reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

Dagulla my mamy ten warsztat jest super :tak:
Ja w ogole nie mam pojecia co kupic malemu na roczek:zawstydzona/y:
Mamy juz szczeniaczka uczniaczka, warsztat, taki pchaczo jezdzik (Fisher Price GADAJĄCY PO POLSKU CHODZIK JEŹDZIK (751976089) - Aukcje internetowe Allegro) jest fajny bo na masce ma sorter na klocki. Mam taki sorter FISHER PRICE WIADERECZKO SORTER KLOCKOW KSZTALTOW (760077958) - Aukcje internetowe Allegro mam fontanne pileczek tylko kurcze pogubily mi sie wszystkie pileczki i nigdzie nie moge znalezc zastepczych:zawstydzona/y:PLAYSKOOL FONTANNA Z PIŁEK AIRTYVITY HASBRO (747614442) - Aukcje internetowe Allegro
I naprawde niewiem co malemu kupic na roczek i swieta. Mam mnostwo zabawek, chcialam kupic hustawke jumpera(skoczka) ale nie mam takiej futryny zeby mozna bylo ja zamontowac. Pomozcie macie jakies pomysly?

Dla Cypriana tez nie mam pomyslu zeby kupic nma swieta i urodziny. Tzn napewno jeden bedzie laptop edukacyjny a drugi? Pomocy :zawstydzona/y:

aaaa sanek mam 2 pary, rowerki tez mamy.
Cyprysiowa widzę że to jest nagminny problem podwójnych mam że nie wiedzą co kupic młodszemu dziecku:-D U nas jest identycznie. Głowię się już od kilku tygodni co im pokupowac.
Podobają mi się te skoczki ale mała ma już dwie huśtawki i trzecią ogrodowa i chyba za kolejna to by mnie mąż z domu wygonił:no:
Napewno jestem zdecydowana na tort z pieluszek no ale przydałoby się coś jeszcze zwłaszcza że ja na dziadków za bardzo nie mam co liczyc bo moi rodzice nie mają kasy i często siedzą u nas w kieszeni a teściu woli przepic niż kupic dziecku porządną zabawkę:wściekła/y:. Pewnie znowu się skończy tym że jak przypadkiem będzie trzezwy jak przyjdą goście to rzuci stówą:wściekła/y:

Jeśli mam coś polecic to zdecydowanie polecam:
- klocki drewniane U nas wystarcza pudło klocków żeby dziewczyn nie było pół dnia.
-wszelkiego rodzaju instrumenty typu bębenek, cymbałki, pianinko i to niekoniecznie jakieś wymyślne ważne żeby można było w nie stukac.
-wszelkie pluszaki na biegunach
-samoporuszające się zabawki typu ciuchcia lub samochód
-no i wszystkie zabawki które mają moc guziczków najlepiej jeszcze żeby każdy guziczek grał inny dzwięk lub melodię
To są zabawki przetestowane na moich dziewczynach i zawsze są w stanie je zając:tak:

Ja się zastanawiam nad jakąś zabawką typu mula lub jakąś przebijanką ale przebijanki wyskakują mi tylko takie najprostsze drewniane a ja chciałam coś właśnie na zasadzie takiego warsztatu

reklama
A co do prezentów na oczek i swieta to nie mam na razie pomysłu.... na pewno kupimy małej rowerek....chcoazi dzisiaj tesciówka mówiła,ze od niej na urodzinki chciałaby kupic tylko mamy jej pokazac jaki.....

Nam się widzi taki:
ROWERKI z miękkimi kołami !! MODEL NA ROK 2010 ! (755664245) - Aukcje internetowe Allegro
lub ten:
Solidne rowerki gruba metalowa rama pasy prowadnik (747031477) - Aukcje internetowe Allegro

Konkretnie z zabawek to mamy juz Garnuszek na klocuszek z Fisher Prica jest super:
GARNUSZEK NA KLOCUSZEK FISHER PRICE POLSKA +GRATIS (755865922) - Aukcje internetowe Allegro
No i ta gitare od babci Danusi:
Elmo Toys - Elmo's World Silly Sounds Guitar Toy review at Kaboodle
no i mase innych, którymi ostatnio Mari nie bardzo sie interesuje....
Kana fajne te rowerki:tak:My mamy coś takiego tylko pieska
Rowerek Wiewiórka dla Najmłodszych!!! 3 kolory! (747186088) - Aukcje internetowe Allegro
Bardzo dobry jest tu ten podnóżek bo można wozic już dziecko które jeszcze nie dostaje do pedałów:tak:

agatkas, ja mam clatronic i jestem bardzo zadowlona, rok temu dalam za niego 80zl

Chcialam wrocic jeszcze do tematu parowarów...mam zamiar kupic takie urządzenie i teraz pytanie czy wystarczą mi dwa pojemniki czy kupowac taki duży z trzema jak np. ma Blizniaczek..poradzcie coś

Agatkas kupilas parowar???

A macie jakieś fajne przepisy do parowarów???

Chcialam wrocic jeszcze do tematu parowarów...mam zamiar kupic takie urządzenie i teraz pytanie czy wystarczą mi dwa pojemniki czy kupowac taki duży z trzema jak np. ma Blizniaczek..poradzcie coś
A macie jakieś fajne przepisy do parowarów???

Ja nie mam przepisów, bo robie tam przeważnie warzywka na parze, do tego ewentualnie jakiś sosik lub polewam maselkiem, małej kiedyś łososia też przygotowałam w parowarze.

Co do wielkości, to u mnie mniejszy by sie nie nadał, wydaje mi sie ze lepiej kupić z trzema pojemniekami, przecież możesz nałożyć tylko jeden lub dwa, a jak będziesz przygotowywac wiekszą ilość, to nie bedzie problemu, że brakuje pojmniczka.

Ja nie mam przepisów, bo robie tam przeważnie warzywka na parze, do tego ewentualnie jakiś sosik lub polewam maselkiem, małej kiedyś łososia też przygotowałam w parowarze.

Co do wielkości, to u mnie mniejszy by sie nie nadał, wydaje mi sie ze lepiej kupić z trzema pojemniekami, przecież możesz nałożyć tylko jeden lub dwa, a jak będziesz przygotowywac wiekszą ilość, to nie bedzie problemu, że brakuje pojmniczka.
:tak::tak::tak::tak:

Dziekuje Wam

Madzienka, podwójny parowar starczy absolutnie. Można tez kupic tanio garnki z nakładkę do parowania:tak:, przynajmniej sie zaoszczędzi na prądzie. Ja najczęściej robię piers na parze w dowolnych przyprawach (musi poleżeć jakiś czas w jakieś marynacie,bo nie będzie smaczne).Paruję tez np. fasolke szparagową z mrozonki w zimie-jako jarzynki do obiadu. Wszelkoe pierogi i kluchy,kopytka itp. tez podgrzewam w parowarze,sa o wiele smaczniejsze i nie namoczone wodą.

reklama
Do góry