reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Zakupy***

Agnesa no jas też tak myślę, że z tą waga to jest trochę głupie, ale to chyba dlatego, że zakłada się, że dziecko 9 -cio kilowe juz pewnie siedzi itd. Kamil jeszcze sam nie siedzi, ale głowę juz dawno trzyma sztywno, no a ta pozycja jego jak jedzie przodem jest według mnie w porządku. Myślisz, że nie powinien jeszcze jeździć przodem skoro sam nie siedzi ???

reklama
znalazlam w necie wlasnie taki jeden model..oto on..dzoecko jest jako dodatek i mi nieznane..:D :D ;D

8.jpg

Kupujecie swoim dzieciaczkom kojce? My się zdecydowaliśmy na taki: http://www.allegro.pl/item109910618_kojec_nowy_na_gwarancji_w_super_niskiej_cenie.html

Kolor pomarańczowy. Jak Wam się podoba? Myślicie, że się przyda?

A jeszcze powiedzcie mi czy kupujecie już spacerówki? My się właśnie przymierzamy do Chicco Ponee xs taki jak tu http://www.allegro.pl/item111378077_wozek_chicco_ponee_xs_nowy_wys_0_zl_6_kolorow.html tylko że one teraz kosztują w sklepie 439 zł. Są bardzo lekkie bo ważą tylko 5,8 kg i świetnie się je prowadzi. Jeszcze nie przeglądałam poprzednich postów, może już coś pisałyście o spacerówkach (pamiętam ;) tylko że Kamila kupowała spacerówkę).

Natalia ale narobilas mi ochoty na ten kojec - sliczny jest !
prosze mi sie szybko o kojcach tu wypowiedziec !
chodzika nie chce, ale pewnie, ze na godzinke dziennie to Julce nie zaszkodzi ;)

a ile jeszcze dzieci sie beda na macie eduk. bawily ??? moze opyle mate i kupie zamiast niej kojec - wszystkie graty (czyt:zabawki) moze bylyby w jednym miejscu ??? ;) bo ja mam problem z miejscem w domu dlatego pytam...

Kojca nie kupuję (brak miejsca w mieszkaniu)

Spacerówke kupimy, ale chyba dopiero na wiosne (teraz i zime przejeździ w tym co mamy, a mamy wózek firmy Baby Merc - głeboko-spacerowy). Ciężki jest jak cholera, no ale cóż taki kupiliśmy i musi nam służyć.

Fotelik sam. zmienimy prawdopodobnie w sierpniu przed urlopowym wyjazdem (w górach stołowych, sowich będziemy leniuchować).

No i zabawki musze pokupować. w Smyku są fajne zabawki dźwiękowe (motylek, żółwik - 18 melodyjek)
Ma któraś takie zabawki??
I lalke taką mieciutką (gumową, dużą chcemy kupić) Ostatnio Nisia sie bawiła taką bardzo fajna (nie naszą).

Ja zauwazylam ze Hania najlepiej sie bawi cudzymi zabawkami i teraz robie tak ,ze daje jej kilka zabawek potem przez kilka dni daje jej inne i sie cieszy jak je widzi jakby byly nowe.

Natalia jest przesliczny bardzo mi się podoba

my mamy pozyczony kojec troche brzydszy ale darowanemu ...... :p ;) :laugh: :laugh: :laugh: a poza tym szkoda mi kaski trochę bo to na kilka m-cy jak już dziecko na nózkach chodzi to za chiny w tym podobno nie chce siedzieć :p
Ale narazie bardzo nam się przydaje
Mamy o taki tylko kolorki inne

00.jpg

reklama
A jesli chodzi o fotelik to Pamciu my tez mamy pozyczony ten mały i jak już pisałam mamy za krótkie pasy i musieliśmy zapinać go przodem więc był niebezpieczny zatem przed wyjazdem nad morze zmieniliśmy na ten od 9 kg - przechyla się i jest wygodny zreszta Maja już siedzi więc mam nadzieję że jej wygodnie

dziewczyny z tymi 9 kg to słyszałam ale pewna nie jestem że podobno dziecko ma już wtedy silniejszy kręgosłup i dlatego taka waga ale jak waża ok 8 to myślę żę też jest dobrze - u nas nie ma róznicy w tym mniiejszym i tak jeżdziła przodem, ten jest na pewno bezpieczniejszy

Do góry