reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

kamcia ja z olkiem uzywalam butelek aventu, a z zu tt. moje spostrzezenie jest takie, ze smoczek w tt jest bardziej miekki i lepiej imituje cyca, no i ksztalt smoka bardziej cycowy;-). sama tez zamierzam uzywac tt jesli beda potrzebne;-):-) moim zdaniem to naprawde super butelki

reklama
agnieszkaala ja tego rozka-kocyka jeszcze nie zamówiłam, ale zamówię raczej beżowy. Nie chcę wszystkiego niebieskiego dla synulka.

Dziewczyny, zwłaszcza doświadczone mamy - jaki materacyk wybrać do łóżeczka dla maluszka? Może jakieś linki do sprawdzonych producentów? Mam książkę zredagowaną i napisaną przez lekarzy (profesorów i doktorów różnych specjalizacji), i dotarłam w niej do informacji, że nie wolno korzystać z używanego materacyka, bo zwiększa się ryzyko SIDS. :szok: Nie wiedziałam o tym i dobrze, że dotarłam do tego działu (przeglądając książkę na razie pobieżnie), bo inaczej pewnie bym skorzystała z materacyka po bratanku, a tak to tylko łóżeczko wezmę.

Zeskanowałam info z tej książki (Pierwsze 2 lata życia dziecka Medycyna Praktyczna MP OnLine - Pierwsze 2 lata życia dziecka) dla Was.

Obraz (3).jpg

Załączniki

• Obraz (3).jpg
    Obraz (3).jpg
    55,8 KB · Wyświetleń: 41
Kamcia je jestem za TT :) Nie było problemów z nagłym przeskokiem z cycka na tą butelkę. Teraz mam te z Avent, siostra mi przysłała, ale nie wiem jak będą się sprawdzały (chociaż i tak nie chcę korzystać z butli).
Sony Sony super zakupy, i mało zapłacilaś.
Peknaszyszunia urocze bodziaki :)

Nam kurier przywiózł dziś paczkę :) Nowy fotel dla Neli Milano
Dziecko zareagowało następująco- ale on mi się nie podoba! Chciałam różowy.
Zamówiliśmy jej cały czarny :) Na szczęście usadowiła się w nim i stwierdziła, że jednak jej się podoba. Jest mega porządnie wykonany, cieszę się że go zamówiliśmy.

Joanna nie słyszałam o tym. Nela spała na gryczano-kokosowym i dla Tomka nie kupujemy nowego. Słyszałam że śmierć łóżeczkowa zdarza sie częściej, jak dziecko śpi z rodzicami.

Ostatnia edycja:
Szyszuniu, do mnie też przysłali taki zestaw, tylko jeszcze z dodatkowymi dwoma innymi produktami. :)

Ja jednak na pewno kupię nowy materacyk. Ten bratanka wyglądał na naprawdę wysłużony, więc jak wyżej napisałam, nie będę ryzykować.
Jak to jest z tą gryką w materacyku? Tutaj znalazłam taką rewelację: KAFETERIA - Drogie mamy uważajcie na materace kokosowo-gryczane - Forum dla kobiet

Może najlepszym rozwiązaniem będzie całkowicie kokosowy? Materac Danpol kokosowy 120 x 60 cm | Pokoik dziecięcy \ Materace i prześcieradła Pokój dziecka \ Materace nie tylko dla dzieci | Sklep dla dzieci - Avent, Medela, Recaro, akcesoria dla niemowląt, wózki, laktator, wyprawka dla noworodka

Widziałam też lateksowo-kokosowe, ale cena trochę powala z nóg... Materac lateksowo – kokosowy BabyMat - Ceneo.pl

reklama
Aaa propos tych darmowych próbek :) - napisałam mail ze swoim adresem do firmy Ziaja i przysłali mi próbki z Ziajki dla maluszka oraz folder z informacjami na temat całej serii, a także próbki bio olejków. Wy też spróbujcie. :)

Do góry