reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :-)

reklama
No a dzisiaj mamusia kupiła mi w sklepie dla ciężarnych piekny oliwkowy polarek z kieszonka na brzuszku - i to za całe 15 zł. Bo podobno fason z zeszlego roku :laugh:. No a jeszcze dokupilam sobie spodnie - tylko chyba jednk troszke za duże :(

Mika, ja nawet miałam przyjemność nim jeździć u rodziców w sklepie :)

Hmm... powiem szczerze, że prowadzi się całkiem nieźle.. tylko, że ten, którym jeździłam SKRZYPIAŁ. No i nie wiem, czy to wada fabryczna, czy też może po prostu trafił się uszkodzony w serii. Ale prowadzi się nieźle, i zly nie jest, gdyby nie to skrzypienie.. :)

Wczoraj bylismy w Swiecie Dziecka, ogladalismy wozeczki i rozmawialismy ze sprzedawca. Mamy trzy typy:
- Graco Quattro Deluxe (wazy ok. 14 kg, ma male skretne koleczka ktore mozna blokowac, sprzedawca mowil ze gdyby nie gondolka to bylaby to typowa spacerowka - dla maluszka lepsze sa duze kolka bo nie trzepie tak bardzo na wybojach, ma twarde zawieszenie, a kolezanka ktora uzywa tego wozka narzeka ze w spacerowce zagłówek ustawia sie albo na lezaco albo prawie pionowo, niby ma 4 poziomy regulacji ale brakuje czegos posredniego).
- Deltim Voyager 005 lub Easy (waga ok. 14 kg, duze pompowane kolka, sprzedawca mowil ze jedyne co sie psuje to sprezyna przy koleczkach i ze mozna to samemu naprawic)

A na roczne dziecko podobno i tak trzeba kupic zwykla, lekka spacerowke i nie ma o czym mowic, bo jak nam przyjdzie pojezdzic 15-kilogramowym wozkiem + dziecko+ zakupy to po roku bedziemy mialy dosc :)

Mutsy jest sliczny ale wazy podobno 20 kg!!!

Założyłam dzisiaj rajtuzy ciażowe ;D pamietacie jak wyglądały rajstopy dla dziewczynek kiedyś? Takie dwa grube szwy były na pupie
wiec w moich rajstopkach są takie dwa szwy tylko że to jest teraz kieszeń na brzusio ależ to wygląda hi hi mogłabym je chyba na głowe
sobie naciagnąc sa takie duze ale wygodne no i brzusia nie uciskają ! Polecam na jesienne chłody!

Cena to ok 15zł gatta 20den !

Ach Myfa pończochy sa sexy ja ostatnio na przyjazd mężusia nałożyłam ale tylko dlatego że rajstop jeszcze nei miałam
ale on był happy! ;D

No to ja też się pochwalę kupiliśmy wczoraj dla dzidzi :
- pampersy "pampers' i "happy"
- 10 pieluch tetrowych ale jeszcze dokupię 10 bo się na pewno przydadzą,
- grzechotkę do wózka - tak mi sie podobała, nie mogłam się oprzeć,
- gruszkę do noska.

A dla mamusi majtki ciazowe na brzuszek bo coś mi ostatnio w niego zimno - mam nadzieję że dam radę w nich chodizć ;D

Jak mi się przypomni co jeszcze to napiszę bo skleroza u mnie góruje ;D

reklama
Wow no to Rybka niezłe zakupy juz takei poważne ja tez pleluchy tetrowe kupie i chce tez flanelowe zakupic bo sa chyba milsze w dotyku!
No ciekawe kiedy mojego meza wyciagne do sklepów mebelki zamowie w grudniu i wtedy bedzie szalenstwo! ;)

Do góry