reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :-)

A my mamy niby te zmywalne i nic. Jak zabrudzenie niewielkie i nowe to owszem można, ale jak już troszkę dłużej na ścianie będzie to ni jak sie tego pozbyć.

reklama
A nawet jak to nowe zabrudzenie się zmyje, to pod światło się trochę odznacza (tak jakby lekko zatłuszczone)- przynajmniej po tych grubszych zabrudzeniach, np. po kredkach

A ja tylko plam po soku porzeczkowym nie mogłam zmyć, więc pomalowałam całą ścianę, na ciemniejszy kolor - oczywiście zielony groszek. Kilkakrotnie, żeby po większym szorowaniu została jakaś warstwa farby na ścianie.
W przedpokoju jest najgorzej, bo wszyscy się opierają łapkami, żeby zdjąć czy założyć buty (głupi zwyczaj, nie wiem skąd się wszyscy tego uczą? Tylko ja tak nie mam i czuję się przez to jak odmieniec jakiś). Ale nawet te tłuste paluchy, bez problemu zmywam wilgotną gąbeczką.
Może po prostu mało intensywnie użytkujemy nasze mieszkanko i nie mamy jeszcze takich zabrudzeń jakie powstają przy dzieciach. Zobaczymy za jakiś roczek czy nadal będę trzymała się swojej wersji, że farby Duluxa są najlepsze na świecie.

Dynia ale ja też mam farby Duluxa- ciemny żółty: jak pościeraliśmy kredki to pozostał ślad-niby na pierwszy rzut oka niewidoczny, ale pod światło tak.

No więc właśnie, moje ściany nie miały jeszcze do czynienia z małym artystą plastykiem :laugh: :laugh: :laugh: ja tylko ślady obecności much i zwłoki komarów ze ścian zmywam i te nieszczęsne paluchy w przedpokoju a te zmywają się bez uszczerbku dla farby.
A ten kolorem ciemny żółty to się może "słoneczny pocałunek" nazywa?

"Sloneczny pocalunek" Dynia jak to ladnie brzmi żartuję bo też się skusilam na tą farbkę jak coś się zabrudzi to zmywam lub maluję zabrudzenie po wyschnięciu nic nie widać.

Misia ja też bylam w KORONIE ażeby w końcu sprawdzić ten wózek jak dziala. A co do chicco to wiem że są to wózki nie dla jednego dziecka. Następnym też posluży.  :) :) :)
spacerówka jest bardzo wygodna dla malucha i starszego dziecka

Czy znane są wam niemieckie wózki marki knorr? Pani w sklepie bardzo zachwalała :) spacerówka z glębokim wkładem kosztuje niewiele ponad tysiąc, wzory są ładne i trwałe. No i co najważniejsze to to, że wózek jest bardzo lekki mimo iż na dmuchanych kołach.

reklama
Do góry