reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

kamcia ja z olkiem uzywalam butelek aventu, a z zu tt. moje spostrzezenie jest takie, ze smoczek w tt jest bardziej miekki i lepiej imituje cyca, no i ksztalt smoka bardziej cycowy;-). sama tez zamierzam uzywac tt jesli beda potrzebne;-):-) moim zdaniem to naprawde super butelki

reklama
agnieszkaala ja tego rozka-kocyka jeszcze nie zamówiłam, ale zamówię raczej beżowy. Nie chcę wszystkiego niebieskiego dla synulka.

Dziewczyny, zwłaszcza doświadczone mamy - jaki materacyk wybrać do łóżeczka dla maluszka? Może jakieś linki do sprawdzonych producentów? Mam książkę zredagowaną i napisaną przez lekarzy (profesorów i doktorów różnych specjalizacji), i dotarłam w niej do informacji, że nie wolno korzystać z używanego materacyka, bo zwiększa się ryzyko SIDS. :szok: Nie wiedziałam o tym i dobrze, że dotarłam do tego działu (przeglądając książkę na razie pobieżnie), bo inaczej pewnie bym skorzystała z materacyka po bratanku, a tak to tylko łóżeczko wezmę.

Zeskanowałam info z tej książki (Pierwsze 2 lata życia dziecka Medycyna Praktyczna MP OnLine - Pierwsze 2 lata życia dziecka) dla Was.

Obraz (3).jpg

Załączniki

• Obraz (3).jpg
    Obraz (3).jpg
    55,8 KB · Wyświetleń: 34
Kamcia je jestem za TT :) Nie było problemów z nagłym przeskokiem z cycka na tą butelkę. Teraz mam te z Avent, siostra mi przysłała, ale nie wiem jak będą się sprawdzały (chociaż i tak nie chcę korzystać z butli).
Sony Sony super zakupy, i mało zapłacilaś.
Peknaszyszunia urocze bodziaki :)

Nam kurier przywiózł dziś paczkę :) Nowy fotel dla Neli Milano
Dziecko zareagowało następująco- ale on mi się nie podoba! Chciałam różowy.
Zamówiliśmy jej cały czarny :) Na szczęście usadowiła się w nim i stwierdziła, że jednak jej się podoba. Jest mega porządnie wykonany, cieszę się że go zamówiliśmy.

Joanna nie słyszałam o tym. Nela spała na gryczano-kokosowym i dla Tomka nie kupujemy nowego. Słyszałam że śmierć łóżeczkowa zdarza sie częściej, jak dziecko śpi z rodzicami.

Ostatnia edycja:
Szyszuniu, do mnie też przysłali taki zestaw, tylko jeszcze z dodatkowymi dwoma innymi produktami. :)

Ja jednak na pewno kupię nowy materacyk. Ten bratanka wyglądał na naprawdę wysłużony, więc jak wyżej napisałam, nie będę ryzykować.
Jak to jest z tą gryką w materacyku? Tutaj znalazłam taką rewelację: KAFETERIA - Drogie mamy uważajcie na materace kokosowo-gryczane - Forum dla kobiet

Może najlepszym rozwiązaniem będzie całkowicie kokosowy? Materac Danpol kokosowy 120 x 60 cm | Pokoik dziecięcy \ Materace i prześcieradła Pokój dziecka \ Materace nie tylko dla dzieci | Sklep dla dzieci - Avent, Medela, Recaro, akcesoria dla niemowląt, wózki, laktator, wyprawka dla noworodka

Widziałam też lateksowo-kokosowe, ale cena trochę powala z nóg... Materac lateksowo – kokosowy BabyMat - Ceneo.pl

reklama
Aaa propos tych darmowych próbek :) - napisałam mail ze swoim adresem do firmy Ziaja i przysłali mi próbki z Ziajki dla maluszka oraz folder z informacjami na temat całej serii, a także próbki bio olejków. Wy też spróbujcie. :)

Do góry