reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :-)

Kira nasze stare mieszkanko było na niebiesko. Tzn jeden pokój (bo tylko tyle tam było). Wszystko, łącznie z wykładzina, lampkami, zasłonami, sofą i obrusem. Nawet doniczki niebieskie. No kuchnia była żółta, żeby nie bylo zbyt monotonnie. no i teraz te wszystkie niebieskie dodatki zostały przeniesione do nowego mieszkanka. Tylko ściany na kolorek miodowy (wg producenta farby) pomalowalismy.

reklama
U mnie też jeszcze niedawno było prawie wszystko na niebiesko :-) a teraz mi przeszło i wolę beżowe kolorki :-) A pokoik zrobiliśmy na zółto ale narzuta na łózko szyje się niebieska!!
Dziś byłam u mamy i już uszyła sukieneczkę dla małej :-) a sama mi mówiła żebym nic nie kupowała hehe bo nie wiadomo co się urodzi :-) Oh te mamy hihihi .A pokażę sukieneczkę później bo jeszcze mama szyje do niej kapelusik :-)

Ja mam w domu wlasciwie prawie wszystko na niebiesko :-) Kuchnia na granatowo z jasnymi mebelkami, pokoj malej turkusowy, sypialnia taka jasniutko lawendowa z granatowymi meblami. Tylko duzy pokoj na zolto, ale cala reszta juz jest ofcourse niebieska i granatowa.
a teraz kolej na moje foteczki, bo moje kochanie odszukalo mi zaginiony programik.
Najpierw cos, dla tych, ktora moga powiedziec:
dsc002804th.jpg

oraz cala ekipe:
dsc002794og.jpg

czyli ciuszki :-) (prosiaczka kiedys juz samego pokazywalam)
dsc002817uo.jpg

oraz drobiazgi, ktore moze nie sa potrzebne, ale ciesza oczy
dsc002821ta.jpg

oraz zestaw sweterkow:
dsc002847je.jpg

a taki prezent dostalo na swieta moje kochanie. Narzuta na lozeczko wykonana wlasnorecznie w zimowe poranki :-) Zajelo mi troche czasu, ale bardzo mnie cieszy
dsc002878fg.jpg

Madzia S na łóżeczko nie narzekaj bo jest OK, a przybornik- REWELKA.

Ja też z pod znaku bliżniaka- i zgadzam się niebieski bardzo lubię i pościel dla dzidzi oraz ochraniacz oczywiście jest niebieski (mimo, że to jest dziewczynak  ;D). Ubrań niebieskich zbytnio nie noszę, bo mi jakoś nie do twarzy, ale cały czas oglądam i przymierzam się aby kupić cos niebieskiego. Zwykle jednak , po przymiarce, odkładam i kupuję róż lub zieleń, itd.  ;D

Kira, sama zrobiłaś tę narzutę ? Bardzo mi się podoba.

Aż mi trochę wstyd (takie piękności robicie), umiem troszkę szyć, ale jestem za leniwa- albo na pocieszenie, brak mi czasu, hahaha.

reklama
No no Kira i ty też masz takie zdolności do szycia kurcze laseczki jesteście niesamowite! Ja chociaż raczek to też kubusia uwielbiam
i małej kupiłam ciuszki kubusiowe ;)

Do góry