reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Zakupy***

Agneskol mnie babka w sklepie z wózkami ostrzegała, że z ta budką od Jędrocha są jaja i często się psuje od nieumiejetnego spuszczania, wiesz, jak się nie wciska pałąka. Ale myślę, ze u ciebie nie z tym problem, może masz felerny egzemplarz ??? Mnie wpienia spadanie budki jak np zjeżdżam z krawężnika albo przejadę po jakiejś gałęzi, na resztę (oprócz wagi) nie narzekam, bo i resory na paskach są super i wysokie zawieszenie chroni od spalin no i w ogóle S. jest tam wygodnie. mam pecha, że mieszkam na 3 piętrze, może bedę zostawiać gondolę też w piwnicy, tylko sie cykam szczurów, żeby nie wskoczyły bleee ::) do drugiej dzidźki kupię jakiś lżejszy, choc to zalezy gdzie będziemy mieszkali, no i czy będę jeszcze z mężem - żarty żartami ale dużo się kłócimy co przyjemne nie jest, mam nadzieje, że się dotrzemy. dobra, zjeżdżam z tematu, bo tu smucę o mężu a to nie ten wątek. W razie czego pamciaw pomoże mi się rozwieść ;)

reklama
Witacje,
tez mamy Jedrocha i poki co jestesmy super zadowoleni z konstrukcji wozka. Tylko nie przewidzielismy, ze gondola moze nam sie stac tak szybko za mala dla Kubusia. Po prostu jest za krotka i moglaby byc jeszcze troche szersza.
Co do wagi to my nie mamy problemu, bo mozemy sobie pozwolic na pozostawiania wozka na dole w klatce, takze znosze z II pietra jedynia Kube.

Dziewczyny, a jak u Was wyglada sytuacja z fotelikami samochodowymi? My mamy maxi cosi model Cabrio do 13 kg i juz Kubus ma stopki na koncu siedziska. Wkrotce musimy juz myslec o nowym foteliku.

Pozdrawiam,
Agnieszka

joeey pisze:
zdanka i super masz, ze dostalas ;) ;D tylko sie cieszyc :)
Magi bardzo mi sie podoba, proste, funkcjonalne, takie eleganckie pomimo, ze plastikowe, szczegolnie odpowiada mi to w bezu ;D i koleczka sa, a to wazne ;D

joeey poczytałaś ????????????????????

Co do wóżków, to ja też zostawiam wózek na dole na klatce jak Agnesa. Znosze tylko Gabrysie. Młoda mieści się jeszcze w gondoli, chociaż też już za chwile bedzie do niej za długa. Mysle więc żeby zacząć używac spacerówki. Zwłaszcza, ze ostatnio coraz częściej jej sie nie podoba spacerek w gondli i piszczy. Konczymy więc spacerek na rączkach - wtedy jest ok.
Fotelik mam bebe comfort do 13 kg i też Gabrysi nogi po mału zaczynają wystawać, ale jeszcze nie myśłałam o zmianie.

Co do wózków to mam Polaka mały jeszcze w gondoli jeżdzi spokojnie ;D ciezki to on jest ale ja mam nim do pokonania dwa schody wiec luuuuz ;D

Fotelik jest jescze dla małego dobry ale dla mnie niewygodny bo juz mi cięzko nosic, mam juz nastepny taki na stałe do autka i chyba niedługo sie na niego przerzucę :D

Ja mam cały komplet bebe confort i powiem że gondoli już nie uzwam na wózek mam zapiętą spacerówkę bo się rozkłada do poziomu więc jest OK ale czasem zadrzy się że zapinam fotelik na wózek i tak jeździmy :) bo nie zauważyłam zeby mu nogi jakoś specjalnie wystawały ;D

ooo...widze ze o wozkach ;D
Ja mam wozek sojan i jestem super ekstra zadowolona... Jedyna jego wada jest wlasnie ciezar, ale za to jaki komfort jazdy ;D ;D ;D no i juz sie ciezarem nie przejmuje, bo w nowym mieskanku mam piwnice na poziomie parteru, wiec moge wjechac wozkiem bez zadnych schodkow ;D ;D ;D

aaa...i krzeselko Asiu fajowe ;D

a ja qrwa dalej bez wózka :o :o :o :o :o :o :o niby dzis miały byc na sklepie a jutro do odbioru zadzwonie tam przed 18 i się dowiem On mi sie juz sni po nocach :-[

ma któraś wózek firmy Emmaljunga? Bo ten tez mi się podoba

reklama
Asiu super krzesełko :) to trochę drogi interes ale chrzesnta Kacperka (moja siostra) zaoferowała się że kupi krzesełko albo kojec - nie mylić z łóżeczkiem turystycznym i nie wiem co lepiej kupić, jak myślicie???
Asiu czy to Twoje krzesełko można zmienić na stolik+ krzesełko w wersji poziomej???

Jesli chodzi o wózki, to my mamy MIKADO i jesteśmy baaaardzo zadowoleni !!! :) Jest na dużych pompowanych kołach i na paskach co było podstawą jego kupienia, poza tym od razu można zrobić spacerówkę a rączkę ma regulowaną i przekładaną tak, że w spacerówce możesz mieć dziecko przodem lub tyłem do siebie :) Jedyny jego minus to taki, ze jest trochę ciężki, ale nam to nie przeszkadza, bo i tak nie wnosimy go do domu tylko zostawiamy w piwnicy.

Do góry