reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Zakupy***

Joeey moi znajomi dwojke dzieci w swoim krzeselku wychowali, kazde po 2 i pol roku. Bo krzeselko przeciez dziecko musi miec do jedzenia. Nie posadzisz malego szkraba na zwyklym krzesle. Nawet jak juz z doroslego stolu je. A jedzenia biegajac po domu to u nas na pewno nie bedzie, niech Lenka wie do czego stol sluzy.... ;)

Ana teraz wyjezdzam na Mazury ale jak wroce to na bank dam Ci ten telefon. Czyli w przyszlym tygodniu. Albo mam pomysl - na necie znajdz numer do serwisu chicco. Wlasnie tam podobno zamawia sie tapicerki.

No a my juz zakup zrobilismy - Peg perego primma pappa diner - nazwa przydluga.. Kolor niebieski z misiem, kaczuszka i pieskiem.

I pewnie ze dziecku to obojetne w czym siedzi, ale mi nie! :) chociaz tak do konca bym sie z tym nie zgodzila ze dziecku obojetne bo jednak dziecko tez czlowiek i czuje ze w jednym mu wygodniej a w innym nie. Ale pomijajac to to przeciez cokolwiek dla naszych dzieci kupujemy poki co to nie dlatego ze naszym dzieciom sie podoba a dlatego ze my to chcemy. I dokladnie tak jest w przypadku krzeselka. :)

reklama
Pamcia sliczne to krzeselko ale ta cena ::) ja mam o polowe tansze ;)

dziewczyny czy mozecie mi polecic jakas zabaweczke taka zeby grala rozne melodyjki zeby sobie dziecko samo naciskalo ??? w maire mala zeby se do lozeczka zmiescila. Bo Oskar jak sie dorwie do guzikow od karuzelki to nie ma konca jego zabawy a tam mamy tylko 4 przyciski wiec chcialabym mu troche ta zabawe urozmaicic ;D zapodajcie jakis pomysl ???

Gaba moze ten piesek Fisher Price ??? jest swietny !
Pamciu piekne to krzeselko ! i kolorek wybralas najladniejszy ;)

Witam!!
Nad zmiana fotelika już myślimy (planujemy w sierpniu zakupić)
W tej chwili mamy Deltima Grillo (0 - 13 kg) Nisi juz nóżki wystają, także na dłuższą trasę się nie nadaję.
Planujemy kupić fotelik również Deltima - Mały podróżnik (9 - 36 kg) duża rozpietość w kilogramach, ale i fotelik jest trójfunkcyjny. Jest montowany na stelażu dzięki któremu można go ustawić w pozycji półleżącej, pozycja siedząca oraz po zdemontowaniu zostaje sama podkładka dla większego brzdąca. Kosztuje około 400,-

A krzesełko też planujemy zakupić. Prawdopodobnie kupimy drewniane (bo tańsze), z możliwościa zrobienia z niego krzesełka i stoliczka. Klupś, Drewex - te firmy biorę pod uwagę - myślę, że do 200,- kupię.
Pozdrawiam
Dorota z WeroNisią

Krzesełka.............. hm....... teraz oglądam te plastikowe, są super. Może i takie kupic a NIE drewniane. Juz sama nie wiem.

Do fotelika sam. jestem przekonana, że Deltim Mały podróżnik, a z krzesełkiem troszke się zkręciłam.

Zabawki: właśnie drogie dziewczyny, polecajcie jakieś. Trzeba mądre zabawki kupywać, aby dziecię się bawiło a przy tym rozwijało.

Pozdrawiam

Gabi, a moze muzyczny ocean?? Juz kiedys byl temat ocenu walkowany, my mamy i jestem zadowolona ;) poki co Oliwcia uruchamia go glownie noziami, wywija i kopie go i ma radoche ;) gra rozne melodyjki i mryga ;)

Nad zmiana fotelika sie jeszcze nie zastanawialam, bo nie jezdzimy duzo z Oliwcia, poza tym ona jest drobna i ma jeszcze duzo miejsca w starym.

Biartys, ja widzialam wlasnie te krzeselka w sklepie i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu kosztowaly tam 399 zl!!! Bylam w szoku naprawde jak moze byc az taka roznica w cenie. Ja wybralam wariant bezowy, w sklepach widzialam niebieskie. Juz mamy upitolone od obiadku i desrkow szeleczki, musze wziac sie za czyszczenie ;)

Wczoraj przyszla hustawka nareszcie. Pomijam, ze ksiazeczki nie wyslali bo nie mieli na stanie i dosla osobno nie wiem kiedy...a hustawka ok, choc kolorystyka mnie na poczatku deczko rozczarowala ;) ale zabawka fajna jest, Oliwci sie podoba to najwazniejsze ;)

Jesli chodzi o zabawki to podoba mi sie takie cos: http://www.allegro.pl/item106801248_fisher_price_dinozaur_muzyczny_z_kulami_od_ss_24h.html ale na razie wyluzuje, i jeszcze takie klocki: http://www.allegro.pl/item107023939_zyrafa_pelna_klockow_fisher_price.html

Tak poza tym to nie wiem, ostatnio Oliwka swietnie sie bawi zwykla kolorowa dmuchana pilka plazowa ;) a najchetniej wpyla gumowe pieski z kapieli ;) a w ogole najbardziej ja raduja nie zabawki typu tasiemki, szeleczki, sciereczki, badamka ktora mozna pozuc ;) Dzieci wiedza lepiej co jest fajne, heh ;)

hehe dzieki dziewczyny  cosik musze wybrac  ;D

a odnosnie fotelikow zobaczcie jaki fajny  ;) maja tez inne zwierzatka zyrafke i lewka o ile mnie skleroza nie myli

27524932_1.jpg

My mamy maxi cosi priori juz je wklejałam tu z 1000 razy ;) :laugh: :laugh: :laugh: to pewnie wiecie i Maja juz w nim jeżdzi. A powód to przede wszystkim dlatego że mamy za krótkie pacy żeby to mniejsze tyłem zapinac i zapinaliśmy przodem więc nie spełniało swojej funkcji i jak nad morze pojedziemy to bym się bała. Maja już siedzi i waży pewnie ponad 8 kg więc myslę że może już w nim siedzieć a przechyla sie też to nie ma problemu - i na pewno bezpieczniej :laugh: :laugh: :laugh:

Pamciu
- jesli o mnie chodzi to nie uważam że dziecu obojetne w czym siedzi i tak jak już pisałam mnie to własnie Peg Perego podobało się bardziej - dla mnie to nie ma zbytniej różnicy miedzy tym co my mamy ale szczerze mówić jak by było mie stać to czemu nie ;) :laugh: :laugh: :laugh: Przecież wiele rzeczy które kupujemy są droższe bo ładniejsze a mogły by być tańsze - ale tak jak piszesz kupujemy je m.in. dla siebie aby nam się podobało :laugh: :laugh: :laugh:

aOla ten drugi - nie obraź się jest straszny :p :-[ :-[ :-[ - za to ten pierwszy podoba mi się bardzo :laugh: :laugh: :laugh:

A zyrafka super ;D ;D ;D

reklama
Do góry