reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:):)

Monika a masz jakies pozycjie bo mi sie bardzo chce ale bardzo tez mi jest nie wygodnie nie moge znalezc sobie miejsca na chwile dluzej juz nie mowiac o ruszaniu sie i zadyszce wiec dzis sie wscieklam ale doszlam do tego co i jak trzeba zrobic zeby poszlo szybko:laugh2: ale Ptysiek polamany wstal tak go powykrecalam ..teraz sie smieje ale po sie poplakalam i jak tu babie dogodzic juz zaczynam siebie traktowac"nie powaznie".!!;-)

reklama
Przeleciałam troszkę na łapu capu wątki więc Pola spóźnione ale gorące jak nasze wrześniowe słońce życzenia do których również się dołączam :-) cmok cmok. A wracając do tematu wątku dokupiłam sobie jeszcze jeden stanik laktacyjny bo z doswiadczenia wiem ze 1,2 nie wystarczą. Nawet niedrogo Triumpha za 78 zł tylko niestety gładki bez ozdóbek ale nie bawełniany. Poprzednio te gładkie to miałam bawełniane. NIestety kobitka w sklepie bawełaniany miała już tylko czarny a przecież 2 czarnych nie potrzebuję. Ale zaskoczył mnie rozmiar miseczki bo kupiłam D do tej pory nosiłam B fakt ze ten D ma jeszcze mały zapas ale z tym trzeba się liczyc bo mleczarnie się powiększą :-)))Zaczęłam też się rozglądac za kółkiem połogowym bo także bazując na poprzednich doświadczeniach doszłam do wniosku że jednak dobrze by było taką zabawkę miec. Zastanawiałam się czy nie capnąc córki koła ratunkowego ale jak ja będę wyglądała w szpitalu w szlafroczku karmiąc dzidziusia siedząc na wscieklozielonym smoku buhahahaha

Blue olej.... bierz kolo jakie masz - nie wazne jaki kolor wazne ze bedzie ci wygodnie.
lucyann co do seksiku... niech cie facet od tylu molestuje albo leniwie na boczku jak lyzeczki sie dopasujcie. to podobno najwygodniejsza pozycja w 3 trymestrze. mi tam rybka.... poczatek jest smieszny jak sie nie mozemy dopasowac a potem to juz spontan :)

CO do zakupow.... nabylam juz chyba ostatni pierdolek. monitorki z nadajniczkiem do pokoju malej. moja mama mnie wysmiala i mowi ze i tak bede dziecko caly czas przy sobie i na oku trzymac.... a ja uwazam ze lepiej jak ma swoj pokoik i jesli nie na "oku" to bede ja miec na "uchu"

Dziewczyny nie wiem czy widziałyscie juz gipsowe odlewy brzuchów i czy macie ochote na taka pamiatke. Ja kiedys znalazlam taki zestaw ( gips, bandaże itd) na allegro ale byl kosmicznie drogi. W Warszawie jest podobno taka babeczka, ktora od razu dekoruje brzuchy i można je potem powiesić na ścianie, tylko że chyba ponad 200zł za to chce. ( Bylo w przedostatnim "Moim Stylu" ). Ale do rzeczy. Znalazłam w sieci sklep gdzie można nabyc taki zestaw za 50zł Zabawki, hurtownia Marko - zabawki eduakcyjne, zabawki interaktywne, zabawki dla dzieci Więc jeśli któraś chce i ma odrobinę weny twórczej to śmiało. No i zawsze to trochę radochy dla męża lub starszej latorośli przy robieniu takiego odlewu, nie:)

