reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Zakupy***

Didi, slodkie te buciki, ale to sa juz takie odpowiednie do chodzenia dla dziecka, czy raczej sa bardziej dla rodzica niz dla dziecka ;) My mamy sandalki, ktore sa bardziej dla mnie niz dla Kubusia :) Ale sa tak slodkie, ze nie potrafie wziac go na spacer w samych skarpetkach, bo jakos wydaje mi sie niekompletnie ubrany. No a adidaski to juz sa dla mnie i dla niego, bo ladne i cieple - zakladam je gdy jest chlodniej na dworze. Ale na jednych i drugich bucikach mam napisane, ze nie sa odpowiednie do chodzenia.

Co do chodzenia dzieci, to mam kolezanke, ktora ma coreczke niecale 2 miesiace starsza od mojego Kuby - czyli ma niecale 7 miesiecy, a juz od pewnie 2 tygodni przytrzymujac sie czegos wstaje sama na nogi, nie trzeba jej przy tym w ogole pomagac :) Tym samym juz raczkuje na calego :) Jeszcze dobrze nie siedzi sama, a chodzic juz chce :) Jest naprawde niesamowita! Ale jest ona bardzo malenka, wazy zaledwie 6,5kg. Tylko ze jej mama jest bardzo mala, a tata tez do wielkoludow nie zalicza sie. No i mama troche z nia cwiczyla, bo miala asymetrie, wiec moze tym przyspieszyla jej rozwoj psychoruchowy.

Pozdrawiam, Agnieszka

reklama
Wiola nie..wydaje mi sie ze nie..chociaz jeszcze mu nie bede ubierala bo on nie umie stawiac calej stopy..ale papcie sa tylko o rozmiar wieksze niz powinny..kupilan najpierw 18 ale byly takie akurat i wymienialam na wieksze..:0..wiec tak za miesiac juz mlody bedzie je mial na nogach nawet jak nie bedzie jeszcze chodzil..:)

Kurcze didi a Zawitkowski mowil,ze takie buty to koszmarki dla dziecka.ze stopa powinna byc bardziej swobodna.Ale skoro to ortpedyczne to chyba dobre beda. ::) ::)

Moim zdaniem też za wcześnie na takie usztywnione buty, przecież stopa dziecka sie ksztaltuje a Ty juz ją chcesz bucikiem ograniczać i to nie jakimś tam szmaciakiem tylko takim sztywnym no zresztą nie wiem nie mam doświadczenia w tym względzie ale ja bym nie zakładała ::) ::) ;)

Moim zdaniem takie buciki są dobre ale na później jak dziecko już samo chodzi. Rozmawiałam ostatnio z koleżanką której synek zaczyna chodzić, chodzi już przy meblach ale jeszcze boi się puścić, no i ona się martwiła, że krzywo stawia stópki ale lekarka jej powiedziała, że nie ma się czym martwić, bo dziecko dopiero zaczyna stawiać pierwsze kroki i zabardzo nie wie co ze stópkami robic, jak ma je ustawić, powiedziała, że dziecko samo nauczy się dobrze stawiać stópki ale wszystko w swoim czasie, dlatego najlepiej jak w domu chodzi w samych skarpetkach najlepiej antypoślizgowych :) a buciki ortopedyczne zakłada się dopieo później jak dziecko ma jakąś wadę. No i rzeczywiście jak byłam ostatnio u koleżanki to jej synek sam stawia już ładnie stópki a chodzi właśnie w skarpetkach, wtedy jest mu najwygodniej :)

Agnesa fajny ten tambutyn :) i po raz kolejny okazuje się, ze czasami coś fajnego można kupić taniej w supermarkecie niż na allegro :)

A to są zabaweczki, które Kacperek dostał od babci i cioci już na Dzień Dziecka: :)
bączek - jak go naciśniesz to pociąg jeździ w koło :)
bczek6uy.jpg

motylek - przy ciągnięciu za sznurek ruszają mu sie skrzydełka, w środku latają kwiatuszki, świeci się odwłok i gra muzyczka :)
motylek4xw.jpg

reklama
Świetne zabawki - moja dziecinka jeszcze nie dostała prezentów, chyba czas pojechać na zakupy ;) Ten tamburyn jest niezły a Auchan mam bliziutko.

Tylko musze chyba wybierać takie o mniejszych gabarytach bo pokoik już dość zagracony ::)

Do góry