chociażby właśnie dlatego, gdy zajdzie potrzeba karmienia maleństwa przez tatę albo dziadków. Podobają mi się te TT, może też wypróbuję. :) Smoczki wydają mi się najlepiej zbliżone do kształtu sutka.

A co do tych materacyków, o które się pytałam kilka postów wstecz, to korci mnie ten, ale ta cena, aj... Jednak ma atesty, nie uczula, nie zagrzybi się... Jednak poczekam na dalsze Wasze opinie. :) Coś wybierzemy wspólnymi siłami.

Materac lateksowo – kokosowy BabyMat

Deli ok poszło, coś musiałam wcześniej źle wpisać. Teraz ani nie otwarłam okna z terminem porodu:))
Wczoraj byłam w TKMAXX i tam były przecenione buteleczki z TT 2 za 29 zł.. Ja mam jedną z LOVI Medical + 150 ml za free. W smyku coś ponad 37 zł kosztuje.

deli sliczny ten kolorek :-)

Ja wstepnie myślałam o fioletowym i jedna ściana tapeta fiolet-biały-limonka i mąż mówił tak tak. A tu wczoraj "fioletowy-absolutnie! Będzie nas i dzidzię głowa bolała. To musi być spokojny kolor!" no i masz... Więc jest plan: tapeta niebieski/błękit/turkus-ecru-jasny beż i reszta ścian pomalowana na jasny beż (taki cafe latte).

A co do materacyków, to też pierwsze słyszę o tych używanych. Moja siostra używałam jednego dla obu synków. Ja dostanę od szwagra po ich synku, bo wyglada jak nówka.

I jeszcze mam jedną zagwózdkę. Od szwagra mam fotelik, który nie pasuje na stelaż mojego wózka. Wiecie, czasem wygodnie zapakować tylko stelaz do bagażnika i po sklepie czy do lekarza dzidzi w foteliku jest. I nie wiem teraz co robić czy olać tą wygodę czy kupić fotelik pasujący do wózka? Nie wiem jak często korzysta się z fotelika w taki sposób...

deli sliczny ten kolor- i palan pokoiku :)

osska- u ciebie etz sie zapowiada cudnie:) lubie fiolet i limonke:) ale turkus tez sliczny :) ciekawam na czym w koncu stanie

a propo's kącikow i pokoikow dzieciecyhc to moze (ale nie wiem czy nie za wczesnie) zalozymy oddzielny watek na to?? i z inspoiracjami i z naszymi pomyslami radami a na koniec z efektami :) bo kazdy amluch bedzie mla swoje krolestwo przeciez i trzeba bedzie sie pochwalic:)

kamcia ja tez kupilam wczoraj tt- tez zmaierzma karmic piersia- ale kupialm 2 butelki strtowe na wszelki wypadek- w tk maxx wlansie za 5 euro dwupak:p

joanna co do materacy...my sie chyba zdecydujemy na caly lateksowy...coprawda poki co do lozeczka dostawnego juz mamy materacyk w zestawie lateksowy wlansie- a do lozka tego wiekszego - ale to jeszcze nie teraz zamowimy chyba walsnie lateksowy. tutaj link do art, czym sie kierowac przy wyborze materaca :) Materac do łóżka dla dziecka: jaki wybrać? | SOSrodzice.pl
słyszlam ze dobre materace sa z takich firm jak hevea Nasze produkty | Fabryka Materaców Hevea | polski producent materaców i janpol Producent materacy Janpol - materace lateksowe
z polskich
z tego co patrzylam w niemczech lateksowe materace sa troche tansze niz w poslce raczej.

my sie chyba zdecydujemy na firme traumland- niemiecka marka ale w poslce tez dostepna podyslam linka http://www.traumeland.pl/index.htm - znam osobiscie te marke i moge ja z cala stanowczoscia polecic naprawde bardzo wysoka jakos spelniajaca wszelkie kryteria bezpieczenstwa

Ostatnia edycja:
Die wątek o pokoiku to raczej później, bo teraz to tylko plany, a tak naprawdę jeszcze czas by remontować.

Oska zapowiada się bardzo dobrze.

Sony a byłaś w Zabrzu w TK Maxx czy w Czeladzi?

reklama
Do góry