reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:):)

Ja mam takie lozeczko dla starszego jest napewno tak samo wygodne jak drewniane a napewno duzo fajniejsze w uzytkowaniu tylko te miski sa straszne tandetne ale zawsze jakas karuzele mozna zamontowac szybko wyprac i zlozyc jak by sie gdzies jechalo...!! przetestowane i polecam troche tansze od drewnianego wychodzi ja sie oreintowalam i wprawdzie nie gracco ale mozna tkie fajne kupic za 250zl nowe z pelnym wyposazeniem pozytwki i bajery

reklama
A to zdjęcia z urządzanie pokoju dla naszej córki :) Kolory ciut inne, niż w rzeczywistości. Fotki robiliśmy w nocy, przy użyciu lampy...
Mój małżonek od kolegów z pracy otrzymał koszulkę, w której przygotowuje się do czekającej go nowej, życiowej roli. (tłumaczenie napisu na koszulce: "hura, będę tatą")

monikak_80 mam podobny kojec Graco z usa przysłała mi go poprzednio szwagierka, też używany, ale świetny na wyjazdy, wynosiłam go na pole, długo też stał u mojej mamy, która opiekuje się Wiktorkiem. Wprawdzie nie używałam tej nadstawki bo synio był już więkjszy jak dostałam, ale warto dokonać takiego zakupu. W styczniu byliśmy na weselu i na poprawinach w kącie sali rozłożyliśmy sobie kojec, to Wiktorek po obiedzie spał tam, a muzyka grała hihi... wszyscy się dziwili że tam dziecko śpi.
Pola bardzo ładny pokoik, taki przytulny a podkoszulek przyszłego tatusia kapitalny ;D.

Ha! Czyli jednak zakup byl wat zachodu.... dobrze bo juz sie zastanawialam po co ja zagracam chalupe sprzetami ktorych pewnie nie uzyje.
zostalo mi tylko do upolowania krzeselko - takie wysokie do karmienia, monitor z przenosnymi odbiornikami w razie mala placze i torba na pieluchy i butelki i przybory. i tyle- reszta grzecznie czeka na przyjscie malej!

Polapokoik cudny- Twojej niuni napewno bedzie w nim bosko!!
My narazie czekamy na komode- przewijak, posciel przyszła wczoraj (zamamawialismy na allegro- oczywiscie pomylili kolor- a niech tam i tak ładna). Jak tylko sie urzadzimy to wkleje mebelMoze po wózek jutro pojedziemy- bo dostalismy prezent od mojego taty z usa...i tak stoi i czeka bysmy go sobie zabrali- ale musimy przyjechac po niego osobiscie...200km- moze w ten weeked skoczymy :laugh:ciekawe co wybrał....zawsze miał dziwny gust...ale przejał sie rola dziadka- w koncu to bedzie jego debiut w tej roli!

U nas jeszce wszytko pochowane i narazie mi sie nie spieszy zeby uzadzadc pokuj rozniez dla drugiego szkraba bo mam tylko dwa wczesniej byla to moja slodka sypialnia gdzie 3/4 zajmuje lozko i teraz doszko lozeczko i szafo-komoda jeszce bede musiala kupic taki kominek z szufladami na rzeczy malego wiem jedno straszny kryzys mam teraz egoizm sie tak we mnie odezwal ze ochocho...:nerd: :nerd:

Widzę, że niektóre z nas już pracują na pełnych obrotach jesli chodzi o przygotowania pokoju dla dziecka :-)
My jeszcze się wstrzymaliśmy. Po pierwsze - podobny powód co U Ciebie Lucyann - jakoś trudno zrezygnować nam z sypialni, a równiez dysponujemy tylko dwoma pokojami. Po drugie - chyba nie chcę jeszcze patrzeć na puste łóżeczko :-) Chodzić dookoła niego i wypatrywać kiedy pojawi się w nim maleństwo :-) Pomyslimy o tym koło połowy listopada :-)

reklama
to tak jak ja jeszcze nie urzadzilam pokoiku dla malucha ale ciuszki ktore otrzymalam w spadku juz z corcia przebralysmy nie moglam sie powstrzymac :-) a teraz bede musiala zrobic to jeszcze raz bo odpadna wszystkie rozowe ;-) a zakupow juz nie moge sie doczekac mamy plan robic je na przelomie pazdziernika i listopada :-)

Do góry