reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :-)

Karolla ty już masz córcię ubraną, na najbliższe lata widzę. A szafy juz dokupiłaś ;). super ubranka.

Kira pokąz co to takiego bo ja też pierwszy raz słyszę.

reklama
Dziewczynki kupujecie kombinezony a raczej śpiworki zimowe??? Jak tak to na jaki rozmiar bo ja nie wiem czy 62 czy 68 kupic hmmm.Poradźcie

Magduska ze spiworekim to jest tak, że większości nie włożysz do fotelika samochodowego - tylko nieliczne maja specjalne otworki. Ja mam kombinezon na 62, ale dość duża rozmiarówka. Mam nadzieje, że wystarzcy.

Dzięki Karola, będę się więc rozglądać za kombinezonem ale z tym rozmiarem to boję się, że 62 za mały będzie

Ja po ostatniej wizycie wiem że moja Olcia mała nie bedzie szybko na wadze przybiera wiec moge sie
przygotować na dzidzię ok 4kg tak mi gin mówiła, długa tez raczej bedzie bo wymiary nóżek wyprzedzają reszte ciałka o 12dni wiec kupie na 68 tylko jak pisze Karola rozmiar rozmiarowi nierówny w H&M mają zawyżone wiec u nich 68=62 prawie.

karola7 pisze:
Karolla ty już masz córcię ubraną, na najbliższe lata widzę. A szafy juz dokupiłaś ;). super ubranka.

otóż jeszcze nie mam komody z szufladami w grudniu chcemy kupić póki co mieszcze wszystko w szafie w pokoiku małej
ale miejsca robi sie coraz mniej ... :)

Magduska ja radzila bym 68 sama tez takie ciuszki kupuje...i kombinezonik najlepiej taki z otworkami na buciki wtedy dluzej maluszek ponosi go....swoje zdanie oparlam na doswiadczeniu mojej kolezanki sierpniowki (3 malucha urodzia)
buziaki

Dzięki wielkie Myfa:) Myślę, że tak właśnie zrobię tym bardziej, że dzidzia pewnie mała nie będzie a przecież na spacerek dopiero po paru tygodniach wyjdziemy więc pewnie już się wyciągnie. Ja sama jak się urodziłam miałam 58 cm. Moja siostra 62:)

Wczoraj byłam odebrać mój pierścionek od jubilera, bo trzeba go było pomniejszyć i pierwszy raz wlazłam do sklepu z rzeczmi dla maluchów. I zgłupiałam, wszystkio śliczne, mięciusie i przytulaśne. Aż by się chciało mieć pięcioraczki ;D ;D ;D Skromnie kupiłam tylko maleńkie, białe skarpetki, ale cieszyłam się jak łaaa!!! :p : :laugh: :laugh: Dzisiaj dam je Piotrkowi, ciekawe jaką zrobi minę.
On to jest chyba strasznie przerażony, że to takie maleństwo. Jak poczuł kopnika, to od razu zbladł i zabrał rękę z brzuszka, bo sie bał "że zepsuje" ;D, a do wanny to już nie pamiętam kiedy ze mną wszedł, bo mówi, że za mała i że coś mi jeszcze zrobi :p

reklama
Oj do wanny - już prawie zapomniałam. Niestety kupilismy jakąś dziwnie wąska, więc do końca ciąży nawet nie damy rady razem tak wejść :(. Ledwo sama sie mieszcze ;) :laugh:.

Do góry