reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

reklama
No zaznaczyłam, że jestem w ciąży, a i tak mnie nie zarejestrowało, bo daty porodu nie wpisałam, bo się nie da w przód. Jeszcze raz spróbuję.

Też będę chciała naturalnie karmić :), ale butelki czasem mogą okazać się potrzebne, chociażby właśnie dlatego, gdy zajdzie potrzeba karmienia maleństwa przez tatę albo dziadków. Podobają mi się te TT, może też wypróbuję. :) Smoczki wydają mi się najlepiej zbliżone do kształtu sutka.

A co do tych materacyków, o które się pytałam kilka postów wstecz, to korci mnie ten, ale ta cena, aj... Jednak ma atesty, nie uczula, nie zagrzybi się... Jednak poczekam na dalsze Wasze opinie. :) Coś wybierzemy wspólnymi siłami.

Materac lateksowo – kokosowy BabyMat

Deli ok poszło, coś musiałam wcześniej źle wpisać. Teraz ani nie otwarłam okna z terminem porodu:))
Wczoraj byłam w TKMAXX i tam były przecenione buteleczki z TT 2 za 29 zł.. Ja mam jedną z LOVI Medical + 150 ml za free. W smyku coś ponad 37 zł kosztuje.

deli sliczny ten kolorek :-)

Ja wstepnie myślałam o fioletowym i jedna ściana tapeta fiolet-biały-limonka i mąż mówił tak tak. A tu wczoraj "fioletowy-absolutnie! Będzie nas i dzidzię głowa bolała. To musi być spokojny kolor!" no i masz... Więc jest plan: tapeta niebieski/błękit/turkus-ecru-jasny beż i reszta ścian pomalowana na jasny beż (taki cafe latte).

A co do materacyków, to też pierwsze słyszę o tych używanych. Moja siostra używałam jednego dla obu synków. Ja dostanę od szwagra po ich synku, bo wyglada jak nówka.

I jeszcze mam jedną zagwózdkę. Od szwagra mam fotelik, który nie pasuje na stelaż mojego wózka. Wiecie, czasem wygodnie zapakować tylko stelaz do bagażnika i po sklepie czy do lekarza dzidzi w foteliku jest. I nie wiem teraz co robić czy olać tą wygodę czy kupić fotelik pasujący do wózka? Nie wiem jak często korzysta się z fotelika w taki sposób...

deli sliczny ten kolor- i palan pokoiku :)

osska- u ciebie etz sie zapowiada cudnie:) lubie fiolet i limonke:) ale turkus tez sliczny :) ciekawam na czym w koncu stanie

a propo's kącikow i pokoikow dzieciecyhc to moze (ale nie wiem czy nie za wczesnie) zalozymy oddzielny watek na to?? i z inspoiracjami i z naszymi pomyslami radami a na koniec z efektami :) bo kazdy amluch bedzie mla swoje krolestwo przeciez i trzeba bedzie sie pochwalic:)

kamcia ja tez kupilam wczoraj tt- tez zmaierzma karmic piersia- ale kupialm 2 butelki strtowe na wszelki wypadek- w tk maxx wlansie za 5 euro dwupak:p

joanna co do materacy...my sie chyba zdecydujemy na caly lateksowy...coprawda poki co do lozeczka dostawnego juz mamy materacyk w zestawie lateksowy wlansie- a do lozka tego wiekszego - ale to jeszcze nie teraz zamowimy chyba walsnie lateksowy. tutaj link do art, czym sie kierowac przy wyborze materaca :) Materac do łóżka dla dziecka: jaki wybrać? | SOSrodzice.pl
słyszlam ze dobre materace sa z takich firm jak hevea Nasze produkty | Fabryka Materaców Hevea | polski producent materaców i janpol Producent materacy Janpol - materace lateksowe
z polskich
z tego co patrzylam w niemczech lateksowe materace sa troche tansze niz w poslce raczej.

my sie chyba zdecydujemy na firme traumland- niemiecka marka ale w poslce tez dostepna podyslam linka http://www.traumeland.pl/index.htm - znam osobiscie te marke i moge ja z cala stanowczoscia polecic naprawde bardzo wysoka jakos spelniajaca wszelkie kryteria bezpieczenstwa

Ostatnia edycja:
Die wątek o pokoiku to raczej później, bo teraz to tylko plany, a tak naprawdę jeszcze czas by remontować.

Oska zapowiada się bardzo dobrze.

Sony a byłaś w Zabrzu w TK Maxx czy w Czeladzi?

reklama
Do góry