reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :-)

A sama, sama , Dytek :-)
Nieskromnie naposze, ze na zywo jeszcze fajniej sie prezentuje :-)
A zmobilozowalo mnie to, ze lozko mamy wielkie i nigdzie nie bylo gotowych narzut takiej wielkosci, wiec.... kupial material, zaplanowalam i zabralam sie do roboty :-)
Kiedys jeszcze malowalam, ale..... zwalam na brak czasu ;-)
Dziekuje, Madziu :-) Sama jestem z siebie dumna :-) Zwlaszcza jak zobaczylam zachwyt w oczach obdarowanego, a potem inspektora w postaci mojej mamy :-)
A ja najbardziej dla odmiany lubie prosiaczka (moze nie jako postac, ale gadzet).

reklama
Psia kostka, biję się o lampkę na allegro. Ale nie wygram, bo czuję, że ona osiągnie niebotyczną cenę, tak sie napalili

804127729fq.jpg

szkoda, podobała mi się. Kupię chyba jednak świecącego Tygryska.

Dziewczyny, jaki rozmiar ciuszkow kupujecie 56(8) czy 62?
Moze ktoras z was wie na ile mniej wiecej moze starczyc taki rozmiar, bo nie wiem ile ciuszkow kupowac, zeby nie przesadzic.
A niestety nikt mi zadnych ciuszkow nie sprezentowal i wszystko musze kupowac sama.

Aha, jaki proszek jest najlepszy dla ubranek maluszka, wiem ze jes Bobas, Lovella i jeszczejeden(tylko nazwa mi teraz uciekla)

Mika ja mam chyba z 3 komplety na 52, i troche 56 oraz 62 te najmniejsze 52 to może w ogóle nie beda pasowac
na moje gigantyczne dziecko ale one są z H&M wiec troche zawyżone, ubranka średnio na 4 tyg wystarczą to zależy
ile dziecko je i jak rośnie moze być nawet 6 tyg ale chyba nie dłużej ;)

co do proszków kupiłam Jelpa do białch i kolorów ale który jest naj tego nie wiem ....

Dzieki Karolla, bo zupelnie nie wiedzialam ile wszystkiego kupic.
Do szpitala potrzebuje 3 spiochy i 3 koszulki/kaftaniki, no i pozniej cos na wyjscie.
No, ale jesli przyjdziemy do domku, to przeciez nie bede od razu prala.
Nie wiem, ale moze 5-6 gor i dolow starczy. Bo jesli bobas pochodzi w tym tylko m-c to czekaja mnie spore wydatki.

Ja też nie wiem, który proszek najlepszy. Wyprałam wszystko w płynie Lovela i mogę to wąchać godzinami. Autentycznie pachnie niemowlęciem :) :) :). Ubranka do rozm. 62 niektórym starczają do 6 tygodnie. Zależy, jak szybko dzidziuś rośnie. Ja wezmę do szpitalai na 56 i na 62, bo nie wiem jaki słonik się mi wykluje. Ocenię po USG w przyszłym tygodniu :). I jeden dresik na 50cm, ale z H&M, a jak już Karolla pisała, oni mają dziwne rozmiary. Tak samo zresztą jak Cocodrillo- mam pajacyka na 68 a wygląda jak na roczne dziecko :)

Właśnie wszedłem do domku obładowany zakupami dużego kalibru. Wszystkie ciuszki i akcesoria już mamy tylko brakowało nam wózka, łóżeczka i tyvch większych rzeczy. Dzisiaj wszystkie te rzeczy przywiozłem do domku. Dopiero dzisiaj poczułem to coś, tą radość. jednak cudownie jest patrzeć na to wszystko i o czekiwać na ukochane maleństwo. Powoli zaczynam rozmyślać i czekać na naszą dzidzie.
Odnośnie zakupów to człowiek chce kjupić wszystko co mu sie podoba, co wpadnie w oko. Zdecydowałem się jednak kupić zabawki z Basią, ale to juz po urodzeniu Michała.
Pozdrawiam przyszłe mamy i tatusiów.
P.S. teraz ide jesć a potem szkolenie z obsługio wózka i składanie łóżeczka.

reklama
a ja jestem wodnik i uwielbiam niebieski! :) coś mi się tylko poprzestawiało w tej ciąży i ostatnio nawet dopuszczam zielony kolorek którego wcześniej nie trawiłam :)

a co do bajkowych postaci to uwielbiam najbardziej tygryska puchatkowego
Pooh-Tiger-w150.jpg
tiger_anim.gif

i małego simbę z króla lwa
simba.gif
lionking.gif
;)

wszystkie ciuszki wyprałam w mleczku lovela :) fajnie pachnie :)

Do góry