reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :-)

Klara spokojnie dobrze mieć wszystko przyszykowane w razie co ale miejmy nadzieję że malenstwu nie bedzie się jeszcze spieszyć
i potowarzyszy naszym maluchom w brzusiu ! ;)

reklama
ja mam taki sam plan - co do prania i torby :) jeszcze musze dokupic kilka drobiazgów - bardziej dla mnie.Powinnam zdążyć ze wszystkim na czas.W sobotę odbieramy materayacyk - przycięty do odpowiedniej wielkości łóżeczka dla Antosi :) Bo 29 lat temu były nietypowe ;)

Ja juz mam praktycznie wszystko co najwazniejsze.We wtorek bylismy na
zakupach:ciuszki,materacyk,wanienka,kocyki....cale szczescie ze dostalismy
wózek i łóżeczko,bo ceny są porażające.
Zdjęcia zrobie po nowyn roku,bo pożyczylismy aparat.

Blond kołyska cudna :)

pochwalę się tym co moja mama zrobiła dla wnusia:
bialy%20komplecik.jpg

bezowy%20komplecik.jpg

a to łóżeczko, które jakoś udało nam się złożyć i wpasować w te nasze ciasne kąty ;) :
%b3%f3%bfeczko.jpg

ja też piorę ciuszki po świętach i torbę spakuję w połowie stycznia :)

a ja jade z torba na wigilie ech....poza tym popralam wszytsko jeszcze tylko z 40 pieluch do prasoania mam ale czekam na deske do prasowania bo sie zakicham prasujac to na wersalce ;-)
Misia łożeczko i wogole ciuszki i caly pokoik fajniusie :-)

DZIEWCZYNKI DZIEKUJE ZA KOMPLEMENTY DLA KOLYSKI ONA MA ROZMIARY NORMALNEJ KOLYSKI

JESLI CHODZI O PIENIADZE W NIEMCZECH TO:
DOSTAJE SIE JEDNORAZOWO OD UBEZBIECZENIA ZDEROWOTNEGO
POZNIEJ OD URODZENIA DO POLROKU PO DOSTAJESZ CO MIESIAC 307 euro OD POLROKU ZALEZY ILE KTO ZARABIA BEDA TROSZKE SKROCONE
OPROCZ TEGO CO MIESIAC 154 euro KINDERGELD AZ DO OSIEMNASTEGO ROKU ZYCIA

PRAWDA JEST TEZ TO; ZE JAK SIE NIE MA PRACY ALBO MA SIE MALO PIENIEDZY TO PANSTWO PLACI ZA MIESZKANIE ITP.

ALE NAPRAWDE JESLI CHODZI O DZIECI TO ONI TUTAJ BARDZIEJ DBAJA JAK U NAS W POLSCE

reklama
I mimo tego zobacz blond jak malo niemek się decyduje na dziecko. a u nas dostajesz 40 zl co miesiąc i to w zależności od zarobków. kurcze ale polityka kiedy ten nasz rząd otworzy oczy

Do góry