Kochane Dziewczęta-serdecznie dziękuję za wszystkie życzenia (oby się spełniły)-jest mi baaardzo miło :-)
30-lat minęło, jak jeden dzień....
Do rzeczy. Ostatnio (czytaj wczoraj) kupiliśmy glider (ten bujany fotel z podnóżkiem). Jestem bardzo zadowolona i bujamy sie z mężem na zmianę. W sklepie cena była koszmarna, ale znalazłam (najniższa 670 euro, a ten, który nam się podobał 970!-zwariowali-za fotel!!)w sieci nówkę sztukę, w kartonie za 240 euro. No, na tyle to sobie pozwoliliśmy. Oprócz tego bylismy w kilku sklepach. Chciałam kupić takie cholerstwo do leżenia dla dziecka i nie moglismy się zdecydować. Ogromny wybór-cenowo też różnie. W końcu kupilismy "leżankę" z bajerami, ale taką, że jak będzie miała kilka m-cy też się zmieści. Wózek mi też dowieźli-złożony w salonie czeka na dziecko :) W sumie została mi tylko torba do wózka (jedna mam, ale w środku jest mierna) i kosz na pieluchy. Co Wy powiecie na ten temat? Znaczy kosza? Kupujecie czy nie? Od kiedy dziecięce kupy śmierdzą, bo słyszałam, że dopóki karmi się piersią to nie bardzo, a dopiero, gdy zaczynamy wprowadzać inne pokarmy, czy to prawda??

Kupki dziecięce od początku troszkę śmierdzą, chyba :baffled: tzn. o ile dobrze pamiętam (o rety jak to się szybko zapomina, przecież Wiktorek nie ma jeszcze dwóch lat:szok: :baffled: ), ale faktem jest że dopiero przy wprowadzaniu stałych pokarmów do diety dziecka, zaczynają mieć konkretniejszy zapach :laugh2: :-D .
Ja nie używałam specjalnego kosza na pieluchy. Na początku jak stosowałam tetrowe to odrazu lądowały w pralce (oczywiście te z kupką musiały być wcześniej przepłukan w wodzie i to zimnej, aby zachowały swoją biel), codziennie odchodziło pranko i prasowanko, teraz z tego zrezygnuję i będę stosować wczesniej pampersy.
Natomiast pampersy wkładam zawsze w woreczek i w kosz.

Ja jeszcze chcę sobie dokupić po kilka sztuk body w różnym rozmiarze, leżaczek i nosidełko.

Jest podobno specjany kosz na pieluchy nazywa sie Sangenic. Przypuszczam ze troszke moze kosztowac. Jeszcze nie szukalam na sieci. Ja mysle ze kupimy zwykly solidny zamykany szczelny kosz i woreczki Paclan (pododno sprawdzaja sie).
Co do reszty zakupow to wlasnie koncze robic ostateczne listy. Teraz przez ta Szkole Rodzenia (4 razy w tg) nie mielismy czasu na zakupy. Co mi sie ostatnio spodobalo to body rozpianane kopertowo na calej dlugosci. Mam od bratowej sporo bodziakow ale takie wkladane przez glowke (nawet na rozm 56) ale dzieci sie dra w nieboglosy jak cos im sie przez glowe przeklada i mysle ze te by sie sprawdzily :)

JA mam zgon na zakupy w niedziele przywiozlam ubranka po sraszym bracie trzy ogromne kartony :szok: po 70 body od 50cm do 62na poczatek nie wiem kiedy to przepiore ale musze sie zabrac za pozadki z tymi ciuszkami jeszce zostaly kosmetyki i tak podliczylam je na 300zl samo tamtumrosa to bedzie z 50zl jakies kropelki na kolki kosztuja ok 30zl (mam je bierze zeby dzecko nie mialo gazow homopatyczne i podobno bardzo skuteczne)i moge wymieniac i wymieniac wyprawka z aventu latator butelki smoczni 150zl-udalo sie najtaniej na swiecie
Powiem szcerze ze o specjalnym koszu nie myslaama poprostu tatus raz dziennie bedzie biegal z osobnym workiem do smietnika a ja napewno domu sobie nie zagrace.....;-) nie dam sie bez bicia

reklama
Lucyann ja też uważam, ze mnie osobiście taki kosz nie jest potrzebny. Nie stać mnie też na fotel z podnóżkiem i będę z tym żyć :-) . Ja zakończyłam praktycznie zakupy. Fakt kosmetyki sporo kosztują. Jak się nazywają te kropelki na kolki? Mnie aptekarka polecila picie herbatki koperkowej w slomkowym kolorze ( nie za mocna) ale w odwodzie chcialabym mieć też jakiś inny preparat, gdyby to co dzidzia dostanie w moim mleku nie skutkowalo.

Do góry