reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :-)

reklama
Madzia, dresik bombowy :-)
To wtargiwanie na pieterka to widzialam raz w wykonaniu kumpeli. Ona mieszkala na czwartym pietrze. Syncia niosla w wozku, pod wozkiem zakupy, a druga reka prowadzila corcie (byla jeszcze na tyle mala, ze wymagala pomocy). Nie wiem, jak ona to robila, bo ja przy takiej konfiguracji zjechalabym na pysku przy probie wejscia na pierwszy schodek ;-)

Kira, mnie nie martwi sama ilość rzeczy do wtargania, tylko ich waga. Wózki, które podnosiłam (te dobre) ważyły lekko 20 kg. A aluminiowego raczej nie chcę, bo się boję, że rama się złamie. Teleportacja jest jedynym wyjściem :)

Madzia dresik cudo.
Ja targałam już wózek w prawdzie tylko na 1 pietro. Ale zawsze z Matim najpierw, wózek na dole. A potem biegiem po wózeczek. Jakoś się udawało i nie zniknął. Ale po zakupki to już zawsze z kimś wychodziłam. Teraz na szczęście parter, no i domofon. Więc spokojnie.
Myślę, że może jacyś pomocni sasiedzi się znajdą, chociażby do popilnowania wózka, czy zakupów. :laugh:

Dzisiaj zaszalałam, chyba pod wpływem Magduski i Madzi, bo się napatrzyłam na te ich cudowne rzeczy :) Żałuję tylko że nie będę mogła mieć takiej super wanienki jak Rybka bo po prostu nie mamy gdzie jej trzymać...

Dzisiaj zrobiłam zakupki w h&m i w auchan :p

to beżowy komplecik z h&m rozmiar 50:
komplecikhm.jpg

tutaj spodnie dresy z auchan + koszulka z aniołkiem h&m (zestaw na 6 miesięcy)
aniolek.jpg

tutaj słodziutkie skarpeteczki z wyprzedaży za 2 zł ;):
skarpeteczki.jpg

no i 2 żółciutkie energetyczne koszulki na 6 miesięcy hyhy, nie mogłam się oprzeć:
koszulki.jpg

reklama
Wiesz co Misia, ja tez kupiłam te dresiki w rozmiarze 50, bo nie mam doświadczenia po prostu, ale teraz sie boję, że będa za małe. We wszystkich sklepach internetowych ubranka dla noworodków zaczynają się od rozmiaru 56. A jak wzięłam do ręki w H&M pajacyk w rozmiarze 56 to mi się wydał taki wielki. A nic pośredniedo między 50 a 56 nie ma. Dziwne to jest. A, i dzisiaj buszowałam w sklepie (internetowym oczywiście, bo przy moim trybie życia to w weekend jak nie mam zajęć nawet się z domu nie ruszam :)) - www.hindianka.pl. Bardzo mi sie podobało, w porządku ceny, taniej niz w innych, całą wyprawkę sobie mogę skompletować i jeszcze nabyć koszulki do karmienia. Niebieskie oczywiście, bo ja wszystko niebieskie zbieram :) Strasznie mi się podobało okrycie kąpielowe z kapturkiem. Frotte. I jeszcze toto:

bellvitvaniebieski6lh.jpg

mało sie nie zesikałam z radości, a teraz bardzo o to łatwo :laugh:

Do góry