reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Zakupy***

My chodzika nie kupujemy po pierwsze dlatego, że nie jest zalecany przez rehabilitantów, ortopedów itd a po drugie z oszczędności. ;)

Co do chodzenia to mamy mały problem, ponieważ Ingusia jak staje, a wstaje coraz częściej, prawą stópkę wywija do środka i staje jakby na zewnętrznej stronie. Oczywiście zaraz ją poprawiamy. Mam nadzieję, że nauczy się dobrze stać.

reklama
Hej jeśli chodzi o wózek chicco - to ja w ogóle jestem zwolenniczką wózków tej firmy, natomiast uważam, że ten przedni pałąk jest bardzo praktyczny i ja osobiście bym z niego nie zrezygnowała, ale to kwestia gustu i potrzeb.

Natalia - ja też uważam, że to n9ic wielkiego, tylko musicie ją poprawiać, żeby utrwalała właściwy schemat stawania, na razie Inga staje jak potrafi i jak jej wygodnie, ja będziecie ją poprawiać to taką postawę sobie utrwali jaką jej narzucicie.

Sorbek fajne mebelki a jakie sa kolory jeszcze ??? szkoda, ze Ada nie ma wlasnego pokoiku - chetnie bym zaszalala i pokupowala jej cosik - uwielbiam wystroje wnetrz jak Gocha, a tak pozostaje mi wyzywac sie na ciuszkach bo z urzadzaniem musze poczekac  :(

buciki koniecznie z usztywnieniem na kostce, i tym zginaniem, co pisala Gocha  ;) chyba Bartek najlepszy ??? ja poczekam jak Ada zacznie chodzic i napewno kupie, nie wyobrazam jej sobie w domu butach, bamboszkach - tylko na bosaka lata - ewentualnie rajstopki czy skarpetki, a takie dekoracyjne butki typu adidaski czy papucie ubieram jej na wyjscia i to tez dopiero ostatnio bo cale lato byla na wyjsciach na bosaka latala lub czasem w skarpetkach  :)

bartys a wiec nie inwestuj w chodzik - lepiej tego pchacza kup co ma Ziemzia - jest super i dluzej posluzy  ;) Ada miala chodzik w Anglii - usiedziala w nim 10 min i juz chciala wychodzic  ::)

a chicco wozki sa the best ;D ale ja osobiscie wlasnie palak potzrebuje - tzn Ada go potrzebuje :laugh:

ja też nie wyobrażam sobie wózka bez pałąka

Joeey ja też buciki tylko na wyjścia nakładam (które po kilku sekundach są zdejmowane przez pewne ciekawskie dziecię - chyba tylko Super Glue by pomógł). a latem też zazwyczaj bose stópki lub w chłodniejsze dni skarpetki

Dla mnie palak w wozku tez jest bardzo wazny.

A butki na razie nosimy tylko "na wyjscia" jako uzupelnienie stroju. ale niedługo trzeba będzie wyposażyć Gabrynię w fachowe buty do chodzenia.

Czy mógł by mi ktoś wytłumaczyć przydatność i rolę takiego pałąka ??? Julka siedziała w takim wózku a pałąk służył jej do podnoszenia się.

reklama
Do góry