reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :-)

karola7 pisze:
No to ja juz mam oraiwe wszystko do torby  :laugh:.  Najbardziej rozbawiły mnie majtki jednorazowe, które mi przysłali z allegro - to są stringi (no prawie).  Super będe w nich wyglądać  ;) :laugh:  No i jeszcze ta mega pielucha do nich.  :laugh:
A co do proszków to z Matim używałam Lovelli i pieknie pachnialo.  a teraz kipłam Jelpa i właśnie wyciągnęłam rzeczy z pralki - jakoś nie bardzo mi ten zapach odpowiada.  Więc chyba nastepnym razem Lovella, chociaż sporo droższa.
Karola to właśnie ta seksowna bielizna hehehe :)

reklama
ja własnie testuję Lovelę i płyn do płukania Cocolino Sensitive - poleciła mi takie zestawienie koleżanka, która już pranie bejbisowych ciuszków i pieluszek ma za sobą :) kończy sie pranie wiec dam Wam znac co i jak :)

Kurczę, ja wszystko wyprałam w Jelpie, zapach mi nie przeszkadza ale jakieś to wszystko szorstkie... Koleżanka mówiła mi że na początek - tak pierwsze dwa tygodnie - nie powinno się dawać żadnych płynów do płukania, bo mogą uczulić malucha. Ale jak pomyślę, że noworodka mam wycierać szorstkim ręcznikiem, to wcale mi się to nie podoba...

Ja wyprałam w Loveli i dodałam lenoru dla dzieci polecam wszystko pachnie i jest miękkie. :) :) :) :) Mąż właśnie skończył składać łóżeczko jest takie słodziutkie :) Już wszystko gotowe teraz czekamy

Właśnie widziałam dzisiaj w sklepie proszek i płyn lovela hmm ja musze i tak skończyć Jelpa mam do kolorów i białych ale
już wiecej nie kupie :( a co do leveli co lepsze? Płyn czy proszek?

Ja mam płyn, proszku nie próbowałam, ale jak jeszcze bede miała siłę dźwigac siaty przed zwolnieniem to kupię w Akpolu i proszek. Mleczko bardzo łatwo sie wypłukuje i bosko pachnie :).

Madzia pieluchy ręcznie?????? Nie dałabym rady - w zyciu. Ja na ręczne pranie zostawilam tylko sweterki, wełniane skarpetki i capeczkę i szaliczek (te grube, na spacerek). W poniedziałek druga pralka prania ubranek. No i zostana tylko pieluchy, poszewki i kołdra z poduchą. No i tylko!!!! to wszystko poprasować.

karola7 pisze:
Madzia pieluchy ręcznie??????  Nie dałabym rady - w zyciu.  Ja na ręczne pranie zostawilam tylko sweterki, wełniane skarpetki i capeczkę i szaliczek (te grube, na spacerek).  W poniedziałek druga pralka prania ubranek.  No i zostana tylko pieluchy, poszewki i kołdra z poduchą.  No i tylko!!!! to wszystko poprasować. 

Ha, bo ja taka chwilowo nadgorliwa matka jestem ;). Chcę synkowi wynagrodzić, że nie siedzimy sobie spokojnie w donku i nie odpoczywamy jak powinniśmy już od 3 mcy tylko zasuwamy jak dzikie osiołki :laugh:. Wszystko w łapkach wyprałam, a mało nie było. Przy okazji odkryłam, że pieluchy trzeba prasować kiedy są jeszcze wilgotne, bo na sucho to już nie jest takie fajowe. Pocieszę się troszkę, popiorę i szybciutko po porodzie mi to przejdzie :). I się z praleczką przeprosimy...

reklama
ja tez teraz zaczelam prac i powiem wam,ze uzywam lenoru albo cocolino ale normalne przy malym tez tak bylo i nie narzekalam .Ja juz wiem ,ze moja siostra (bedzie rodzic w maju) bedzie miala chlopczyka i juz posortowalam rzeczy mojego starszego sloneczka dla niej i sie przestraszylam, bo juz mam malo rzeczy dla mojego drugiego od rozmiaru 74 zaczely sie ciemne rzeczy i z nadrukami jak samolot i autka , atego przeciez nie zaloze naszej ksiezniczce. Dzisiaj mezus przywiozl kolyske i jest przecudna. pozdrawiam

Do góry