reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:):)

A ja bylam wczoraj u lekarza i pani doktor oznajmiła mi, że do listopada raczej nie dociągnę. Skróciła mi się szyjka i trochę zmiękła. Dzidziuś mocno prze na dół. Więc ja już raczej wszystko mam. Kołyskę trzeba złożyć, pościel wyprać, uporządkować komodę i czekać...

reklama
Chciałabym też usłyszeć, że do listopada nie dociągnę :-) Jednak jak leków mi pani doktor nie odstawi wcześniej, to może się okazać, że faktycznie dzidzia przyjdzie na świat dopiero w grudniu :-( No nic, dzisiaj idę do lekarza to się dowiem może czegoś.

No hej dziewczyny :) to chyba moj pierwszy post tutaj wiec jestem z Plocka i od lutego czekam na mojego Arturka kochanego:p. Pierwszy termin to 12 listopada ale teraz to juz raczej 25 pazdziernika wiec coraz blizej i coraz bardziej sie skraca, zobacze co teraz lekarz mi powie jak bede na USG. ja zaczelam wszystko dla maluszka kupowac dopiero w tym miesiacu gdyz mialam ciaze zagrozona i mnostwo problemow z nia, tak wiec by nie zapeszac nic sie nie kupowalo. teraz mam juz wozek i mnustwo ubranek, a dzisiaj wybieram sie z mamą moją do sklepu po rozne rozniaste kosmetyki dla Arta i ogólnie porozglądać sie :) teraz biore fenoterol na podtrzymanie dlatego wiem ze nie urodze, ale jak odstawie to juz bede chyba siedziec w domu i sie bac ze juz zaraz moze sie zaczac :p

Pozdrawiam was serdecznie:)

Witamy nową koleżankę!!
Trzymam kciuki za "donoszenie" :) Niezależnie od tego czy urodzisz w październiku, czy w listopadzie-zaglądaj do nas!
Kobitki, ja bym jednak nie czekala z zakupami na przysłowiową ostatnią chwilę. same wiecie, że nie wiadomo, kiedy przyjdzie nam rodzić, a nie każdy chłop, mama, czy przyjaciel sprosta naszym oczekiwaniom co do kupna rozmaitości dla naszych pociech.
Odwiezdiła mnie dzisij holenderska koleżanka i zdziwiona pytała, dlaczego mam ochraniacz na łózku dla dziecka. Wg tutejszych reguł może się przytulic buzią i udusić. Muszę przyznać, że słyszałam to o poduszce, bądź kołderce, ale w życiu o ochraniaczu na szczebelki. Kurcze, dziecko musiałoby jak glonojad się przyssać, a to chyba nie jest możlwie, szczególnie podczas pierwszych tygodni. Co Wy na to? Macie zdanie na temat poduszek, kołderek i innych??

a jeszcze sie Wam pochwale na dodatek ze bylam na zakupach i mam juz lozeczko i posciel jasno niebieska taka przesliczna i oliwke mydelka i pampersy pierwsze i kocyki... moj maluch bedzie caly na niebiesko wszystko ma w niebieskich kolorach :) to teraz siedze i tylko sie podniecam tymi wszystkimi nowosciami ale to chyba normalne i napewno kazda z Was tez tak miala :) Pozdrawiam serdecznie!!!

Czarna witaj! MAsz racje z tym "podniecaniem" ja kazda jedna rzecz w raczkach po 10 razy mialam i sie przygladalam i wyobraznia mi dzialala jak to sobie dzidzie ubieram albo jak to sobie dzidzia w tym wyglada :)
Pola a co to za bzdety? mowisz o bumperze- poduszeczce przyczepianej na okolo lozeczka takiej ze sznureczkami? jesli tam to w stanach bez tego do lozeczka dzidzi nie klada.... ach i jeszcze mowia ze materac musi byc wielkosci lozeczka i ze szczelina pomiedzy nie moze byc wieksza niz szerokosc 2 palcow.
wiecie.... ja mam 68 dni i wcale bym sie nie obrazila jesli mala zdecyduje ze chce na ten piekny swiat ze 2-3 tygodnie wczesniej. podobno sex w poznej ciazy pomaga wczesnemu rozwiazaniu :D

Witaj Czarna Mamba ( moja MAma pochodzi z okolic Plocka, strasznie podoba mi sie to miasto ). Zakupy dla bobaska to faktycznie przyjemnosc, czlowiek przestaje myslec o sobie.

Pola nie czytalam nigdzie statystyk, zeby smiertelnosc bobasow wzrosla w zwiazku ze stosowaniem ochraniacza na lozeczko :-) , nie dajmy sie zwariowac. Masz racje musialby sie totalnie przyssac. Rownie dobrze moze sobie zarzucic kolderke na glowe wierzgajac nogami i tez sie udusic. Apeluje polozmy dziecie na golym materacu:tak:

reklama
Cynamonka i Monika- i to rozumiem. Właśnie, nie dajmy się zwariować :)
Monika, mi z jednaj strony podoba się, ba, nawet marzy, żeby córka urodziła się 22. Ja właśnie dziś mam urodziny :) Tez 22, tylko 09. :)
A z drugiej strony, trochę wcześniej,.,,kuszące...
Cholera, Ty masz jeszcze ochote na sex?? zazdroszczę, znaczy w imieniu mojego męża. Ja się czuję jak słonica, jęczę (bynajmniej nie z rozkoszy) i wcale nie czuje się sexi...
POnoć masowanie brodawek, czy tez drażnienie sutków powoduje skurcze macicy. Myslę, że spróbuje jak się tylko zacznie poród żeby go przyspieszyć. O, mam myśl-możeby tak użyć odciągacza do pokarmu... ;)

Do góry