reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :-)

patriotyczne to bedzie jak dostanie kazda matka polka a nie tylko ta wybrana wstyd normalnie .... Ukraina preznacza 5 tysiakow na kazde dziecko a jest biedniejsza....poza tym co to za polityka zeby dzieci rodzily sie tylko w najubozszych rodzinach? wiadomo ze tysiac to jest kropla w morzu wydatkow w wychowaniu maluszka, ale jak juz pisalam niestety wiem kto przychodzi m.in po zasilki do opieki spolecznej.... mamusie na jabolka ech....rece opadaja...

reklama
A ja znowu dostałam po Oskarku torbę ciuszków, piękne ogrodniczki z kubusiem puchatkiem i masę bluzeczek
hmmm tylko ze składowaniem mam już problem i to nie mały!

A co do glosowania w senacie to jutro mają zdecydowac czy przedłużą urlop macierzynski do 19 tyg to chyba
projekt rzadowy jest ;) zobaczymy co z tego bedzie !

Myfa masz rację. Przychodzą tez takie, które w rzeczywistości maja nadmiar kaski, ale w papierach nic. A tu człowiek uczciwie zarabia takie kokosy, że nawet na ten tysiączek sie nie załapie (bo norma przekroczona o 10zł)

Moim zdaniem to "becikowe" powinno być dla wszystkich, ewentualnie jeśli wydzielać jakimś grupom to powinno być przyznane osobom z pierwszego progu podatkowego

Ja uważam że jak dawać to wszystkim bo becikowe to pomoc państwa w polityce prorodzinnej a konkretnie ma zachęcić społeczeństwo do większego przyrostu naturalnego. ;D Tak węic powinny je dostać wszystkie kobiety i te gdzie dochód na członka rodziny jest 0 zł i te gdzie jest 10 000 zł BO WSZYSTKIE DZIECI SĄ RÓWNE - A TO NIE JEST ZASIŁEK Z OPIEKI SPOŁECZNEJ a dla najuboższych niech lepiej zwiększy zasiłek a nie gównianą kasę dają co nawet na pieluchy nie starczy. :-[ :-[

Jeśli przejdzie dla najbiedniejszych wyższe - to jeszcze raz się okarze, że nie warto w tym kraju być uczciwym i najlepiej pracować na czarno żeby dochód obniżyć ewentualnie kombinować i zaniżać zarobki :mad:

K...wa mać nie będę oglądała TV i tego co rząd wyczynia bo cholera mnie bierze. Fajnie, ze przedłużą macierzyński ale co, to tam gdzie dochód na osobę będzie poniżej 504 zł a matka pracuje to dostanie 1000 zł i jeszcze 3 tyg. dłuższy macierzyński. Czyli wniosek się nasówa taki, że na papierze najlepiej mieć minimalne zarobki to się skorzysta z obu pomocy prorodzinnej!!!! No zaczynam żałować, że pracuję w samorządzie bo tak może u prywaciarza bym się dogadała WRRRRR. :-[ :-[ :-[ :-[
Boshe co za kraj dla "wybrańców" a najlepiej klepać biedę i rodzić dzieci co rok prorok!!!!!!!!!

reklama
Do góry